Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Fem trender du må få med deg denne sesongen

LAID BACK: Norske Irina Lakicevic styler en av høstens største trender - en oversized blazer. Se flere markante høsttrender lengre ned i saken. Foto: Getty Images

Er du klar for motehøsten?

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Selv om solen fortsatt står høyt på himmelen er det ikke til å komme ifra at høsten er rett rundt hjørnet. Vi i MinMote-redaksjonene elsker selvsagt sommeren, men det er noe uforklarlig magisk når høsten kommer snikende og butikkene fyller seg opp med sesongens trender.

KJENDIS

Er dette det nye it-tilbehøret?

For at det skal bli litt lettere å navigere seg frem til høstgarderoben har vi oppsummert fem av høstens viktigste trender her:

Western

Cowboy

Boots fra Isabel Marant hos Mytheresa.com. Foto: Produsenten

3014,-
Gå til butikk
Cowboy

Isabel Marant fall/winter 2017. Foto: Getty Images

Cowboy

Isabel Marant fall/winter 2017. Foto: Getty Images

Cowboyboots, navajomønster og frynser er tilbake i motebildet. Det fikk vi se på catwalken hos blant andre Gucci, Isabel Marant og Prada. Tenk kjole eller skjørt til midt på ankelen, vintage cowboy-inspirerte boots og en stor skinnjakke med frynser. Et bandanaskjerf i halsen setter prikken over i-en.

Sølv

SILVER LININGS: Gå for et skjørt eller en jakke i sølv denne høsten slik som disse jentene, fotografert i Berlin. Foto: Getty Images

Sølv, glitter og metalliske toner er tilbake for fullt. Og det både i lange kjoler, bukser, bluser, skjørt og tilbehør. Hvis du ikke vil ta den helt ut, men like vel prøve deg på trenden er et godt tips å gå for en veske eller et belte i første omgang. Et sølvskjørt er superfint til en grov strikkegenser, tett strømpebukse og boots.

Vinterblomster

blomster høst

Kjole fra H&M. Foto: Produsenten

499,-
Gå til butikk
blomster høst

Kjole fra Ganni hos Net-a-porter.com. Foto: Produsenten

2599,-
Gå til butikk
blomster høst

Erdem fall/winter 2017. Foto: Getty Images

blomster høst

Gucci fall/winter 2017. Foto: Getty Images

Eller «winter florals» som den internasjonale motebransjen kaller det. Det er ingen overraskelse at våren og sommeren ofte er dominert av kjoler, bluser, skjørt og bukser med blomstermønster. Den gode nyheten er at du ikke trenger å pakke bort dette nå som kjøligere dager er i vente. Det er spesielt kjoler og bluser i «Huset på Prærien»-stil som trender. Se etter en blomstrete kjole med lange ermer som rekker deg til midt på leggen, og gjerne med litt høy hals.

KLÆR

Her har vi plukket ut noen for deg.

Oversized blazer

SUIT UP: Norske Irina Lakicevic styler en oversized blazer til jeans med rette ben, crop top og enkle smykker. Foto: Getty Images

Både 70- og 90-tallet har herjet motebildet en god stund, og nå må du gjøre plass til 80-tallet. Oversized blazere med brede skulderputer dominerte catwalken da motehus som Michael Kors, Céline, Calvin Klein og Alexander Wang presenterte sine høst- og vinterkolleksjoner.

En rutete oversized blazer passer til stort sett alle antrekk og årstider, og et godt tips kan være å sjekke ut UFF, Fretex eller en annen bruktbutikk du vet om - der finnes disse jakkene ofte i 100% ull til en veldig billig penge.

Rødt

Rødt

Max Mara høst/vinter 2017/2018. Foto: Getty Images

Rødt

Fendi høst/vinter 2017/2018. Foto: Getty Images

Rødt

Armani høst/vinter 2017/2018. Foto: Getty Images

Rødt

Fendi høst/vinter 2017/2018. Foto: Getty Images

Er det én farge som skiller seg kraftig ut i motebildet denne sesongen er det uten tvil rødt. På catwalken viste The Row, Balenciaga, Fendi, Givenchy og Victoria Beckham helantrekk i rødt og statementplagg som store ullgensere eller lakksko. Hvis du ikke er vant til å bruke fargen kan du jo begynne med et tilbehør som et skjerf eller et belte, og heller step up the game utover høsten hvis du vil det. Rødt er veldig fint til blå jeans og kremhvitt.

SJEKK SKOENE SOM ER OVERALT NÅ

untitled link
Publisert: