Dette har motebransjen dilla på nå: Store krager

Krager topp

La deg inspirere til hvordan du kan mestre trenden.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:
Krager topp

Krage a la Chanel. Slik så det ut under Chanels Cruise-kolleksjon for 2020. Foto: EPA.

Krager topp

Susanne Holt Lange-Nielsen i agenturet Colina er kledd i skjorte fra et av merkene hun jobber med - Ganni. Foto: @susanneholt

I moteverdenen dukker det stadig opp større eller mindre trender.
Nå har bransjen blitt hekta på store, iøynefallende krager. Kragen skal gjerne være stor og hvit med eller uten blonder, og aller helst skal den brukes under en ullgenser. Det finnes flere typer krager nå, med alt fra store «Peter Pan»-krager til spisse krager med skikkelig 70-tallsvibber.
Kragene finnes både som løse varianter, de som er ferdig sydd på gensere og som skjorter du kan ha under andre plagg. Om kragetrenden er noe for deg er et hett tips at det finnes fine løse krager på vintagemarkeder som for eksempel Etsy.

Ganni AW20. Foto: Copenhagen Fashion Week

De store kragene var også gjennomgående for flere av plaggene under Chanels cruise-kolleksjon for våren og sommeren 2020, og ifølge den nye kolleksjonen til Ganni nylig vist i København, fortsetter trenden utover høsten og vinteren og.

KLÆR

Sniktitt på fem vårtrender vi elsker

Om du trenger inspirasjon til hvordan du kan bruke trenden er det bare å se til journalist og motepersonlighet Leandra Medine Cohen som her kombinerer kragen med en strikket cardigan.

Danske Pernille Teisbæk har også testet trenden inspirert av nettopp Chanel og Cohen:

Den spanske influenceren Blanca Miro er også fan av den store kragen:

Den norske influenceren Nnenna Echem kombinerer skjorten med krage med en fargerik stripete genser.

MOTE

Dette er Nnenna Echems beste stiltriks

Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.