MinStil: Vita Mashadi

TYPISK VITA: Influencer og TV-profil Vita Mashadi får aldri nok av jakker. Til MinMote forteller hun at klesskapet hennes består av jakker og kåper i alle mulige farger og fasonger.
TYPISK VITA: Influencer og TV-profil Vita Mashadi får aldri nok av jakker. Til MinMote forteller hun at klesskapet hennes består av jakker og kåper i alle mulige farger og fasonger.Privat

– For meg er klær og mote en trygghet, en hobby og noe jeg ELSKER å følge med på.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Zupermaria, Ada Martini Strøm, Nathan Kahungu og Chris Holsten.

Denne gangen har vi tatt en prat med influencer og TV-personlighet Vita Mashadi. Hun er for mange kjent fra podkasten «Tvillingterapi», som hun har med tvillingsøsteren Wanda, «Kompani Lauritzen» eller sin egen TV-serie «Vita og Wanda».

Denne våren er 29-åringen aktuell i «71 grader nord – team», hvor hun sammen med tvillingsøster Wanda skal konkurrere mot tre andre kjendispar.

– Hvordan var det å pynte seg igjen etter «71 grader nord»-innspilling?

– Etter en måned i tur- og ulltøy savner man selvfølgelig å pynte seg litt. Så det var veldig deilig og gøy å kunne ta på seg vanlig tøy igjen. Til og med en joggedress føltes fint nok. Rart med det, haha.

– Hva er ditt forhold til klær og mote?

– For meg er klær og mote en trygghet, en hobby og noe jeg ELSKER å følge med på. Jeg husker at fra jeg var liten og fikk ukepenger, så gikk alle pengene mine på klær og sko. Ingenting har forandret seg den dag i dag, for å si det sånn.

Privat

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– En blanding av alt kanskje? Jeg elsker det minimalistiske, blandet med noe extra. Men stilen min er nok clean og simpel, med et snev av en wow-piece, enten om det er en oversized jakke, noen sko som popper, eller en kul veske.

Privat

– Hva er «typisk Vita» i garderoben?

– Oversized blazere, svarte dressbukser, altfor mange jakker og kåper, og ikke minst skulderputer. Jeg elsker skulderputer. Har til og med noen ekstra skulderputer løst i skuffen, slik at jeg kan sette på skulderputer på de plaggene jeg eier som ikke har skulderputer. Enten om det er kjoler, skjorter, gensere eller blazere. Jeg har også en besettelse hva gjelder jakker og kåper. Jeg får aldri nok, så halve klesskapet mitt består av jakker og kåper, i alle mulige fasonger, og farger.

Privat

Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg er ekstremt dårlig til å kjøpe brukttøy selv. Jeg føler jeg aldri klarer å finne en «bra» vintagebutikk? Og det irriterer meg, for jeg ser ofte så mange som finner så sykt mye fint, men jeg skjønner oppriktig ikke hvor jeg skal lete, eller om jeg leter feil, når jeg først er på en bruktbutikk? Her tar jeg gledelig imot tips.

Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Åh, denne er lett! Det må være min Dior Saddle bag fra 2018. Jeg kjøpte den på Tise. Jeg er overbevist om at jeg ALDRI kommer til å selge denne vesken. Noen gang.

Privat

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Ofte prøver jeg å tenke hvor mange antrekk jeg kan bruke et plagg til. Da får jeg ganske fort svar på om det er et «engangsplagg» eller om det er et plagg jeg kommer til å få mye glede av.

Privat

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Rolex Datejust 36. Jeg har siden jeg var 18 år drømt om å kjøpe meg en Rolex i 30-årsgave, og nå er den bestilt!

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg finner mye inspo på Instagram, og forskjellige nettbutikker faktisk. Der får jeg litt annet syn på hvordan man kan bruke diverse plagg, og hvordan jeg kan bruke plagg jeg allerede har, men som jeg kanskje ville stylet annerledes.

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg er ikke så opptatt av trender, så vet faktisk ikke helt hva trendene de siste årene har vært? Men jeg håper fjær, paljetter, glam og more is more har kommet for å bli!

Privat

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jakker! Jeg får aldri nok av jakker. Jeg får ofte kjeft av Wanda for at jeg har for mange jakker, men jeg får seriøst aldri nok.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Snekkerbukser. Jeg synes det er kult på mange andre, men meg i en snekkerbukse tror jeg faktisk er på nippet av kriminelt. Noe så grusomt.

Privat

– Hvordan har stilen din forandret seg over årene?

– Jeg har jo alltid hatt interesse for klær og mote, men jeg vil si at jeg de siste to-tre årene kanskje endelig har funnet min stil? Jeg er i hvert fall mer bevisst på min egen stil nå, enn hva jeg har vært tidligere. Vil jo også si at utviklingen har gått hånd i hånd med både min karriere, livsstil og interesser. Jeg husker jeg hadde en periode tidlig i 20-årene hvor jeg trodde det var kult å kun gå i merkeklær fra topp til tå. Burberry, Mulberry, Acne, og alt det der i ett antrekk, jo mer jo bedre. Haha, men det er jeg heldigvis ferdig med!

Privat

– Ditt aller beste motetips?

You do you! Mote skal være gøy, ikke stress med at du se sånn og sånn ut, eller at du ha de og de tingene. Det viktigste er at du synes det er gøy å kle seg, og at man skal kose seg med klær og tilbehør.

Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?