MinMote tester: Strømpebukser

HVILKEN ER BEST?: MinMote har testet tre strømpebukser fra tre ulike kjedebutikker. Foto: Janne Møller-Hansen/VG

Hvilke strømpebukser rakner raskest, og hvilke blir ikke stripete og nuppete etter en runde i vaskemaskinen? MinMote testet strømpebukser fra tre kjedebutikker.

MinMote
Publisert:

Er du en storforbruker av strømpebukser, slik som oss? Da synes du helt sikkert også at det er irriterende når strømpebuksen du kjøpte i går er blitt nuppete i dag. Spesielt hvis du skal på flere selskaper i julen.

Slik testet vi:

Vi gikk til innkjøp av strømpebukser fra ulike kjeder som har butikker i flere deler av landet. Prisen varierte fra kroner 79 til 99 kroner og de ulike strømpebuksene hadde mellom 50 og 70 denier.

KLÆR

Jeg prøvde tre plus size-kjoler - dette skjedde

Under testen ble komfort og slitestyrke lagt vekt på. Etter to dager med normal bruk ble strømpebuksene vasket i vaskemaskin på 40 grader – for hvem gidder vel vaske strømpebukser for hånd? Deretter testet vi dem i ytterligere to dager.

Sjekk vår neglelakktest og long lasting leppestift-test her!

Gina Tricot

Testperson: Line Blokhus

Produkt: Strømpebukse fra Gina Tricot 60 denier 2-pack

Pris: 79 kroner

TERNINGKAST 5: Strømpebukse fra Gina Tricot 2-pack, 79 kroner. Foto: Produsenten

Dag 1 og 2: Strømpebuksen har jevn farge og sitter godt. Dessuten har den ikke fått noen nupper, striper eller revner etter hverken én eller to dagers bruk. Jeg har ofte en følelse av at strømpebuksen har gått ut på dato etter to dager, men denne gangen kaster jeg strømpebuksen optimistisk i vaskemaskinen.

Etter vask på 40 grader og flytende vaskemiddel:

Dag 3: Strømpebuksen ser faktisk like fin ut etter en runde i vaskemaskinen. Det er kommet noen nupper ved føttene, men de synes egentlig ikke. Passformen er fortsatt god, men det er mulig den «siger» litt raskere ned.

Dag 4: Det har kommet noen få små striper helt øverst på lårene, men dette synes ikke så lenge jeg har på meg skjørt eller kjole.

Konklusjon: Jeg er ærlig talt imponert. Få nupper, lite striper og ingen revner, selv etter å ha vasket og brukt strømpebuksen mange dager på rad. Denne strømpebuksa går uansett videre til neste runde - i vaskemaskina! Kan man egentlig forvente mer av en strømpebukse til denne prisen?

Tilsvar fra Gina Tricot:

- Vi tester alltid strømpebuksene våre grundig for å få til den beste passformen og kvaliteten som mulig. Vi samarbeider tett med vår italienske leverandør som alltid presenterer den nyeste og beste kvaliteten slik at vi kan designe gode strømpebukser for kundene våre, sier designer i Gina Tricot Andrea Marciasini til MinMote.

NYHETER

DISSE NETTBUTIKKENE BØR DU HOLDE DEG UNNA I JULESTRIA

Terningkast: 5

Cubus

Testperson: Thea Roll Rakeng, MinMote-journalist

Produkt: Strømpebukse fra Cubus 50 denier 2-pack

Pris: 99 kroner

Dag 1: Det første som slår meg er at strømpebuksen er i perfekt farge. Den ser ikke for tykk ut på, eller for gjennomsiktig. Akkurat passe. Den er strechy og mister ikke fasongen etter gode åtte timer da den var på.

Dag 2: Strømpebukse føles helt lik ut som den gjorde dagen før og har ikke blitt noe mindre figurnær eller forandret seg.

TRENINGKAST 5: Strømpebukser fra Cubus 2-pack, 99 kroner. Foto: Produsenten

Etter vask på 40 grader og flytende vaskemiddel:

Dag 3: Den er nesten som ny igjen, og har ingen «skader» i form av striping i stoffet eller nupper. Strikken i livet har dessverre blitt litt slunken, og oppleves ikke like bra som før jeg vasket den. Ellers har den holdt seg overraskende godt.

Dag 4: Bortsett fra at jeg er litt smålei av å gå i skjørt på fjerde dagen, er strømpebuksen cirka like god som ny.

Konklusjon: Strikken i livet er slunken, og jeg må nok heise opp strømpebuksen litt mer i livet enn hvis den var ny. Utover det har jeg ingenting å utsette på Cubus’ 50 denier.

Terningkast: 5

Tilsvar fra Cubus:

- Det er alltid hyggelig når tester gir oss bekreftelse på at arbeidet vi gjør med å få best mulig kvalitet gir resultater. Og at dette er en veldig populær strømpebukse som vi selger mye av, sier Annika Larsson, innkjøpssjef for Cubus undertøysavdeling.

HÅR

FYLDIGERE HÅR? SJEKK DETTE ENKLE TRIKSET

H&M

Testperson: Line Blokhus

Produkt: H&M strømpebukse 70 den low waist

Pris: 79 kroner

Dag 1 og 2: Det har aldri falt meg inn å kjøpe en strømpebukse med lavt liv tidligere, men når jeg tar den på skjønner jeg hvorfor det er en god idé. Ofte går strømpebuksene langt over midjen og iblant kan de klemme litt og være ubehagelige. Det er ikke tilfellet med denne! Det er utrolig behagelig at strømpebuksen stopper ved hoftene, og dessuten praktisk om en har på seg en litt gjennomsiktig skjorte eller topp.

TERNINGKAST 4: Strømpebukser fra H&M, 79 kroner. Foto: Produsenten

Etter vask på 40 grader og flytende vaskemiddel:

Dag 3: Typisk nok tålte ikke strømpebuksen en runde i maskinen. Den kan brukes, men den er blitt stripete på lårene og nuppete oppover anklene. Siden den har 70 den er den ganske tett, dermed forventet jeg nok også at den skulle tåle litt mer. Den har imidlertid ikke revnet, så helt ille er det altså ikke.

Dag 4: Jeg tok på meg strømpebuksen, men tok den rett og slett av igjen.

Konklusjon: Stort pluss for komfort, men det er litt kjedelig at strømpebuksen ikke tåler maskinvask spesielt godt. Hvem gidder vel vaske strømpebukser for hånd? Denne går nok i søpla (eller i skuffen sammen med alle de gamle strømpebuksene jeg har glemt å kaste)!

Terningkast: 4

Tilsvar fra H&M:

– Vi har til nå ikke fått tilbakemeldinger fra kunder om at våre strømpebukser ikke holder kvaliteten etter vask. Men ett tips når det gjelder flere klesprodukter er å vaske klær eller strømpebukser i en vaskepose, sannsynligheten for at produktet holder kvaliteten lengre er større, sier pressekontakt i H&M, Vibeke Holann.

NB! Både testen av strømpebuksene og saken ble utført i januar 2016. Testperson Line Blokhus jobber ikke lenger som journalist hos MinMote.

Publisert:
MinMote
MinMote er Norges største moteside. Vi vil inspirere og opplyse deg, samtidig som du vil finne de siste nyhetene fra moteverden i inn- og utland.

Finn mer innhold om: