MinStil: Theresa og Hedda

DELER KLESSKAP: Kjæresteparet Hedda Brita Beata Widahl (t.v.) og Theresa Elise Nøsen Opoku (t.h.) hadde to fulle vintage-garderober og fant ut at det var likeså greit å slå dem sammen.

Kjæresteparet deler samme klesskap og ser på de matchende trenchcoatene som et av sine beste kjøp: – Spesielt eldre damer ser ut til å like det og sier at vi er fine sammen. Som et skeivt par setter vi utrolig stor pris på det.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Annika Sofie, Nora Elise Høgebøl, Alphons Amuri og Pernille Rosenkilde.

Denne gangen har vi fått ta et innblikk i kjæresteparet Theresa Elise Nøsen Opoku og Hedda Brita Beata Widahl stilsikre hverdag.

– Jeg leste en Instagram-caption på Theresas profil at dere deler klesskap – stemmer det?

– Det er vanskelig å komme unna det når man lever sammen og deler interesse for klær. Da vi flyttet sammen så hadde vi to fulle vintage-garderober, og ingen av oss hadde noe interesse av å redusere. Vi ble enige om å heller slå sammen garderobene, og bruke hverandres klær istedenfor å handle nytt.

Theresa (t.v.) og Hedda (t.h.)

– Hvordan møttes dere?

Hedda: – Det er en veldig morsom historie, faktisk. Theresa elsker å fortelle den.
Theresa: – Vi pleier å finne på en ny, spennende historie hver gang noen spør. Men det var nok gode gamle Tinder for vår del.

21 år gamle Theresa Elise Nøsen Opoku er fra Trondheim, men har tilbrakt mye tid i sitt andre hjemland Ghana. For ikke lenge siden valgte hun å droppe alt av såkalte «backup-planer», og satse på en kreativ karriere.

Theresa: – Sammen med mine to søstre Sandra Abena og Emma Effie, har jeg startet det kreative kollektivet Afryea Collective. Gjennom Afryea Collective, som nå også drives av min Hedda (Widahl, red.anm.) og Emma Bergem, får jeg nå drive med mye forskjellig kreativt, og styre hverdagen ut ifra mine lidenskaper.

KJENDIS

Delte budskap i vintage Chanel

Selv om mye av tiden til 23 år gamle Hedda Widahl fra Trondheim går til å jobbe med Afryea Collective, studerer hun også på siden.

– Jeg studerer til å bli grunnskolelærer, med master i religion, sier Hedda og legger til at hun og kjæresten Theresa også gjør noen egne kreative prosjekter sammen:

– Vi har blant annet akkurat lansert vår første kolleksjon heklede bikinier.

– Hva er deres forhold til klær og mote? Har dere alltid vært interessert i det?

Hedda: – For min del har klær alltid vært en måte for meg å uttrykke meg på, og jeg har alltid vært opptatt av at det jeg har på skal reflektere min identitet. I barndommen fikk jeg ofte kommentarer på at jeg kledde meg annerledes enn resten av jentene i klassen, men heldigvis sto jeg såpass trygt i meg selv og fortsatte å gjøre min greie uten å bry meg for mye om hva de andre syntes. Jeg liker å tro at jeg fortsatt er like tøff når det kommer til å gå min egen vei.

Hedda

Theresa: – Klær har alltid vært en del av identiteten min, og jeg har alltid vært veldig bevisst og bestemt over hvordan jeg ønsker å kle meg og ikke. Siden jeg var veldig liten så har jeg syntes at det var veldig spennende å blande stiler og finne gjenbruksskatter. Jeg hadde også både en veldig motebevisst bestemor og oldemor som jeg har vært mye i klesskapene til opp gjennom. Så for min del handler det mer om personlig stil og identitet enn å følge alle trender og det som er på moten til enhver tid.

Theresa

– Hvordan vil dere beskrive stilene deres?

Hedda: – Begge to er glad i å blande ulike stiler, men hvis jeg skal prøve å beskrive det med noen få ord ville jeg nok sagt fargerik, leken, komfortabel og sofistikert.

Theresa: – Jeg må si meg enig med Hedda. Jeg føler at vi har ganske lik stil, men at jeg kanskje har et litt mer «søtt» uttrykk, mens hennes som regel er litt tøffere.

Theresa (t.v.) og Hedda (t.h.)

– Hva er «typisk Theresa» i garderoben?

Theresa: – Jeg vil si at det som er mest typisk meg, er unike vintage-bluser som min mor beskriver som 1800-talls fransk aristokrat-stil haha. Jeg liker å ha allsidige plagg som jeg kan style opp eller ned, avhengig av anledningen.

– Hva er «typisk Hedda» i garderoben?

Hedda: – For min del må det være dressjakker og skjorter. Jeg sliter med å ikke ta med meg en dressjakke eller skjorte hjem etter en tur i en vintagebutikk.

Begge: – Vi hadde i utgangspunktet ganske forskjellig stil, men synes det var en spennende utfordring å ta plagg man selv kanskje ikke hadde plukket ut og style det til egen stil. Med tiden så har dette gjort at vi kanskje har fått mer lik stil, samtidig som vi har beholdt våre personlige (sær)preg.

Theresa: – Ettersom vi egentlig har blitt enige om å ikke få inn så mye nytt i garderoben, føler jeg alltid litt skam når jeg går amok på vintagebutikker. Jeg facetimer alltid Hedda for å prøve å overbevise meg selv om at jeg handler til oss begge to, og at jeg gjør henne en tjeneste ved å komme hjem med masse fargerike bluser som det absolutt ikke er plass til.

– Hva er deres forhold til brukttøy?

Hedda: – Elsker det. Rett og slett. Garderoben min består så å si bare av klær som en kjøpt second hand eller som er arvet. Min mor, som også har en stor interesse for klær, har alltid latt meg, mine søstre, og nå også Theresa arve fine og unike plagg fra henne. Senest nå i julen, da vi var hjemme hos min familie i Sverige kom vi hjem med to fulle IKEA-poser med plagg fra mamma.

– Hva er deres beste second hand- eller vintagekjøp?

Theresa: – Jeg kjøpte en fargerik strikkejakke i Amsterdam som jeg elsket. Den havnet i vaskemaskinen og krympet og ble tovet, så jeg gjorde den om til en vest. Det er nok det plagget jeg føler er mest meg og som jeg har fått mest komplimenter på.

Hedda: – Nå i ettertid synes jeg at våre matchende trenchcoats er et av de beste vintagekjøpene våre. Da vi kjøpte dem, var jeg litt skeptisk til om vi faktisk skulle være det paret. Jeg innså ganske raskt at vi absolutt er det paret, og det må vi bare eie. Når vi går rundt med dem får vi ofte kommentarer og komplimenter. Spesielt eldre damer ser ut til å like det og sier at vi er fine sammen. Som et skeivt par setter vi utrolig stor pris på det.

– Hvilke bærekraftige valg tar dere i garderoben?

Hedda: – Jeg pleier å ha en hovedregel når det kommer til shopping. Må dette plagget kjøpes nytt, eller kan du finne noe lignende brukt? Ved å handle brukt finner man ofte plagg av bedre kvalitet enn ved å handle fra de store fast fashion-butikkene. Og ikke minst til en bedre pris – noe som kommer godt med som student.

Theresa: – Jeg handler nesten bare brukt. Jeg kan telle på én hånd hvor mange nye klær jeg kjøper i løpet av året. Ellers så tenker jeg at å dele klesskap er et bærekraftig valg. Jeg har mye klær jeg har arvet, og hvis det er klær jeg bruker lite, så gir jeg dem et nytt liv enten ved å redesigne eller selge/gi bort. Og så er jeg ikke så rask med å hoppe på trender. Jeg vil si jeg har en mer tidløs stil, noe som gjør at jeg ikke føler det samme behovet for å bytte ut ting hele tiden. Jeg handler heller aldri på nett, for å unngå unødvendig emballasje og frakt.

NYHETER

Fremtidens shopping? Har prøverom på posten

– Hvordan får dere mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

Theresa: – Ved å tørre å sette sammen plagg annerledes enn hva man er vant med, så får man plutselig så mange flere antrekk og muligheter med de plaggene man allerede har. Jeg blir også inspirert av å se andre style plaggene mine på måter jeg ikke hadde tenkt på selv.

Hedda: – Må si meg enig med Theresa her! Nå har jo vi en liten fordel ved at vi deler garderobe, men tenker at man generelt kan bli flinkere til å låne/dele plagg med dem man har rundt seg.

A post shared by Hedda Brita Beata Widahl (@heddawidahl)

– Hva står øverst på ønskelisten deres akkurat nå?

Theresa: – Som barn brukte jeg mye ghanesiske klær som jeg nå har vokst ut av, så det er nok øverst på ønskelisten min akkurat nå. Statement-plagg i sterke farger og mønstre som får meg til å føle at den delen av identiteten min og familien min ikke er så langt unna.

Hedda: – En bikini med fin passform, ha ha ... Er det bare jeg som sliter med å finne bikiniunderdeler som faktisk sitter bra? Tror nok det er en av grunnene til at vi begynte å hekle dem selv.

Login • Instagram

– Hvem eller hva inspirerer dere?

Hedda: – For å være ærlig så vet jeg ikke helt. Men alt og ingenting, egentlig. Det kan være mennesker jeg ser på gaten eller gamle bilder fra mamma og pappa sin ungdomstid.

Theresa: – For min del så henger de ulike kunstneriske uttrykksformene sammen. Jeg finner inspirasjon når jeg maler, driver med interiør, musikk og klær, og det hele blir en slags fusion. Jeg blir veldig inspirert av farger og former i naturen, og ofte er jeg mer eksperimentell når jeg lager grafikk, også følger klesstilen etter. Ellers blir jeg inspirert av elegante, ghanesiske kvinner som ser ut som de er tatt rett ut fra Fashion Week bare de skal en tur på markedet. Jeg blir også inspirert av min veldig elegante og stilbevisste bestemor som jeg deler mange interesser med, blant annet klær og mote.

A post shared by TheresA Elise (@theresaelise)

– Hvilke trender har dere troen på?

Begge: – Vi har troen på gjenbruk og mer bærekraftig mote, og tror og håper at det er en trend som er kommet for å bli. Vi må fortsette å spre kunnskap om viktigheten rundt det. Noe av det vi ønsker å gjøre gjennom Afryea Collective er nettopp dette. Vi heier også på at klær skal bli mindre og mindre kjønnsbasert, noe vi hadde en kampanje om under Pride Month.

MOTE

Siri er født i feil kropp: – Ingen dans på roser

– Hva er deres motesvakhet, som dere alltid er på jakt etter?

Theresa: – Den perfekte dressen!

Hedda: – Man kan vel aldri ha for mange jakker! Eller?

– Hva ser vi dere aldri i, og hvorfor?

Begge: – Vi liker å ikke begrense oss med regler om hva vi kan og ikke kan ha på. Men sannsynligheten for å se noen av oss i skinny jeans med det første er svært liten.

– Deres aller beste motetips?

Hedda: – Ikke overtenk det. Gå for det du selv synes ser kult ut, og prøv å gi litt mer f**n i hva andre kommer til å tenke.

Theresa: – Do you. Finn din personlige stil og hva du føler deg vel i. Moter og trender er ikke det viktigste.

A post shared by TheresA Elise (@theresaelise)
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: