Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Den hvite skjorten er årets Oscar-vinner

SNAKKIS: Oscar-antrekket til Zendaya fikk mye oppmerksomhet under prisutdelingen – blant annet fordi hun stylet sitt glitrende skjørt med en hvit skjorte.

Flere stjerner valgte det tidløse plagget til sitt Oscar-antrekk. Mon tro de har latt seg inspirere av en ikonisk look fra 1998?

Malin Gaden
Publisert:

En hvit skjorte er en viktig del av flere menns antrekk når store begivenheter som Oscar-utdelingen nærmer seg. Men det er ikke så ofte vi ser det klassiske, tidløse plagget på kvinnene på den røde løperen. Det ble det en endring på i år.

Den hvite skjorten ble nemlig en viktig del av flere stjerners antrekk denne Oscar-dagen, og Zendaya (25) var blant skuespillerne som virkelig fikk oppmerksomhet for antrekket sitt.

KUL KONTRAST: Den hvite skjorten passet ypperlig med det feststemte skjørtet. De glitrende smykkene hennes fra Bulgari gjorde selvfølgelig også antrekket klart for prisutdeling.

Hennes lange, glitrende sølvskjørt ble stylet sammen med en kort, hvit skjorte, og ga skikkelig 90-tallsvibber. Det er nemlig ikke første gangen vi ser et slikt antrekk på Oscar-utdelingen.

KLÆR

Uforglemmelige Oscar-antrekk

INSPIRASJON: Sharon Stones Oscar-antrekk fra 1998 er noe flere fremdeles lar seg inspirere av. Vi liker godt måten hun har brukt skjorten på.

I 1998 ankom skuespilleren Sharon Stone (64) Oscar-utdelingen iført en skinnende luksusskjørt fra Vera Wang, men valgte å kombinere det med en mer budsjettvennlig, hvit skjorte fra Gap. Skjorten var brettet opp i ermene, stappet ned i skjørtet og kneppet opp. Den avslappede stylingen skapte en kul kombinasjon med det mer pyntede skjørtet.

Flere utenlandske medier beskriver antrekket til Sharon Stone som ikonisk, deriblant Insider, og under årets Oscar-utdelingen ble det dratt frem nok en gang.

Zendayas antrekk var dog ikke fra Gap. Hennes mye omtalte kreasjon er signert selveste Valentino, en designer hun har samarbeidet med mye i løpet av sin karriere. Det var også Valentino vi så henne i under fjorårets Oscar-utdeling.

KORT VARIANT: Selv om Zendayas look minner mye om den Sharon Stone hadde i 1998, har skuespilleren tatt det hele ett steg videre og gått for en cropped-versjon av skjorten. Slike korte plagg er noe vi kommer til å se mer av i motebildet fremover – både når det gjelder topper og jakker.

Men det var ikke bare den unge skuespilleren som gikk fort skjorte og skjørt i år. Også Uma Thurman (51) kan ha latt seg inspirere av Sharon Stones antrekk fra 1998. Eller kanskje av seg selv?

Hun ankom nemlig også prisutdelingen i et skinnende skjørt med hvit skjorte. Hun lot derimot være å brette opp ermene, og kneppet også opp skjorten sin. Men dette er en look vi har sett Thurman i en rekke ganger.

ELEGANT: Uma Thurman kan også ha latt seg inspirere av Sharon Stone til årets Oscar-utdeling. Hun valgte derimot å style kjolen på en litt annen måte.

Noen husker kanskje et av hennes mange rød løper-øyeblikk, mens andre muligens mimrer tilbake til da de så «Pulp Fiction» for første gang. I filmen fra 1994 er skuespilleren å se i en hvit skjorte, og det har siden den gang blitt en ikonisk look for skuespilleren. Da hun møtte opp på årets Oscar-utdeling iført en hvit skjorte, mente blant andre nettmagasinet Nylon at hun hyllet karakteren sin «Mia Wallace» fra filmen.

IKONISK: Denne scenen fra Pulp Fiction er nok en mange sent vil glemme.

Thurman har også tatt i bruk en hel del hvite skjorte til ulike begivenheter. Her er noen av dem:

Kristen Stewart (31) droppet skjørtet, men ga oss heller en mer avslappet Oscar-look dette året. Under en svart blazer stakk den hvite skjorte frem, som også var stylet med en kort shorts som matchet blazeren. Hun sto også i stil til kjæresten sin Dylan Meyer, som også hadde valgt en hvit skjorte anledningen.

AVSLAPPET: Det er ofte glitter og glam som står i fokus på den røde Oscar-løperen, men «Spencer»-skuespiller Kristen Stewart valgte å gå bort fra det i år. Hun brukte sin hvite skjorte med blazer, shorts og høye hæler.
MATCHET: Skuespiller Dylan Meyer matchet sin Oscar-nominerte kjæreste under årets prisutdeling. Legg merke til hvordan hun har kneppet opp skjorten sin fra bunnen. En gøyal måte å gi skjorten et nytt uttrykk på! Kristen Stewart (t.h.) kneppet også opp skjorten sin og lot et langt kjede få skinne i utringningen.

Også for Wanda Sykes (58) falt valget på en hvit skjorte i år. Hun stylet den deretter med hvit dress og hvite sko, noe som skapte en enkel, men veldig effektfull look.

HELHVITT: Wanda Sykes matchet skjorte, blazer, bukse og sko i samme farge.

Norge var også godt representert denne Oscar-kvelden. Renate Reinsve serverte den ene fantastiske looken etter den andre, Joachim Trier og Eskil Vogt var kledd i Prada, og kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen var blant de mange som hadde skjønt at hvit skjorte var det man skulle gå for under årets Oscar-utdeling.

Hun gikk for en klassisk look denne kvelden, og stylet sin skjorte med en dress og sløyfe. På Instagram har hun gitt oss en smakebit av antrekket, og her får vi også se at hun slår av en prat med selveste Kristen Stewart.

Selv om den hvite skjorten nå er blitt en favoritt blant kvinnene på den røde løperen, er det selvfølgelig ikke slik at det bare er på Oscar-utdeling den skal brukes. Den hvite skjorten er en garderobeklassiker du vil ha glede av i mange år – og til mange anledninger.

Her i MinMote-redaksjonen bruker vi gjerne skjorten med et par jeans eller en vid dressbukse. Du kan også kneppe opp skjorten og bruke den over kjoler, og den er også super å slenge på seg på stranden om sommeren.

STYLINGTIPS: En skjorte kan brukes på mange måter. Her har den blitt kneppet opp og stylet i lag på lag med en genser og blazer, og til slutt sammen med jeans. Tidløse, gode plagg du vil ha glede av lenge.

Skjortene vi har sett mest av i motebildet de siste årene, er gjerne av den mer romslige variantene. Det er derfor ingen dum idé å gjerne ta en titt i herreavdelingen etter din nye favoritt. Kanskje trenger du ikke dra lenger enn en tur innom klesskapet til kjæresten, en venn eller pappa for litt inspirasjon?

Men det er selvsagt også en rekke flotte skjorter i butikk. En linskjorte passer utmerket til varmere dager, en bomullsskjorte er en klassiker du vil ha glede av året rundt, mens en i silke gjør seg spesielt godt til festlige anledninger.

Norsk design Norsk design

Norsk design

Lett oversized klasisk hvit skjorte med feminin silhuett i bomull.

2100,-hos Julie Josephine
Gå til butikk
OxfordskjorteBudsjett

Oxfordskjorte

Hvit Oxfordskjorte med avrundet kant i bomull.

199,-hos H&M
Gå til butikk
Silkeblanding

Silkeblanding

Pyntet skjorte i modal og 30 prosent silke, med blank finish.

699,-hos Lindex
Gå til butikk
Poplin

Poplin

Crisp skjorte i bomullspoplin. Kort og rett modell.

490,-hos Arket
Gå til butikk
Linskjorte

Linskjorte

Lett skjorte i ren lin for et avslappet uttrykk.

359,-hos Gina Tricot
Gå til butikk
NYHETER

Frekk etterfest: Se antrekkene fra Oscar-nachspielet

NYHETER

Oscar 2022: Alt om Reinsves Oscar-kjole

NYHETER

Sjekk Reinsves party-antrekk

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.