Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Moteekspertenes beste tips til regntunge høstdager

Det er bare å innse det - høsten er her for fullt. Her er moteekspertenes beste tips og triks for å holde stilen i regnet.

Regnvær Toppobj

Regnjakke fra SEAFARER. Foto: Produsenten

Regnvær Toppobj

Vannfast maskara fra Dior. Foto: Produsenten

Regnvær Toppobj

Gule støvler fra Le Chameau. Foto: Produsenten

Regnvær Toppobj

Plasttrekk til vesken. Foto: Produsenten

Vi har så vidt gått inn i september måned, men så langt er det lite som tyder på en mild og varm høst. Da er det like greit å omfavne ruskeværet og innfinne seg med at det kommer til å være vått og kaldt fremover.

Hiv deg over strikkepinnene -her er oppskriften på den populære Line Langmo-genseren.

«Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær», sier du? Jo da, det stemmer vel det. Men regnjakka er stygg og støvlene ubehagelige – så det er lite fristende å grave dem frem fra loftet. Dessuten har den fæle reklameparaplyen blitt vindskeiv, eller på mystisk vis forsvunnet fra sin faste plass i gangen.

Derfor har MinMote spurt tre moteeksperter om deres beste tips til regntunge dager – og ikke minst hva du trenger å ta med deg i vesken når himmelen åpner seg.

Les også:MinMote-redaksjonens ønskeliste: De beste høstkjøpene

Klassisk regnjakke

Regnjakker

Regnjakke fra Cubus. Foto: Produsenten

Regnjakker

Regnjakke fra Zara. Foto: Produsenten

Regnjakker

Regnjakke fra SEAFARER. Foto: Produsenten

Regnjakker

Regnjakke fra Rains. Foto: Produsenten

Vixen-redaktør og moteekspert Ida Elise Einarsdottìr, mener den klassiske regnjakken eller regntrenchen er et godt valg.

EKSPERT: Redaktør i Vixen og moteekspert, Ida Elise Eide Einarsdóttir. Foto: Privat
EKSPERT: Redaktør i Vixen og moteekspert, Ida Elise Eide Einarsdóttir. Foto: Privat

– Det er ingen grunn til å ikke være fin i regnet. Det er mye fint regntøy på markedet - fra de klassisk regnjakkene til de mer feminine trenchcoatene. På beina kan du ha alt fra de klassiske Viking-støvelen som har fått sin tilbakekomst med normcore-stilen, til lave gummistøvler med hæl som ser ut som boot, tipser Einarsdottìr, og fortsetter:

– Glem paraplyen som alltid vrenger seg - invester i en klassisk paraply med skikkelig treskaft som tåler litt vær, da er sjansen for at du husker den på trikken også større.

Les også:Én trendkjole - tre antrekk til sommer, høst og vinter

Støvler

Røde støvler fra Hunter. Foto: Produsenten

Støvler

Lave støvler fra Hunter. Foto: Produsenten

Støvler

Lave støvler fra GiosEppo. Foto: Produsenten

Støvler

Gule støvler fra Le Chameau. Foto: Produsenten

Les også:Frynser, fuskepels og fløyel: Her er høstens heteste sko

Dette bør du ha i vesken

Ofte kommer uværet når du minst venter det - disse værvarslene er jo ikke alltid til å stole på. Da er det greit å i det minste ha en paraply i vesken, just in case.

EKSPERT: Stylist og blogger Line Langmo. Foto: Privat
EKSPERT: Stylist og blogger Line Langmo. Foto: Privat

Stylist og moteblogger Line Langmo, forteller til MinMote at hun alltid har to ting, både i og utenpå vesken når det høljer ned.

– Jeg elsker plasttrekkene man kan ha over vesken for å beskytte skinnet. Jeg pleier også ha med en «anti-frizz»-spray når det regner, sier Langmo.

Les også: Høstens fineste skjørt

Vesketrekk til skinnvesken kan du få tak i hos ungdomsbedriften DryPal. De lager vesketrekk i plast som beskytter mot vær og vind - superpraktisk om du ønsker å ta vare på skinnvesken samtidig som regnet øser ned.

I veska: Regnvær

Anti-frizz-spray fra Aussie. Foto: Produsenten

I veska: Regnvær

Vannfast maskara fra Dior. Foto: Produsenten

I veska: Regnvær

Ballerinasko fra H&M. Foto: Produsenten

I veska: Regnvær

Lue fra FWSS. Foto: Produsenten

I veska: Regnvær

Plasttrekk til vesken. Foto: Produsenten

Hvis du allerede visste at uværet var på vei og tok på deg støvler før du gikk hjemmefra, er det kjekt å bytte til noen nettere sko når du kommer frem til skole eller jobb. Disse ballerinaskoene er rimelige og tar liten plass i vesken.

Les også:Høstens mest trendy ytterplagg: Capen

EKSPERT: Stylist og gründer, Marthe Kveli Valeberg. Foto: Privat
EKSPERT: Stylist og gründer, Marthe Kveli Valeberg. Foto: Privat

Gründer og stylist Marthe Kveli Valeberg sier at en bør gå for en god vannfast maskara i regnværet, eller eventuelt droppe maskara-sølet og teste ut semipermanente vipper.

Men vær obs: Vippextensions kan gi permanente skader

– En glad og fargesterk leppestift eller neglelakk i rødt spriter opp en grå regndag, sier Valeberg og fortsetter:

– Jeg er hodeplaggoman, og hatter og capser er perfekt på en bad hairday, eller når du vil beskytte håret mot regn og vind.

For å pleie kropp og sjel mener Valeberg det er viktig å fylle på med masse vann, gjerne tilsatt bringebær eller frisk mynte.

– Drikk en deilig te tilsatt kanel, som skal stabilisere blodsukkeret. Jeg har akkurat fått dilla på Harney & Sons Fine Teas sorte te med kanel, sier Valeberg og fortsetter:

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?