Lag vårens heteste bluse med Jenny Skavlans enkle steg

TRENDY PÅ BUDSJETT: Jenny Skavlan viser steg for steg hvordan du kan lage vårens trendbluse på budsjett. Foto: jennyskavlan.com

- Dette er jo noe av det morsomste med redesign, at man kan ta noe direkte fra catwalken og lage sin egen med en personlig vri. Slik lager du Jennys bluse steg for steg.

Thea Roll Rakeng
Publisert:
ORIGINALEN: Lily Allen iført den «originale» Miu Miu-blusen som koster 7500 kroner. Foto: Getty Images

Våren er her og det er på tide å oppdatere garderoben med freshe og lette plagg. MinMote har tidligere vist vårens mest populære trender fra catwalken, men ingenting er som en søt bluse du kan kombinere til olabukser, eller et fint skjørt.

Motehuset Miu Miu viste nylig flere rysjebluser på catwalken som har fått motebransjen til å få stjerner i øya. Denne koster naturligvis en liten formue, men det finnes råd, heldigvis.

Hele Norges sydronning Jenny Skavlan så klart laget denne blusen selv, og deler mer enn gjerne hvordan hun har gjort det. Oppskriften ble først publisert på Jennys hjemmeside.

FEMININ: Alt du trenger er en gammel skjorte, et laken og sysaker. Foto: jennyskavlan.com

- Jeg har sett denne blusen fra Miu Miu dukke opp på diverse streetfashion blogger og på Instagram. Og når konseptet er så enkelt - at det er en bluse med en rysjekant, så klør det i fingrene etter å lage en selv og lære det til de som følger meg. Dette er jo noe av det morsomste med redesign, at man kan ta noe direkte fra catwalken og lage sin egen med en personlig vri, sier Skavlan til MinMote og legger til:

- Og når man lager den selv, blir det mye rimeligere og ingen av blusene blir like. Nå skal jeg gå løs på en lyserosa skjorte og lage en versjon uten ermer.

Blå topp
KLÆR

Har du fått med deg? Dette er vårens trendfarge

Slik lager du vårens trendbluse:

DU TRENGER: En hvit skjorte, et laken, nål og tråd, saks, målebånd og knappenåler. Alle foto: jennyskavlan.com
STEG 1: Først skal du klippe ut en remse stoff som er 2,5m lang og 35cm bred. Om stoffet ditt er så langt som 2,5m klipper du bare ut remsen, er stoffet ditt kortere, må du sy sammen flere deler. F.eks to biter på 125cm.
STEG 2: Brett stoffstykket i to, så det ligger dobbelt.
STEG 3: Sy først igjen endene på stoffstykket.
STEG 4: Deretter syr du sammen stykket langs hele langsiden, men unnlat å sy sammen ca 5cm midt på stoffet, så du kan vrenge stykket ut av den åpningen.
STEG 5: Når du har vrengt stykket ut gjennom åpningen har du et langt stoffstykke uten synlige sømmer. Du kan sy sammen åpningen du brukte til å vrenge stykket. For hånd eller maskin.
STEG 6: Det kan være lurt å stryke stoffet så sømmene ikke buler utover. Når du har gjort det skal du lage en søm som du skal bruke til å snurpe sammen stykket, og lage masse små rynker. Du skal sy i to omganger, to rette sømmer som starter i hver sin ende av stykket, så møtes de løse trådene på midten. Når du da syr med nål og tråd pass på at tråden er 1,5-2m lang, så du ikke går tom.
STEG 7: Start i den ene enden, sy små sting langs hele kanten, rynk til stoffet underveis og stopp når du er på midten. Ikke knyt fast tråden! La det henge ut et godt stykke tråd som ikke er festet.
STEG 8: Gjør det samme fra andre siden. Da har du et langt rynkete bånd med to tråder ut å midten. Disse skal brukes til justere langden så stykket blir akkurat så langt du skal ha det.
STEG 9: Fest stykket med knappenål midt bak på ryggen av blusen, der trådene stikker ut. Fest det deretter der du ønsker å ha stykket foran.
STEG 10: Da skal du feste båndet rundt på blusen der du vil ha det. Du kan stramme og slakke trådene som stikker ut bak så det får riktig lengde og rekker helt rundt.
STEG 11: Når båndet sitter perfekt, knyter du sammen de to løse trådene bak.
STEG 12: Sy en rett frem søm over der du har satt nåler. Du kan også sy for hånd. De små stingene du satte i starten for å lage rynker, kan du fjerne om de synes.
Publisert:

Finn mer innhold om: