MinStil: Jonas Bahri

Jonas Bahri (23) er opptatt av å ha et bærekraftig klesskap og beskriver stilen sin som komfortabel og autentisk. 

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre ANDERS GRAN, RUNE J`ATOCHE OG ANNIKEN JØRGENSEN.

Den 23 år gamle trønderen jobber heltid hos det norske klesmerket Johnnylove, der han har fått et nytt syn på klesproduksjon. Når han ikke gjør dette tar han på seg modelljobber og er nå i utviklingsfasen av et smykkemerke.

For Bahri er det aller viktigste å kunne være seg selv.

– Stil er 100 prosent subjektivt! Gå med klær du føler deg bra i. Jeg setter pris på, og digger, mange forskjellige stiler selv om jeg ikke personlig hadde vært komfortabel i det. Det kuleste er å være autentisk til seg selv.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Sliter alltid med det spørsmålet, men ville beskrevet den som en blanding av alt fra det formelle på 50-tallet til det «casual» på 90-tallet, og alt imellom. Baserer stilen min mer på silhuetter og paletter enn en spesifikk kategori.

– Hva er nøkkelplagg i din garderobe?

– Vide bukser! Hvis buksene er rette føler jeg at jeg kan slenge på hva som helst.

Hvorfor er klær viktig for deg?

– Klær har alltid vært viktig for meg, hovedsakelig for at jeg skal føle meg komfortabel. Men det er også en måte jeg får uttrykt meg kreativt og manifestere ideer. Jeg føler meg utilpass og har vanskeligheter for å være meg selv, hvis jeg ikke har på noe jeg føler meg bra i.

– Beskriv din ultimate drømmedag fra morgen til kveld:

– Jeg har stor tro og fokus på at en kombinasjon av nok søvn, trening og et sunt kosthold setter et grunnlag for å kunne ha et godt liv. Klarer ikke å beskrive hvor viktig det er og hvor stor påvirkning det har hatt på meg, spesielt psykisk. Utover det – være med personer jeg bryr meg om og som bryr seg om meg.

Login • Instagram

– Syns du gutter er for dårlige til å utfordre sin egen klesstil?

– Mote har vært definert som en «damegreie», men jeg føler at det har blitt veldig avstigmatisert for menn, spesielt de siste 5 årene. Mange flere bryr seg om klær og mote. Jeg tenkte ikke noe særlig på det før, men har i senere tid ofte hatt samtaler med folk som skulle ønske de kledde seg annerledes. Men som ikke har følt at de har kunnet på grunn av miljøene de er i. Ikke gi energi til folk du ikke kan være deg selv med.

– Hvem er dine store inspirasjonskilder når det kommer til klær?

– Ingen spesifikke personer, mest pre-2000’s filmer og kultur. En av mine lidenskaper er film og har plukket opp det meste derfra.

– Hva står øverst på ønskelisten din?

– Ingen klær egentlig, følger sjeldent med på nye releases lenger, for å være ærlig. Har så mye, så jeg fokuserer heller på å kutte ned og tilføye sjeldnere. Er ofte ganske spontant når jeg finner noe, men da snakker plagget som regel skikkelig til meg. Det eneste er at jeg lenge har sett etter et nytt sofabord i kremfarge.

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Når jeg har dårlig tid blir det mitt faste «stressantrekk» en oversized svart skjorte, sandfarget bukse med bred cut og svarte Converse chucks. Alternativt en farget ullgenser og vide svarte dressbukser

– Har du noe du alltid er på jakt etter?

– Bukser, vide bukser! Alltid!

– Hvilke bærekraftige valg gjør du i garderoben?

– Jeg ønsker at alt jeg går i skal reflektere mine personlige verdier. Helt siden jeg begynte i Johnnylove har jeg blitt ekstremt oppmerksom på hele prosessen fra materialproduksjon til produkt, fordi vi er så få folk i bedriften og jobber tett sammen. En veldig stor del av garderoben min er nå vintage, og resten er klær jeg investerer i som er merker som produserer så etisk og miljøvennlig som mulig. Prøver å handle lokalt hver gang det er mulig. Man støtter direkte de bedriftene der man legger igjen penger, noe man burde være bevisst på.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– «Skinny jeans». Som tidligere nevnt klarer jeg ikke være meg selv i det, selv om det kanskje høres litt dramatisk ut.

Følg @MINMOTE på Instagram for hyppige oppdateringer og inspirasjon.

Hvordan var din opplevelse i dag?