Vintage- og second hand-shopping i Oslo: MinMotes ultimate guide

PENT BRUKT: På MA Vintage på Briskeby får du tak i designervarer til reduserte priser. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Hovedstaden er et skattekammer for både billig og eksklusiv bruktshopping. MinMote har plukket ut sine favorittbutikker fra øst til vest.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Lite slår følelsen av å gjøre et skikkelig godt vintagekupp, og du trenger slettes ikke å dra til utlandet for å finne de beste skattene. Oslo har den siste tiden slått seg opp som en hot shoppingby, men de mange bruktbutikkene blir ofte glemt.

Noe av det beste med vintage og second hand, ifølge MinMote-redaksjonen, er at kvaliteten på disse klærne ofte er langt bedre enn på et nytt plagg du hadde kjøpt for samme pris. Det selvfølgelig også stas å få kloa i noe ingen andre har.

Hvis du vet hvor du skal lete kan du gjøre gode bruktkupp i områdene Grünerløkka, St. Hanshaugen, Frogner og i sentrum. Kanskje spesielt på Grünerløkka der gaten Markveien ofte går under navnet «vintagegaten».

LIVSSTIL

Visste du om disse skjulte Oslo-perlene?

MinMote har trålet bykjernen i Oslo og gir deg våre beste tips innen second hand-klær for kvinner og menn, vintage og litt antikk. Her er våre favorittbutikker:

Frogner:

MA Vintage

Adresse: Briskebyveien 26

Instagram: Maoslovintage

Er du på utkikk etter eksklusive merkevarer til en redusert pris, er MA Vintage på Uranienborg stedet for deg. Her får du tak i pent brukte Chanel- og Balenciaga-vesker, klær og sko fra Valentino, Saint Laurent, Isabel Marant, Chloé, Burberry og Rick Owens for å nevne noe. Mange av varene er bare én sesong gamle, og flere har fortsatt prislappen på. Prisene er noe stive, men det er ingen tvil om at du gjør et skikkelig kupp.

Les også: Her gjør du designerkupp på nett

Fløyel og Kanari

Adresse: Frederik Stangs gate 35

SJARMIS: Du kan ikke bli annet enn sjarmert av å gå inn i Frogner-butikken Fløyel og Kanari. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Vegg i vegg med Gimle Kino i Bygdøy Allé ligger skattkammeret Fløyel og Kanari. Pent brukte kvalitetsklær står i høysetet, og det til en god pris. Utvalget består av second hand- og vintageklær fra kjente designere som Calvin Klein, Mulberry, Ungaro, Max Mara, Armani og Burberry, men også mindre kjente designere hovedsakelig fra Paris. Den sjarmerende butikken har også et solid utvalg silkekimonoer i deilige farger, og prisnivået er midt på treet.

Les også: Her er de beste nettbutikkene som tilbyr store størrelser

Grünerløkka:

Clothes in my Closet

Adresse: Markveien 24 A

Instagram: Clothesinmycloset.no

Clothes in my Closet.

Clothes in my Closet. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Clothes in my Closet.

Clothes in my Closet. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Bak en hvit, anonym dør, ganske langt opp i en av Grünerløkkas koseligste gater, ligger Clothes in my Closet. Hvite blondekjoler fra franske merker, lekre kåper, fluffy jakker, designer-sko og vesker er noe av det den nyåpnede butikken kan friste med. Varene spenner fra Zara og H&M Trend til Louis Vuitton, Chanel og Prada og ligger på et middels prisnivå. I kjelleren i det treetasjes lokalet finner du velholdte møbler fra skandinaviske designere.

TILBEHØR

Slik ser du om designervesken er fake

Velouria Vintage

Adresse: Thorvald Meyers gate 34

Insatgram: Velouriavintage

AMERIKANSK VINTAGE: Baseball-skjorter, collegegensere, Levi's-bukser, Chanel og Louis Vuitton er noe av det de tilbyr på Velouria Vintage. Foto: Johanna Siring

Vi vil tørre å påstå at Velouria er hovedstadens mest populære og kanskje best besøkte bruktbutikk. Men det er absolutt ingen grunn til å tro at du ikke finner unike skatter her for det. Med varer hovedsakelig fra New York, er collegegensere, vintagekjoler, Ralph Lauren-skjorter og cowboy boots godt representert. Velouria har også et solid utvalg av band-t-skjorter, Chanel-vesker og Louis Vuitton-bager. Prisnivået er ikke høyt. Absolutt verdt turen innom!

Babel

Adresse: Markveien 54

Instagram: Babel_Oslo

GODT UTVALG: Second hand-avdelingen hos Babel i Markveien er verdt en tur innom om du vil kuppe merkeklær og pent brukte sko på budsjett. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Selv om Babel hovedsakelig selger nye merkevarer, har butikken en relativt stor second hand-avdeling helt innerst i lokalet. Vareutvalget er fritt for kjedemerker, og er nøye utvalgt av butikkeieren selv. Merker du kan forvente å finne er Isabel Marant, Fall Winter Spring Summer, Maje, Acne, Alexander Wang og Nike. Prisene ligger midt på treet.

Et dukkehjem

Adresse: Markveien 56

Vintage Thea

Et dukkehjem. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Vintage Thea

Et dukkehjem. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

Hovedstadens kanskje mest kaotiske og rotete bruktbutikk finner du nederst i Markveien på Grünerløkka. At du så vidt kan bevege deg der inne er faktisk ingen god grunn til ikke å gå inn. Blant de mange kleshaugene kan du finne kvalitetsplagg av rene materialer som silke, ull og fløyel. I hyllene inntil venstre står det stablet gamle porselensserviser og lekre espressokopper med emalje. Prisene er lave, så vil du gjøre et superkupp må du gå hit.

ROBOT

Adresse: Markveien 55

Instagram: robotoslo

Er du på utkikk etter klassikere som Levi’s-bukser og shortser, semskede skinnjakker, originale bomberjackets og collegegensere er fargerike ROBOT noe for deg. Klærne, som hovedsakelig er fra England, er ikke spesielt dyre. Legg også merke til tilbehøret som solbriller, smykker og vesker.

KLÆR

Anvendelig og trendy: 12 freshe denimplagg i butikk nå!

Fretex Unika

Adresse: Olav Ryes Plass 3

Instagram: Fretexgrunerlokka

I denne gullgruven av en Fretex-butikk er varene spesialplukket av bruktbutikkens egne trendspeidere. Her kan du finne stort sett alt som befinner seg innen brukt- og vintagesegmentet, og klærne er stort sett pent brukt. Se opp for håndsydde kjoler, og kvalitetsmerker som Max Mara, Dior, Ralph Lauren og Lanvin. Prisene er over middels hyggelige, og følger du dem på Instagram kan du holde av plagg som de legger ut kontinuerlig.

MinMote.no - Norges største moteside

Sentrum:

UFF Underground

Adresse: Storgata 1

Instagram: Uffunderground

UFF Underground.

UFF Underground. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

UFF Underground.

UFF Underground. Foto: Thea Roll Rakeng/MinMote

På hjørnet i Storgata og ned en trapp ligger UFF Underground. Dette er butikken for deg som har tålmodighet og liker å jakte bruktklær. Til tross for at UFF Underground er velorganisert, er lokalet veldig stort, og varene mange. Typiske plagg du kan forvente å finne er gamle kjoler fra 40-80-tallet, saueskinnsjakker, kåper, dresser, Levi’s-bukser, skinnvesker og silkeskjerf. Prisene er lave, og mulighetene for å gjøre gode kupp er absolutt til stede.

St. Hanshaugen:

Studio Bazar

Adresse: Louisesgate 21

Instagram: Studiobazar

På denne lille perlen av en butikk finner du en blanding av nye og brukte varer fra blant annet India. Studio Bazar har et fantastisk utvalg håndsydde hippiekjoler og kimonoer, men også skinnprodukter laget av butikkeieren selv, og søte toalettmapper. Prisnivået er noe høyt, men til gjengjeld får du kloa i et unikt plagg ingen andre har.

Publisert:

Finn mer innhold om: