«Nude» strømpebukser: Innafor eller ikke?

KLASSIKERNE: Nude strømpebukser kommer i flere varianter, i alt fra matt til skinnende stoff - her bruker hertuginne Kate en mellomting. Foto: Getty Images

MinMote har bedt om ekspertenes mening om et av moteverdenes mest omdiskuterte tilbehør: Gjennomsiktige stømpebukser og skinner. 

Thea Roll Rakeng
Publisert:

«Nude» strømpebukser, eller lyse hudfargede strømpebukser, kan fort bli en «go to»-løsning på våren og sommeren i Norge - det er tross alt ikke alltid temperaturen tillater bare legger.

ELEGANT: Kate lyse strømper på forlovelsesbildene med prins William. Foto: Getty Images

Men strømpebuksene som matcher huden er vel så mye hatet i motebransjen som elsket, og ekspertene strides om det er sexy og smart - eller en «fashion faux pas» av dimensjoner.

Si din mening i avstemningen nederst i saken!

De kongelige gjør det

Hertuginne Kate har faktisk fått mye av æren for å ha tatt nude strømpebukser tilbake i varmen, ettersom hun flere ganger har brukt dem under korte kjoler.

Men når hertuginnen bruker lyse strømper, er det alltid med klassiske pumps (gjerne favorittene fra L. K. Bennett) - aldri med åpen tå-sko som viser strømpesømmen.

Her til lands gjør moteprinsessen Mette-Marit ofte sin egen vri med nettingstrømper i nude - dersom hun ikke bare kjører bare legger.

TRENDY: Gjennom gjerdet på balkongen, kan man skimte kronprinsesse Mette-Marits frekke strømper. Her sammen med kronprins Haakon og kong Harald. Foto: NTB Scanpix

MinMote har bedt to moteeksperter gi sin mening om nude strømpebukser, og svaret er klart: Dropp dem, med mindre det er for kaldt for bare legger.

- No-no!

NEI TIL NUDE: Darja Barannik mener den hudfargede strømpebuksen kun bør være nødløsning. Foto: @darjabar

Blogger og moteekspert Darja Barannik, mener at hudfarget strømpebukse sjeldent er en god idé.
– Sånn generelt så er jeg ikke så fan av hudfarget strømpebukse. Den er no-no! Hvis man til nød skal bruke den må man tenke på kvaliteten og velge en av god kvalitet. Det er også viktig å tenke på fargen og finne en som matcher hudtonen, sier Barannik og legger til:

– Men jeg stemmer for den sorte strømpebuksen, den funker som regel uansett.
Barannik påpeker imidlertid at flere av de store motehusene har brukt lyse strømpebukser, men at det finnes bedre løsninger hvis problemet er at du ikke vil vise fram bleke legger.
– Så fort det blir litt varmt vil jeg heller bruke en lenger kjole og ha litt bare ben. Det er bedre å ha litt bleke ben - eller bruke selvbruning - enn å bruke «nude» strømper, mener hun.

Heller strømpebukse enn å fryse

Jostein Wålengen, gründer og stylist, mener at den hudfargede strømpebuksen noen ganger kan rettferdiggjøres.

- IKKE FRYS: Jostein Wålengen mener strømpebuksen kan brukes i noen tilfeller. Han driver butikken No9 og jobber som stylist. Foto: Privat

– Det er jo et plagg som er litt forhatt, men jeg har ingen problemer med det. Det er mye bedre å ha på strømpebukse enn å stå i et hjørne og fryse. Et tips er å ta to-tre glass vin før man går ut, da kjenner man jo ikke kulde like godt, ler Wålengen, som har en klar oppfordring om du er usikker på strømpebukse eller ikke:

– Bruk heller energien på å finne et antrekk som ikke krever strømpebukse, enn å stresse over det.

Hvis du likevel vil gå for strømpebuksen er også Wålengens tips å finne en som er så lik din egen farge som mulig.

– Noe av det jeg er mest opptatt av når jeg styler, er at teksturer og farger ikke bryter for mye hverandre. Så for min del ville det være unaturlig å kombinere en florlett kjole med tykke, svarte strømper, sier Wålengen til MinMote.

Her er huskelisten du bør lese før du kjøper «nude» strømper:

  • Spray et lett lag med hårspray over strømpebuksen for å få den til å «sette seg». Dette gjør at den holder bedre.
  • Får du et hull i strømpebuksen, ta på blank neglelakk med en gang. Dersom strømpebuksen revner må den gå.
  • Velg strømper med lav masketetthet, eller denier, for å få en naturlig look.
  • Finn riktig farge! Dette er alfa omega dersom den tynne strømpebuksen skal funke.
  • Sko med åpen ta? Unngå strømpebuksen!
Publisert: