Ett plagg - tre antrekk: Sommerkjolen og chinosen

MANGE VARIANTER: Både sommerkjolen og chinosene kan styles på flere måter. Foto: Krister Sørbø / VG
MANGE VARIANTER: Både sommerkjolen og chinosene kan styles på flere måter. Foto: Krister Sørbø / VG

Få mer ut av garderoben din ved å bruke samme plagg til ulike anledninger. MinMote viser deg hvordan chinos for herrene og sommerkjolen for damene kan brukes til både strand, jobb og fest.

Sommeren byr gjerne på en rekke ulike anledninger. Én ting er at man skal på stranden, men de fleste skal gjerne jobbe litt også - og kanskje gå på en fest eller to. Da kan det kanskje friste å investere i mange nye sommerklær - men fakta er at du kan style en sommerkjole så den passer til det meste. Bra for miljøet, bra for lommeboken og ikke minst bra for kreativiteten!

Se også:Sommerens fineste badetøy

Det samme gjelder gutta - du trenger neppe en lass med nye sommerbukser, når én enkel chinos nesten alltid kan gjøre jobben.

Her er det bare fantasien som setter grenser, men MinMote-leder Martine Lunder har satt opp tre styingforsalg til både ham og henne:

Til henne: Kjole fra Bik Bok, 299 kr.

Strand

En kjole som dette er veldig enkel å forandre. Knyter du de flagrende ermene bak rykken ser den helt annerledes ut – og sløyfen bak blir bare en morsom detalj. Perfekt å slenge over bikinien på vei til stranden, sammen med flate, behagelige sandaler. Et hårbånd holder håret vekk fra ansiktet, og prikken over i’en er trendsolbrillene med spettet innfatning. Kanskje du vil sy en lignende kjole selv?

Bikini fra Bik Bok: 99 kr.

Strandbag fra Gina Tricot: 299 kr.

Håndkle fra Missoni Home: 425 kr.

Skjerf fra Gina Tricot: 49 kr.

Sandaler fra Bianco: 499 kr.

Solbriller fra Komono: 999 kr.

Jobb

Et superenkelt triks for å få brukt favorittkjolen din mer, er å style den med ulike plagg under – en hvit skjorte passer til det meste. Ta en hårstrikk rundt hver arm og pakk de flagrende ermene under, så får kjolen litt mindre partypreg og du får vist fram mer av skjorten. Hvite sneakers er en sikker vinner, og velger du et par i skinn funker de på jobb også – selvsagt beroende på kleskoden. Her har du flere flate sko.

Skjorte fra Ralph Lauren: 750

Klokke fra Komono: 1000

Sneakers Nike: 1200

Fest

Sommerens heteste trend er vid utringning som viser skuldrene – og med en kjole med såpass mye mønster, trender du egentlig ikke så mye mer. Hold tilbehøret enkelt med en liten clutch og frekke stroppesandaler – så er du klar for enhver sommerfest!

Sko fra Zara: 399 kr.

Clutch fra Gina Tricot: 99 kr.

Til ham: chinos fra Zara, 399 kr.

Strand

Det fine med chinos er at du kan brette dem ganske langt opp hvis du vil ha en sommerlig look. Hvis du for eksempel skal opp fra stranden for å spise lunsj, er det perfekt med et par oppbrettede chinos for å se litt mer kledd ut – samtidig som du holder det sommerlig med en fresh t-skjorte og skinnsandaler. Trenger du badeshorts, bør du sjekke disse.

T-skjorte fra H&M: 99 kr.

Strandbag fra Gina Tricot: 249 kr.

Sandaler fra Bianco: 499 kr.

Solbriller fra H&M: 79,50 kr.

Jobb

Blått på blått er en klassisk kombinasjon som kler alle – og på jobb kan du gjerne brette buksene ned så langt det går. Husk ballerinasokker i skoene så de ikke synes når du skal vise såpass mye av anklene! Brunt tilbehør er en fin kontrast – særlig flettebeltet som blir en ekstra fin detalj.

Skjorte fra Bondelid hos MQ: 599 kr.

Belte fra MQ: 399 kr

Veske fra MQ: 1199

Sko: Paals egne

Fest

Den hvite skjorten er en sikker vinner, og i sommer er det trendy med kortere ermer og ingen krage. Å mikse ulike blåtoner er veldig fint, særlig om du bruker forskjellige materialer – som et semsket belte. Espadrilles i tøy er sommerlig og fresht – pass bare på at de er helt rene når du skal på fest. Chinosen bretter du opp så du viser litt av anklene.

Skjorte fra Zara: 399 kr.

Belte fra MQ: 499 kr.

Sko fra Bianco: 399 kr

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?