Høydepunkter fra moteuken i Milano

ÅPNET SHOW: Norske Kaya Wilkins åpnet showet til Bottega Veneta. Foto: Getty Images

Norsk modell, maksimalistisk design og hyllest til Karl Lagerfeld preget moteuken i Milano.

Ingeborg Aspeli
Publisert:

Moteuken i Miano er over for denne gang, og snart er det Paris som overtar stafettpinnen. Men før den tid oppsummerer vi det beste den italienske motehovedstaden hadde å by på:

Norske Kaya Wilkins åpnet Bottega Veneta

Den norske skuespilleren, artisten og modellen Kaya Wilkins (28) aka Okay Kaya, som var aktuell med filmen «Thelma» i 2017, har frontet den nye kampanjen til Bottega Veneta. Og det kan virke som hun er luksusmerkets nye yndling da hun også åpnet showet under moteuken ikledd en sort skinnkjole mens håret var dratt bakover.

NYHETER

Kaya Wilkins var modell for Topshop

Bottega Venetas nye designer, Daniel Lee, har høstet mye ros for kolleksjonen etter visningen. Det blir snakket om at Bottega Veneta er det nye Céline, i og med at Lee jobbet under Célines tidligere sjefdesigner Phoebe Philo i syv år.

– Han respekterer husets arv, men har likevel en selvstendig tankegang, skriver Vogue.

Bottega Veneta

Kaya Wilkins gikk Bottega Veneta-visningen. Foto: Getty Images

Bottega Veneta

Bottega Veneta AW19. Foto: Reuters

Bottega Veneta

Bottega Veneta AW19. Foto: AFP

NYHETER

Høydepunktene fra moteuken i London

Maskefest hos Gucci

Gucci, med Alessandro Michele i spissen, har vært veldig i vinden for tiden med sitt maksimalistiske og vintage-inspirerte design. Det virker som det italienske luksusmerket fortsetter i samme bane, og kolleksjonen bar preg av knæsje farger, mønster og glitter. Michele brakte også en litt skummel undertone til showet da noen av modellene hadde på seg Jason Voorhees-masker, mens andre hadde nagler rundt halsen.

Gucci

Gucci AW 19. Foto: AP

Gucci

Gucci AW 19. Foto: AP

Gucci

Gucci AW 19. Foto: AP

Gucci

Gucci AW19. Foto: AP

Jakkene hos Tods

Tods er kanskje aller mest kjent for skoene sine, men det italienske merket tilbyr mye mer enn det. Det var spesielt yttertøyet som utpekte seg denne gangen, som er helt i tråd med vårens trender hvor lange skinnjakker er i sentrum.

Tods

Tods Aw19. Foto: AP

Tods

Tods AW19. Foto: Getty Images

Tods

Tods AW19. Foto: Getty Images

Fendi hyllet Karl Lagerfeld

Det italienske motehuset Fendi hadde visning kun to dager etter at Karl Lagerfeld gikk bort. Lagerfeld hadde jobbet hos Fendi i 54 år. De brukte anledningen til å hedre den legendariske designeren, blant annet ved å vise en film hvor han skisserte noen av sine mest ikoniske antrekk gjennom tidene. Flere av modellene gikk tårevåte nedover catwalken.

Fendi AW 19

Fendi AW 19. Foto: AP.

Fendi AW 19

Fendi AW 19. Foto: AFP.

Fendi AW 19

Fendi AW 19. Foto: AP.

Fendi AW 19

Fendi AW 19. Foto: Reuters.

Publisert: