MinMote tester: Verdens sterkeste strømpebukse

SNAKKIS: Denne strømpebuksen fra Sheertex er blitt kåret til en av de beste oppfinnelsene av TIME. Nå har MinMote testet det som skal være «verdens sterkeste strømpebukse».
SNAKKIS: Denne strømpebuksen fra Sheertex er blitt kåret til en av de beste oppfinnelsene av TIME. Nå har MinMote testet det som skal være «verdens sterkeste strømpebukse».Sheertex

Er det for godt til å være sant?

MinMote har allerede testet et hav av svarte strømpebukser. Det ble trillet noen toere, men til slutt endte vi opp med noen favoritter.

Men så dukket det opp noe som vi bare måtte kaste inn i testen. «Verdens sterkeste strømpebukse». Kan det faktisk finnes?

Vel, ifølge Sheertex’ grunnlegger Katherine Homuth har de fått til det umulige.

«Med mye hardt arbeid og innovasjon har Katherine og teamet hennes skapt et mirakelfiber», står det på nettsiden deres. Her kommer det også frem at over to milliarder par med strømpebukser blir kastet hvert år.

«Strømpebukser burde ikke bli søppel, så det er derfor vi erstatter dem med et sterkt og langvarig materiale som kan bli brukt om og om igjen.»

Sheertex

Strømpebuksen til Homuth og Sheertex har faktisk blitt kåret til en av de beste oppfinnelsene av TIME i 2018. Vogue har også gått ut og sagt at de «vil vare lenger enn noen annen tights».

Skal du ha tak i en av disse strømpebuksene, må du ut med rundt 900 kroner. En sum som er ganske heftig å bruke på en strømpebukse, men kanskje det er verdt det hvis man skal tro alle lovordene om den? Og som det står på nettbutikken til Sheertex: «Every pair comes with a 30 Day no-rip, snag or tear guarantee». Selskapet har også jevnlig kampanjer hvor strømpebuksen er på halv pris.

Er det for godt til å være sant? La oss prøve!

Hver journalist i MinMote la en strømpebukse av merket bestselgere «Classic Sheer Tights» i handlekurven og klikket den hjem. Slik gikk det:

Elise Alexandra Gulbrandsen, journalist

– Jeg liker ideen om at dette er alle strømpebuksers strømpebukse. Første tanke er at strømpebuksen ser veldig liten og smal ut, men da jeg får den på sitter den veldig komfortabelt på. Selve stoffet virker stødig og stabilt, og jeg føler det gir godt hold. Dette gjør at det ikke er den mest silkemyke strømpebuksen, men den er heller ikke ubehagelig. Jeg er 178 på strømpelesten, og denne strømpebuksen er en anelse kort i bena til meg, noe som gjør at den siger litt utover kvelden. Etter å ha brukt den et par dager finner jeg ingen feil på den – og jeg har lite å utsette annet enn at den ikke er av den mykeste sorten.

Penny Wayne Claire Kembba, journalist

– Jeg er storforbruker av strømpebukser, da jeg foretrekker kjoler og skjørt over bukser så dette er noe jeg virkelig vil skal funke. Det første som slår meg er at strømpebuksene er litt stive og ikke så sheer. Men når jeg får de på, så gjør det egentlig ingenting. De kjennes robuste og jeg ELSKER den tjukke og myke strikken rundt magen. Jeg liker hvor høye i livet de er, men er mindre begeistret for de tjukke sømmene som synes under tynne plagg.

Sheertex

Malin Gaden, journalist

– Jeg har ikke noe problem med å bruke 900 kroner på en strømpebukse hvis den faktisk varer lenge. Det føles ganske kjipt å kaste den ene 100-kronersstrømpebuksa i søppeldunken etter den andre. Det var kanskje derfor forventningene til denne var skyhøye. Er dette strømpebuksen som skal forandre alt? Vel, jeg ble mildt sagt skuffet da jeg tok på meg strømpebuksen og oppdaget et hull med en gang.

– Det var riktignok lite, og har ikke blitt mye større, men det var kanskje det siste jeg forventet av «verdens sterkeste strømpebukse». På strømpebuksen finner jeg også noen streker som ikke ser så bra ut. I tillegg synes jeg ikke strømpebuksen er særlig komfortabel å ha på. Jeg tenker at Sheertex kan jobbe litt med mykheten neste gang de skal inn i strømpebuksefabrikken sin.

HULL OG STREKER: En av strømpebuksene MinMote kjøpte fikk raskt et hull.
HULL OG STREKER: En av strømpebuksene MinMote kjøpte fikk raskt et hull. MinMote

– Ikke vanlig

MinMote tok tak i Sheertex for å høre om hvordan det kan ha oppstått et hull i strømpebuksen så raskt – og de har fremdeles klokkertro på produktet.

– Hvordan er det mulig ettersom dere hevder å verdens sterkeste strømpebukse?

– Å revne i løpet av den første timen er ikke vanlig med våre strømpebukser, men det er også derfor vi har en garanti på 30 dager – den første garantien innen strømper. Denne garantien ble opprettet i tilfelle noe slikt kunne skje.

Selskapet forklarer også at man skal kunne «massere» eventuelle tråder som har blitt dratt ut tilbake på plass. De forteller at man bare må gni og strekke litt rundt strekene for at det skal jevne seg ut igjen.

På spørsmål om hvor lenge en strømpebukse fra Sheertex bør holde, svarer selskapet at det varierer fra person til person, og at noen kunder har sine strømper i årevis.

– Våre strømpebukser er fundamentalt bedre enn noen ting annet i samme denier, på grunn av vår spesielle teknologi.

Til info: MinMote mottok en ny strømpebukse etter at den første hadde hull i seg. Denne føltes også langt bedre på enn den første som ble testet.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?