Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Moteeksperter: Denim gjør super-comeback denne våren

DOBBEL DENIM: Det krydde av denimantrekk under moteuken i London i februar.

Helt spesifikt er grå jeans svært gjeldende denne sesongen.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

En av våren og sommerens største trender denne sesongen er denim. Cargobukser, vanlige jeans, skjorter, fotside skjørt, kjoler og jumpsuits er allerede i full fart på vei inn i butikkene.

Og sjansen er nok stor for at du allerede har et denimplagg liggende i skapet klar for en ny vår. Store motehus som Givenchy, Jacquemus, Chanel, Altuzarra og Burberry viste vårkolleksjoner hvor jeansen sto sterkt.

Denim er mer populært nå enn på lenge, og i flere varianter. Det forteller moteredaktør i Elle, Caroline Skjelbred.

– Denimtrenden er veldig sterk denne våren, og med motehus som Bottega Veneta som serverte «denimlooks» laget av skinn, så er hele denimtrenden litt mer kledd, men på en subtil måte. Derfor er trenden med «faded gray» jeans helt perfekt. Denne lysegrå fargen føles fresh for våren, og er superfin til en litt kledd 90-talls, minimalistisk stil, sier hun.

HOT NÅ: Denim i gråtoner er blant vårens store trender.

– Hvordan ville du stylet et vårantrekk med denim?

– Den perfekte denimlooken nå må være en grå stilren blazer, i kombinasjon med en grå body og lysegrå jeans. Minimalistisk 90-talls og super fresht!

Skjelbred trekker frem hele denim-antrekk, også kjent som «the canadian tuxedo».

– En hel-look bestående av denim er veldig aktuelt denne våren. Et lite tips er å prøve seg på det lange denimskjørtet – gjerne i en fin blåfarge. Eller gå for en blå denimlook med mange lommer på.

Mote- og skjønnhetsansvarlig i KK, Ida Elise Einarsdottir, trekker frem 90- og 2000-tallet som «årsak» for at denim er hottere enn noen gang.

– Skyld på 90- og 2000-tallsbølgen som har skylt over motebransjen, og som virker å ytterligere stramme sitt klamme grep – tenk Britney og Justin i denim på denim på det ikoniske bildet. Denim i alle dets aspekter har funnet veien tilbake til både catwalken og i gatemotebildet, og det er jo så mange samtidige trender på én gang at det nesten blir litt komisk.

DRØMMER OM DENIM: Den danske stylisten Alexandra Carl iført jeans fra Chanel og oversized denimjakke i Paris tidligere i år.

Einarsdottir sier at grått generelt er en farge som vil gjelde fremover. Hun mener at grå jeans bør være en del av alles basegarderobe.

– Den grå denimen kan delvis henge sammen med grunge-trenden, men også nærmest motsatt; det er liksom litt mer elegant kanskje enn blådenim – uten å være like hardt som svart. For øvrig virker grått å være en farge som vil gjelde fremover. Personlig synes jeg grå jeans er skikkelig fint, og mener alle trenger et par i klesskapet. De er unektelig en del av basisgarderoben, sier hun og legger til:

– Samtidig er blå denim en klassiker – og særlig de lange denim-skjørtene trender jo nå. Jeg holder dog en knapp på den tidløse jeansen – grå eller blå. Jeg kjøper mine på Arket og Toteme, men skal også sjekke ut Dagmar og Camilla Pihls nye jeanslinjer.

WOW-ØYEBLIKK: Britney Spears og hennes tidligere kjæreste Justin Timberlake fikk massiv oppmerksomhet da de dukket opp på den røde løperen med et matchende denimantrekk under American Music Awards i 2001.

Her er redaksjonens denim-favoritter akkurat nå:

Grå jeans

Grå jeans

Grå jeans, modellen Billie, fra Camilla Pihl sin nye denimkolleksjon.

1800,-hos Camilla Pihl
Gå til butikk
Langt skjørt

Langt skjørt

Det lange denimskjørtet er tilbake for fullt.

559,-hos Mango
Gå til butikk
Jumpsuit

Jumpsuit

Det blir ikke enklere å kle på seg enn å hoppe rett i en heldress.

1500,-hos Other Stories
Gå til butikk
Denimbukse

Denimbukse

Vid bukse med korte ben.

399,-hos Zara
Gå til butikk
En klassiker

En klassiker

En Levi´s 501 slår aldri feil.

1080,-hos Zalando
Gå til butikk
Denimsett

Denimsett

Kjør hardt, kjør stil med et helblått jeansantrekk. 890 kr per. del

980,-hos Other Stories
Gå til butikk
Lysegrå jeans

Lysegrå jeans

En croppet jeans uten strech fra Arket.

790,-hos Arket
Gå til butikk
Cargoskjørt

Cargoskjørt

Denimskjørt med store lommer på sidene.

399,-hos Zara
Gå til butikk
Chic kjole

Chic kjole

Kjole som gjør det enkelt å kle på seg fra Camilla Pihl Denim.

2600,-hos Camilla Pihl
Gå til butikk
Toteme-jeansLuksus

Toteme-jeans

Avslappet look med løse jeans som er korte i bena.

2500,-hos Toteme
Gå til butikk
Publisert: