Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

12 måter å style blazeren på

EN KLASSIKER: Blazeren passer til så mangt. Her har moteprofil Blanca Miro stylet sin med en gul sommerkjole.
EN KLASSIKER: Blazeren passer til så mangt. Her har moteprofil Blanca Miro stylet sin med en gul sommerkjole.Edward Berthelot / Getty Images Europe

La deg inspirere av disse stilsikre kvinnenes måter å bruke blazeren på.

Blazeren er den perfekte jakken for overgangen mellom sommer og høst. Selv om vi er klare for den deilige høstsesongen og all moten den har å by på, er det ingen hemmelighet at vi tviholder litt på de varme sommerdagene.

Heldigvis (og forhåpentligvis) har vi noen av disse igjen, så på de dagene som varmer litt ekstra kan du fint bruke blazeren sammen med noen av de mer sommerlige plaggene dine.

Vi bor tross alt i Norge, så temperaturen kan synke nokså raskt også. Da er det flaks at blazeren fungerer like godt til de varmere dagene, som til de kjøligere. For mange har den kanskje et mer jobbvennlig uttrykk, men med rett styling kan det klassiske plagget brukes til de fleste anledninger – og temperaturer.

La deg inspirere

Nedover i saken finner du 12 forskjellige måter å style blazeren på. Men sannheten er at dette bare er et lite utvalg av stylingmulighetene. Det er bare å bruke fantasien og prøve seg frem!

Med sommerkjolen

Fin frem favorittsommerkjolen din og kombinere den med en lett blazer. Det perfekte antrekket til dager hvor temperaturen varierer – samt en fin måte å ta i bruk et sommerlige plagg inn mot høstsesongen. Når været blir kaldere kan du selvfølgelig bytte ut både sneakers og sandaler med et par boots.

Hvit blazer i lin

Hvit blazer i lin

Blazer fra & Other Stories.

En dag på hjemmekontoret

Noen har kanskje begynt å komme tilbake til kontoret, men mange av oss (undertegnede inkludert) befinner seg fremdeles på hjemmekontoret sitt. Dette antrekket à la den norske moteprofilen Tine Andrea Lauvli kunne jo ikke passet bedre? Komfortabelt og kult!

Oversized, svart blazer

Oversized, svart blazer

Blazer fra H&M.

Klar for stranden – eller?

Kombinasjonen av en dress og bikini er ikke en vi hadde tenkt på med det første, men jammen meg funker det! En dressbukse med høyt liv kombinert med din favorittbikini- og blazer gjør deg klar for et bad rett etter lunsjen med vennegjengen. For å bade kan man vel gjøre året rundt, ikke sant?

Lang blazer i dus grønnfarge

Lang blazer i dus grønnfarge

Blazer fra Gestuz.

Med skjørt

Ja, blazeren passer faktisk til alt – selvfølgelig også til skjørt. Her kan du prøve deg frem med alt fra mini- til maxiskjørt, plissé til denim.

Blazer med sommerlig print

Blazer med sommerlig print

Blazer fra Mos Mosh.

Matchende sett

Dressen er jo allerede et matchende sett i seg selv. Og det som er så fint med det, er at du fint kan bruke blazer og bukse sammen, men også bryte det opp og skape helt nye antrekk og uttrykk.

Blazer med matchende shorts

Blazer med matchende shorts

Blazer fra Selected Femme.

Tilfør farge

Om vinteren blir det kanskje flere beige, svarte og grå antrekk enn fargerike. Så hvorfor ikke kombinere dine favorittplagg i nettopp disse neddempede nyansene med noe mer fargerikt?

Syrinlilla blazer i økologisk bomull

Syrinlilla blazer i økologisk bomull

Blazer fra Arket.

Klar for fest

Finn frem dressen og style den med en lekker partytopp og noen smykker som glitrer. Skulle det være for varmt med bukse, kan du selvfølgelig velge noe mer sommervennlig som skjørt eller shorts.

Blazer i skinnende, rustfarge

Blazer i skinnende, rustfarge

Blazer fra Designers Remix.

Vesten

Nei, en vest er ikke en blazer, men det er en blazer uten armer. Enig? Skulle vi være så heldige å få et par deilige, varme sommerdager til, og en klassisk blazer bli for varmt, så kan jo dette være en god løsning dersom du fremdeles ønsker blazer-looken.

Tips! Moteprofil Xenia Adonts (se bilde under) har brukt sin vest sammen med en gjennomsiktig overdel. Det tilfører antrekket det lille ekstra, men det er selvfølgelig også veldig kult å gå med bare armer til vesten.

Vest med knyting i midjen

Vest med knyting i midjen

Vest fra COS.

Kort og godt

Du har sikkert vært borti en crop top før, men har du testet en cropped blazer før? Designere som Rotate Birger Christensen og Oscar de la Renta har vist sine varianter av den korte blazeren på catwalken. Denne varianten passer utmerket til sommeren nettopp på grunn av sin korte og nette passform.

Cropped tuxedo-blazer

Cropped tuxedo-blazer

Blazer fra Victoria Beckham.

Og når vi først er inne på varianter av blazeren, så er det verdt å ta en titt på den uten lange ermer. Perfekt på dager hvor du gjerne skulle tatt i bruk en blazer, men det er for varmt for de lange ermene.

Gul blazer med korte ermer

Gul blazer med korte ermer

Blazer fra Hosbjerg.

Med shorts

Bermudashortsen har uten tvil kommet tilbake i motebildet, og også dette plagget gjør seg godt sammen med en blazer. Den fargerike moteprofilen Marianne Theodorsen har stylet antrekket sitt i flere ulike nyanser av grønt – så kult! Detaljene som vesken i blått og skoene i ulike oransje-toner setter prikken over i-en. Et antrekk med shorts og blazer i fokus kan gjøre seg svært godt til en feststemt aften!

Svensk design

Svensk design

Blazer fra Acne Studios.

Det lille ekstra

Skulle du være interessert i å tilføre antrekket mer farge, men kanskje ikke har planer om å gjøre det fra topp til tå, så kan antrekket du ser under være en god idé. Ta i bruk plagg i farger som beige og hvitt, og topp det hele med en shorts eller skjørt i en fresh farge eller et sprekt mønster.

Oversized, beige blazer

Oversized, beige blazer

Blazer fra Arket.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?