Syv franske stilikoner du bør følge på Instagram

FRANSK STILDRONNING: Caroline De Maigret er et ikon for den franske stilen. Foto: Getty Images

Franske kvinner kan kunsten å være stilfulle, avslappede, sexy og chic på en gang.

Camilla Christensen
Publisert:

Den franske hovedstaden Paris, blir sett på som en av verdens største motemetropoler og de franske kvinnene har alltid hatt en sterk rolle i motebransjen. Kvinner verden over blir inspirert av de franske skjønnhetene og boken «How to be a Parisian wherever you are», av de fire franske venninnene Caroline De Maigret, Sophie Mas, Audrey Diwan og Anne Berest, ble da den kom ut i 2014 en bestselger i mange land. Boken som kommer med tips om alt fra kjærlighet, mote, dårlige uvaner og livsstil, er nærmest blitt en håndbok for jenter som er ute etter den «franske stilen».

MOTE

Franske kvinners skjønnhetshemmeligheter

Naturlig kulhet

De er naturlig sminket, har rotete hår og får hvilket som helst antrekk til å se avslappet ut. De vil helst at antrekket skal se helt tilfeldig ut selv om det ligger mye planlegging bak.

Basisplagg, høye hæler og røde lepper står sterkt for disse kvinnene og vi misunner og inspireres av den uanstrengte og chice stilen deres.
Få en daglig dose fransk eleganse på Instagram fra disse syv franske motepersonlighetene.

NYHETER

Populær designer anklages for plagiat

Caroline De Maigret

Den 41-år gamle «parisiennen» startet som modell allerede i 1994 og har etter det tatt moteverden med storm. Har hun hatt et plateselskap sammen med mannen, skrevet bok med den moteriktige venninnegjengen og deltatt på de største moteshowene. Hun er elsket av gatemotefotografer og er kjent for signaturstilen sin som er både kul og avslappet.

Camille Rowe

Jane Birkin er et av Camilles største forbilder og aller helst går hun kledd i 60-talls kjoler, Converse eller vintage jeans. Den 26-år gamle modellen er født i Paris, men holder for tiden til i New York. På Instagram deler Rowe daglig bilder fra sitt uanstrengte og kule liv.

NYHETER

Straffbart å bruke syltynne modeller i Frankrike

Lou Doillon

Ikke bare har Lou Doillon (33) rolle som modell, skuespiller og musiker, men hun er også datter av den berømte Jane Birkin. Doillon har vært muse og modell for blant annet motehuset Givenchy og Chloe. Hun sverger til idèen om å kle seg «casual chic» og går helst kledd i jeans, frakk og hatt.

Constance Jablonski

Den blonde skjønnheten Jablonski la i 2006 medisinstudiene og tenniskarrieren på hyllen for å satse på modellyrket. 25-åringen går som regel i lave sko når hun har fri fra jobb og bruker kun klær hun synes er komfortable. På Instagram deler hun bilder fra hverdagen sin, men også fra jobb. Hun er blant annet venninne med supermodellen Joan Smalls, som fra tid til annen dukker opp i Instagram-feeden hennes.

untitled link

Julia Restoin Roitfeld

Julia (36) ble nærmest født inn i rollen som fransk it-jente. Moren er den tidligere sjefsredaktøren av fransk Vogue, Carine Roitfeld, som tok med seg datteren på sitt første moteshow da hun ikke var mer enn fire år gammel. Da Julia var ti år landet hun sin første Vogue-forside og i tyveårene bosatte hun seg i New York hvor hun jobber i reklamebransjen og som modell.

Alma Luna Jodorowsky

Skuespiller og modell Jodorowsky, har spilt i flere filmer med blant annet modellkollega Cara Delevingne. Hun har i flere år vært modell for Chanel, hvor hun ble plukket ut personlig av sjefsdesigner Karl Lagerfeld. Instagram-profilen til 24-åringen består av alt fra søte hunder og katter, til feriebilder og bilder av klesstilen hennes som varierer i alt fra bohemske blondekjoler til Dr. Martens-støvler og shorts.

untitled link

Jeanne Damas

Hun blir sett på som Frankrikes svar på Alexa Chung, og sverger til høye hæler og røde lepper. Den tidligere motebloggeren får stor oppmerksomhet av designere verden over for sin elegante stil, og hun har blant annet åpnet sin egen nettbutikk som hun selv er modell for. Stilen hennes er nedtonet og favoritter som går igjen i antrekkene hennes er jeans med høyt liv og omslagskjoler. Det er vanskelig å finne noe som er mer «Parisienne» enn denne 22-åringen og på Instagram tar hun oss daglig med i en uanstrengt verden full av blomster, croissanter og stripete gensere.

Publisert: