MinStil: Farhad Latif

DAPPER: Farhad Latif beskriver stilen sin som dapper. Han vil være moteriktig og velstelt.

Som ung manglet Farhad Latif et moteforbilde. Nå vil inspirere andre med samme bakgrunn som ham selv til å ville eksperimentere med klær og mote.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Sumaia Hassan, Alphons Munanga Amuri og Ingrid Fagerli Edvinsen.

For norsk-pakistanske Farhad Latif (25) fra Haugenstua i Oslo har mote alltid vært en måte å uttrykke seg, selv om det ikke alltid har vært like enkelt. Med sin utdannelse innen bærekraftige innkjøp jobber han nå som innkjøper, mens han på fritiden spiller basket og dyrker moteinteressen.

– Forklar Insta-navnet ditt?

– Insta-navnet mitt «plantepakkis» kommer fra at jeg før i tida pleide å ta selfie med plantene mine til det punktet at det ble en trend blant vennene mine, og en kompis ga meg kallenavnet plantepakkis. Jeg oppfordrer selvfølgelig ikke folk til å bruke ordet «pakkis».

Login • Instagram

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg kaller stilen min for «Casual Dapper Business with a hint of it». Jeg vet ikke helt hva det betyr, men jeg er opptatt av at jeg skal kunne kle med slik at jeg ser dapper ut, samtidig skal det være avslappet og ikke skrikende, men også mulighet for å bruke klærne i jobbsammenheng. Jeg liker også å gå med smykker, for å løfte antrekket mitt. Med «with a hint of it» refererer jeg til at jeg også til tider kan slå til med en crazy outfit hvor jeg kombinerer farger og plagg som er utradisjonelle. Men hovedsakelig liker jeg tidløse plagg som jeg kan bruke i flere år, for å ha en mer bærekraftig garderobe.

– Hva er «typisk Farhad» i garderoben din?

– En Our Legacy-skjorte, straight bukse og et par kule sneakers, og så er det superviktig for meg med en kul jakke eller frakk for å løfte hele looken. Kvalitet er viktig for meg, jeg betaler heller 2000+ for en skjorte enn å bruke 200 kroner på H&M.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Jeg var så heldig å finne en YSL-frakk på Fretex Grünerløkka, som jeg ikke kunne si nei til. Jeg er også veldig fornøyd med alle kjøpene jeg gjør på Tise, spesielt de nye Prada-loafersene mine.

A post shared by @plantepakkis

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Jeg har aldri en ønskeliste, jeg kjøper som oftest veldig spontant så lenge det er et bærekraftig kjøp. Som for eksempel om det er brukt eller om det er et merke som har stort fokus på bærekraft. Men akkurat nå går jeg rundt og tenker på Maison Margiela Tabi Boots hele tiden. Jeg er småforelsket i dem.

A post shared by @plantepakkis

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Godt spørsmål. Jeg har alltid lurt på hvem som egentlig har inspirert meg til å være så motebevisst ... og det triste er at jeg aldri har hatt et forbilde som ser ut som meg. Men jeg kan se i ettertid at jeg ble eksponert for mye mote i Bollywood-filmene jeg så med storebror og storesøster når jeg var yngre. Men generelt så har jeg ikke hatt et forbilde som inspirer meg. Av den grunn håper jeg at jeg kan være en inspirasjon for barn og ungdommer med samme type bakgrunn som meg.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg er veldig opptatt av å finne gode skatter på plattformer som Tise eller Finn. Spesielt hvis jeg finner noen Our Legacy-plagg, så nøler jeg ikke med å kjøpe dem. Jeg elsker det merket. Anbefales til alle motebevisste menn som jobber på kontor – spesielt skjortene deres!

– Jeg pleier også å gi bort klær som har ligget altfor lenge i klesskapet til familie her i Norge eller i Pakistan. Jeg er også veldig glad i å selge klærne mine på Tise. Eller så lager jeg prosjekter ut av plagg som jeg ikke bruker ved å gjenbruke dem til ett nytt plagg. Akkurat nå har jeg en venn som syr en jakke for meg ut ifra 15 par jeans jeg ikke brukte lenger.

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Jeg har veldig stor tro på bærekraftige trender. Jeg tror også forbrukerne har stort makt, og vil kunne presse leverandørene til å ta bærekraftige valg i verdikjeden for å kunne være konkurransedyktige i markedet. Jeg tror også at vintage kan bli den nye «fast fashion».

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg er alltid på jakt etter nye sneakers og boots.

A post shared by @plantepakkis

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Man skal aldri si aldri. Jeg er egentlig ganske åpen for å prøve ut nye plagg, så lenge jeg føler meg komfortabel i klærne.

– Ditt aller beste motetips?

– Utforsk stilen din akkurat som du vil. Din stil er deg. Ta bærekraftige valg slik at vi kan være med på å bidra til ett godt samfunn.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg pleier å kombinere ett plagg i ulike antrekk. For eksempel kan et par jeans brukes til forskjellige antrekk og ha forskjellig uttrykk, og vil da se annerledes ut. Veldig mange kjøper nye plagg for å få nye antrekk, men egentlig så har man nok plagg for å lage nye antrekk. Jeg pleier også å bytte/låne klær med venner hvis vi blir lei et plagg. Plagget vennen din har kan være et plagg som blir nytt for deg, og motsatt.

Login • Instagram

– Hva betyr mote for deg?

– Det er ingen hemmelighet om at klærne du har på deg forteller mye om hva slags type person du er. Mote for meg betyr å uttrykke sin indre personlighet, som kanskje ikke alle har tilgang til, men som du får muligheten til å se ved hvordan du uttrykker din stil.

– Mote har vært en stor del av mitt liv da jeg alltid har vært opptatt av å kle meg bra siden jeg var liten, men samtidig har det vært en vanskelig del av meg da det ikke er så vanlig at gutter med min type bakgrunn er opptatt av dette. Det har vært vanskelig å finne tilhørighet til en gruppe. Men til syvende å sist så er mote en måte jeg uttrykker meg på, og jeg elsker det. For en rapper så er musikken kunsten deres, for en maler er verket kunsten deres, for meg er stilen min kunst.

A post shared by @plantepakkis
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: