Dette har moteprofilene troen på nå

MOTEPROFILER: Journalist i Elle Natalie Helgerud, designer Ingrid Bredholt og blogger Maren Schia. Foto: @nataliehelgerud/@sorgenfrigaten/@marenschia
MOTEPROFILER: Journalist i Elle Natalie Helgerud, designer Ingrid Bredholt og blogger Maren Schia. Foto: @nataliehelgerud/@sorgenfrigaten/@marenschia

MinMote spurte tre norske moteprofiler om deres tanker rundt sesongens plagg og tendenser.

Vi har snakket med en designer, en blogger og en journalist. De tre har hvert sitt personlige syn på moter og stil, men er samstemte om én ting: gjenbruk er mer aktuelt enn noen gang.

Maren Schia (22), blogger

– Hvilke trender har du troen på i vår og sommer?

– Jeg har stor tro på bermudashorts, farget skinn, matchende sett eller kjoler i farger og mønstre, som man så hos Isabel Marant, og hos en av mine favoritter for vår/sommer Louis Vuitton. Jeg elsket virkelig SS20 kolleksjonen deres, og planlegger å ta mye inspirasjon fra stylingen, sier Schia.

LOUIS VUITTON: En av Marens favoritter denne sesongen er Louis Vuitton. Foto: AFP
LOUIS VUITTON: En av Marens favoritter denne sesongen er Louis Vuitton. Foto: AFP

– En annen trend jeg har troen på i vår og sommer er gjenbruk, og jeg planlegger å benytte meg av mange av de gamle vår og sommerplaggene mine, men prøve å style de på nye måter. Derfor mener jeg det er bedre å investere i tilbehør om man først skal unne seg noe nytt til denne sesongen.

– Midjebelter er for eksempel veldig trendy for vår og sommer, og jeg har et par stykker som blir flittig brukt. Det gir fort et helt nytt uttrykk til kjolene man allerede har i skapet.

– Hvordan vil du bruke plaggene?

– Bermudashorts vil jeg style med en cropped blazer, et statement belte og en enkel T-skjorte. For å tone antrekket litt ned ville jeg stylet det med et par sneakers og en fargerik veske. Eventuelt med en matchende blazer og noen høye boots, tipser 22-åringen.

– De fargerike kjolene og matchende settene vil jeg enten style med sneakers eller sporty sandaler, en kul veske og retro solbriller. For tiden ønsker jeg meg et par Converse og noen sandaler fra Arizona Love. Jeg er også alltid på jakt etter de perfekte solbrillene, og på toppen av ønskelisten er et par Céline Cat-eye solbriller i en eller annen farge, de har vært i et par sesonger, så jeg følger ivrig med på både Tise, Finn og Vestiare Collective for å se om noen dukker opp til en litt rimeligere penge. Jeg tenker at det aller viktigste med solbriller er at man finner den fasongen og bredden som passer egen ansiktsform, sier Schia.

Ingrid Bredholt, designer bak Mardou & Dean og driver butikkgalleriet Sorgenfri i Oslo

VINTAGE: Ingrid Bredholdt i vintage sett fra Prada, og øredobber fra norske Opro. Foto: Privat
VINTAGE: Ingrid Bredholdt i vintage sett fra Prada, og øredobber fra norske Opro. Foto: Privat

– Hvilke trender har du troen på i vår og sommer?

Det er blir spennende nå etter alt som har skjedd, jeg får følelsen av at nye, uventede trender kan dukke opp. Jeg tror folk gleder seg til å kle seg og uttrykke seg igjen.

– Jeg ser for meg markerte midjer og timeglass. Vesker generelt; både mindre pyntede og veldig store. Ørepynt og piercinger og svakere skille på hvem som bruker herre- og dame-typiske plagg. Blanke og transparente tekstiler og rene linjer: ingen engelske blonder og volanger.

A post shared by SORGENFRI • OSLO (@sorgenfrigaten)

– Hva inspirerer deg akkurat nå?

– De siste månedene har tiden stoppet opp og vi er tvunget og inspirert til å finne nye, bedre og mer skånsomme måter å leve på. Jeg tenker at gjenbruk og vintage vil bli satt pris på og brukt av alle fremover og ikke bare snakket om. Jeg ser det med Sorgenfri hvor vi selger eldre plagg og gjenstander fra «verdens arkivet» parallelt med nye kunstnere og designere – folk er kjempeinteresserte.

– Jeg er for tiden spesielt opptatt av skulptur. Det hadde vært gøy å se flere som valgte skulpturelle eller unike plagg som inspirerte dem og ikke kun plagg som er nøytrale og flatterende, sier Bredholt.

Nathalie Helgerud, motejournalist i Elle

– Hvilke trender har du troen på i vår og sommer?

– Denne sesongen har jeg stor tro på brede skuldre i form av skulderputer eller puffermer. Blomstrede kjoler à la Magda Butrym, T-skjorter, singleter og strikkegensere med skulderputer og topper i volanger og puffermer. Denne 80-talls trenden er både kledelig og sexy, og er en liten detalj som kan sprite opp et ellers kjedelig antrekk, sier hun.

Helgerud fortsetter:

– Jeg har faktisk helt dilla på skulderputer akkurat nå og er på utkikk etter et par løse, som man hadde på 80-tallet, som jeg kan legge inn i alt fra kjoler til ullgensere og skjorter! Mon tro om mamma eller mormor har noen liggende. Ellers har jeg stor tro på blomstermønster.

Hun tipser om å blande stiler, som sporty og pyntet, men på en classy måte.

– En joggebukse og hoodie til en trenchcoat for eksempel. De gode gamle tennissokkene er tilbake i motebildet og det samme er de rette 90-talls jeansene og oversized T-skjorter. Sånn sett kunne ikke denne corona-pandemien kommet på et bedre tidspunkt rent klesmessig. Vi har alle bodd i tights og hettegensere og skyldt på corona, men egentlig er det noe av det kuleste man kan gå med denne våren, sier Helgerud.

– Hvordan vil du style sesongens plagg?

– Jeg vil style en blomstret kjole med puffermer eller skulderputer med store strassøredobber og boots. Tenk litt «Dynastiet» i kombinasjon med cowgirl. Ellers vil jeg investere i en superkul joggebukse og bruke den som om de var et par jeans, sier hun og fortsetter:

– Jeg har tørket støv av alle mine svarte treningstights og er stadig på jakt etter vintage dressjakker i tweed. Jeg stjeler kjærestens hettegensere og T-skjorter, og jeg rapper de hvite tennissokkene hans fra klesstativet før han får brukt de.

– Hvor henter du inspirasjon fra nå?

– Mye av inspirasjonen min får jeg fra Instagram og Pinterest. Jeg har alltid elsket å se på hvordan andre kombinerer ulike klesplagg sammen. Før Instagram kom, hadde jeg en egen antrekksbok hvor jeg limte inn alle antrekkene jeg fant i blader. Å kombinere antrekk har virkelig alltid vært en stor lidenskap for meg, sier motejournalisten og legger til:

– Jeg får også mye inspirasjon fra kollegene mine i Elle, det er så gøy å se hvordan Petra og Caroline trekker fram trender fra catwalken lenge før alle andre gjør det.

Hvordan var din opplevelse i dag?