Obama hyllet Ernas norske kjole: – Wow!

DET HVITE HUS (VG) USAs presidentpar skrøt høylytt av Erna Solbergs kjole da hun ankom statsmiddagen med ektemannen Sindre fredag kveld.

Publisert:

Norges statsministerpar ankom Det Hvite Hus like før 19.30 fredag kveld, amerikansk tid.

På party med Obama

Erna Solberg var iført ny, dyp grønn kjole fra den norske designeren Undorn da hun ankom. Statsministeren brukte noe tid på å samle sammen kjolen før hun kunne tre ut av presidentlimousinen hun ankom i, noe president Obama kommentere til henne:

NY KJOLE: Statsminister Erna Solberg var iført en dypgrønn kjole, mens ektemannen Sindre Finnes var iført sin smoking fra 90-tallet.

– Wow, for en nydelig kjole! utbrøt presidenten, før han la til:

– Den der er det ikke lett å komme seg ut av bilen med, sa presidenten lattermildt.

Statsministerens kontor (SMK) opplyser til VG at Solberg selv har betalt for kjolen, og at hun i forkant av gallamiddagen også fikk hjelp av en frisør til å gjøre seg klar til middagen.

MinMote-leder Martine Lunder skryter også av Ernas kjolevalg:

– Erna er ganske god på aftenantrekk, og det er dette et godt eksempel på. Kjolen er nydelig og trendy med blondene, og snittet er flatterende. Absolutt et presidentbesøk verdig!, sier Lunder.

NYHETER

Erna fikk egen stylist

Ektemannen Sindre hadde derimot ikke kjøpt seg noe nytt antrekk for anledningen. Sunnmøringen var isteden iført en smoking han selv kjøpte på 90-tallet, ifølge SMK.

Ernas Sindre skal på «førstedamekurs»

Solberg takket høflig for komplimenten før de to politiske topplederne forsøkte å posere for fotografene. Imidlertid oppsto det latter da Erna forsøkte å få tilbake vesken sin fra ektemannen, som tviholdt på konas veske som om den inneholdt statshemmeligheter.

– Du ser bra ut med den! utbrøt Obama til Sindre Finnes da Solberg hadde forsøkt å be om vesken.

Etter middagen, sent fredag kveld amerikansk tid, sier Erna Solberg til VG at hun ble svært glad for komplimentene fra USAs president:

– Det var veldig hyggelig. Han sa at fargen passet meg veldig pent, og det er fint. Han er mann som kan å gi komplimentene sine, og det er bra! sier Solberg.

PASSER PÅ MENNENE: Erna Solberg og Michelle Obama ser etter at alt er i orden med sine ektemenn før den offisielle fotograferingen av dem i Det Hvite Hus.

USAs førstedame Michelle Obama var iført en kjole fra den indiskfødte designeren Naeen Khan, ifølge nyhetsbyrået AP. Den lange, blåfargede kjolen hadde et kort slep langs bakken, og presidenten var uheldig og tråkket på konas kjole like før statslederne ankom.

– Sindre fikk også disse tipsene fra presidenten på hvordan man skal unngå å tråkke på sin kones kjoler. Han var visst litt uheldig der i kveld. Han ga beskjed om at han gjør det hver gang, sier Erna Solberg til VG.

Obama om nordiske språk: – Høres ut som «Game of Thrones»

Solberg og Finnes deltok på toppmøtet mellom USA og de nordiske landene sammen med Finlands president og statsminister-parene fra Danmark, Island og Sverige.

Gjestelisten til nattens statsmiddag besto av over 300 personer, og inkluderte celebriteter som TV-verten David Letterman, skuespilleren Will Ferrell og «Girls»-stjernen Allison Williams.

Inne i middagssalen fikk Solberg sitte til bords med president Obama, mens Sindre Finnes

Publisert: