MinStil: Rikke Sandvold

Rikke Sandvolds stil balanserer elegant på en fin linje mellom det naturlige og det lekne - den gyldne middelvei er 27-åringens mål. 

Åsa H. Aaberge
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre MARIE MURSTAD, ANNIKEN JØRGENSEN og JOSEFINE VOGT.

Denne gangen er det Rikke Sandvold som står for tur.

Rikke Sandvold (27) fra Oslo er straks ferdig utdannet jurist og jobber med Instagram på si. Der deler hun inspirerende innhold som spenner seg fra klær og skjønnhet til kunst, kultur og natur.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Den har blitt mer enkel med årene. Til hverdags kler jeg meg stort sett i basisplagg. På fest er jeg litt mer leken med farger, mønster og glitter, men det går mye i sort, hvitt, grått og ulike nyanser av blått.

– Hvilket antrekk går du for på hjemmekontoret?

– Det har gått mye i Lululemon tights og joggebukser fra Holzweiler. Jeg oppdaget merket Cotton Citizen for noen uker siden og klikket hjem en college genser fra dem i beige. Den er helt fantastisk å gå i og jeg har bodd i den siden jeg fikk den.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Jeg har mye fra det norske merket Julie Josephine. De har virkelig truffet når det gjelder å lage perfekte basics. Jeg bor i den svarte høyhalseren deres om vinteren og om sommeren ser du meg ofte i The Alexandra tee. Det går sjelden en dag uten at jeg er iført noe fra Julie Josephine.

– Ditt beste second hand/vintage-funn?

– Det må være en «Twisted leather cabas» i grå og lysegul fra Celine som jeg kjøpte på Finn. Jeg ventet over ett år på at den skulle dukke opp på ulike second hand nettsider. Den er med meg overalt og er veldig praktisk.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Jeg har siklet på en «Textured mock neck»-topp i hvit fra Cecilie Bahnsen med matchende skjørt, samt «Coripe linen silk»-kjolen fra Toteme i hvit. Jeg ønsker meg også en ny Elixir Cosmeceuticals smoothing 10 % krem. Jeg har litt trøblete hud og har blitt helt avhengig av den kremen.

– Planlegger du antrekk dager i forveien?

– Jeg har som regel en idé av hva jeg ønsker å gå med, men jeg er også den personen son kan prøve på ti forskjellige antrekk før jeg finner noe jeg er fornøyd med. Jeg er til tider veldig ubesluttsom og det blir det mye rot og vingling av!

– Dine beste skjønnhetstips?

– Mitt beste skjønnhetstips er å ikke overdrive. Det høres kanskje enkelt og kjedelig ut å svare, men det er noe jeg stadig må minne meg selv på.

– Jeg prøver fortsatt å lære meg en gylden middelvei å leve etter generelt i livet og det er ikke alltid like enkelt, men jeg har slått meg til ro med at det er noe som vil ta tid.

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Slenger på meg noen svarte dressbukser bukser eller boyfriend jeans, Vans joggesko, en hvit t skjorte og favoritt blazeren fra Knust Porselen eller en kasjmir genser med høy hals fra noName by Mathilde Matheson.

– Har du et favorittplagg i klesskapet?

– Det må være en Pimp Society vintage Levis jeans som en venninne av meg har malt et nydelig hvitt motiv på det ene benet.

– Hvem/hva inspirerer deg?

– Vennene mine inspirerer meg stadig, på alle mulige måter. Jeg har også brukt en del tid på å gå gjennom alle de gamle bladene og fotobøkene jeg har samlet gjennom de siste årene. Jeg er proppfull av inspirasjon akkurat nå, så gleder meg til å få utløp for det etter at eksamen er overstått.

– Den beste boken, filmen eller serien du vet?

– Beste boken jeg sist leste var Normal People av Sally Rooney. Begynte å følge @mvb (Marie von Behrens) sin @themodernbookclub og der var den en av bøkene som skulle diskuteres. Jeg hadde store forhåpninger og den innfridde så til de grader. Jeg trodde den skulle være for emosjonell for meg å lese men den var så vakkert skrevet så det var en sann fornøyelse å bla seg gjennom den.

– Akkurat nå ser jeg på High Maintainence på HBO og det er både en hysterisk morsom og utrolig vakker serie. Anbefales på det sterkeste!

– Beste filmen jeg vet om må være Marie Antoinette av Sofia Coppola, som er to kvinner som jeg syns er veldig inspirerende og fascinerende. Jeg kan se den filmen igjen og igjen.

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg prøver som regel å finne det jeg ønsker meg på Tise, Finn eller Vestiaire før jeg ser etter det i butikk. Jeg har blitt ganske dreven på second hand kjøp og får god samvittighet både for lommeboken og miljøet når jeg kjøper ting som er brukt. Dessuten selger jeg unna ting jeg ikke lenger bruke både på Tise og på Vestkanttorget.

– Hvilke trender har du troen på akkurat nå?

– Jeg tror veldig på den naturlige trenden. Både når det gjelder sminke og i klesveien. Jeg gleder meg til sommeren og håper på fint vær så jeg kan nyte sene sommerkvelder i løse lin plagg med ansiktet fult av fregner og minimalt med sminke.

– Har du items du alltid er på jakt etter/samler på?

– Jeg er i overkant interessert i dufter og føler ikke jeg har funnet min signaturparfyme. Jeg er på evig jakt etter en parfyme som skal bli «min» duft.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Klær som er altfor små. Jeg kjøper som regel en størrelse opp for jeg hater når noe sitter for stramt og begrenser bevegeligheten min.

– Du vil føle deg fresh uten å bruke for mye tid og penger, hva gjør du?

– Et hopp i havet eller en runde med dry brushing. Begynte akkurat med det da jeg fikk en tørrbørste til jul. Det føles helt fantastisk for huden og er en enkel og rask prosess. Jeg gleder meg til å se resultatene.

– Favoritt-destinasjon for shopping?

– Det er helt klart Paris.

– Ditt aller beste motetips?

– Organiser skapet ditt regelmessig og selg unna det du ikke bruker.

Publisert:
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge