MinStil: Øyunn Krogh

SAMMENSATT STIL: Klesskapet til Øyunn Krogh består av både normcore, Y2K og vintage.

Øyunn Krogh fikk en aha-opplevelse i eget klesskap etter «Farmen».

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre ZupermariaAda Martini StrømNathan Kahungu og Chris Holsten.

Nå er det influencer og «Farmen kjendis»-deltager Øyunn Krogh (26) som står for tur og skal fortelle om sin stil. Men hvordan er det å bli kastet 100 år tilbake i tid for TV-innspilling uten full garderobe og toalettmappe?

– Det var faktisk ganske dritt i starten. Vi fikk en pakkeliste noen uker før vi dro inn på gården, og på den sto hvor mange plagg vi fikk ha med, og det var veldig få. Jeg forsøkte å sette sammen en minigarderobe med plagg som alle kunne fungere med hverandre, sier hun og legger til:

– Da jeg kom hjem var det som garderoben min var helt ny! Det var gøy. Jeg pyntet meg hver dag den første uken jeg var tilbake.

Hun føler ikke på at oppholdet på «Farmen»-gården har forandret stilen hennes så mye.

– Om noe, så setter jeg kanskje enda mer pris på at jeg har en jobb og hverdag som ikke innebærer å bli møkkete og lukte fjøs når dagen er over, og kan kle meg deretter.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min vil jeg beskrive som sammensatt! Jeg har aldri klart å velge en nisje og holde meg til det. Jeg elsker normcore, Y2K og ikke mist vintage. Men jeg er ikke glad i flere lag. Så målet er ofte å få færrest mulig plagg til å se best mulig ut. Ikke at det skal være lite klær med tanke på å vise hud, men få klær for å ha minst mulig å passe på ... haha!

– Hva er «typisk Øyunn» i garderoben din?

– Store Levis-jeans, Nike-sneakers og hettegensere. Herregud så street style basic bitch ...

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Det må være min Harley Davidson-skinnjakke, som jeg kjøpte i København i høst. ELSKER DEN!

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Akkurat nå så ønsker jeg meg faktisk ingenting. Det er veldig sjeldent, så håper jeg klarer å holde det sånn en liten stund til i hvert fall!

HYTTEEIERE: Sammen med kjæresten Levi Try vant Øyunn TV 2-programmet «Sommerhytta».

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Det er utrolig mange som inspirer meg. Først å fremst min bestevenninne Frida Hollund, som er stylist og et stilikon spør du meg. Også synes jeg Jenny Skavlan og resten av damene i Fæbrik er helt rå! De er virkelig forbilder når det kommer til bærekraftig mote.

– Hvilke bærekraftige valg tar i garderoben?

– Jeg vil si at jeg handler cirka 90 prosent av klærne mine brukt. Selvfølgelig som et aktivt valg på grunn av den forferdelige klesindustrien og fast fashion. Men også fordi jeg liker å finne min egen stil, og sette sammen opplegget selv. Blir for enkelt å traske inn i en butikk å kjøpe akkurat det som noen andre har bestemt at er på moten akkurat nå.

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Jeg synes det blir mindre og mindre viktig å føle med på trender, fordi jeg har blitt mer komfortabel med å kjøre mitt eget opplegg uansett. Men jeg tror og håper at det å drive med bærekraftig mote blir en enda større trend fremover. Enten det er å handle brukt, redesigne eller lage sine egne klær fra bunn.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jakker og frakker.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Det er skummelt å svare på ... Plutselig møter jeg meg selv i døren og går med akkurat dette om noen år. Men akkurat nå må det bli skinny jeans. Det har jeg ikke brukt på MANGE år, og kan ikke se for meg at jeg kommer til å ta på meg i nærmeste fremtid heller.

A post shared by Øyunn Krogh (@oyunnkrogh)

– Ditt aller beste motetips?

– Gå for det! Liker DU det, så gå med det.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Å investere i plagg som kan forandre andre plagg. Som en helt enkel vest eller et korsett. Dette kan en bruke alene eller sette sammen med mange forskjellige plagg og få helt nye uttrykk.

Login • Instagram
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: