Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Lei av kjedelig regntøy: Her er seks feminine allværsjakker

Allværsjakke3

Allværsjakker er definitivt det beste valget i dette været, og kan helt klart være trendy og kule, ifølge moteekspertene. Vi har plukket ut våre favoritter i butikk nå.

Publisert:
Allværsjakke3

Jakke fra Sail Racing hos Anton Sport. Foto: Produsenten

2000,-
Gå til butikk
Allværsjakke3

Jakke fra Volcom hos XXL. Foto: Produsenten

1300,-
Gå til butikk

Det er ingen tvil - på denne årstiden er den erkenorske jakken det beste alternativet dersom du vil holde deg varm og tørr. En god allværsjakke skal ikke bare være vind- og vanntett, den bør helst ha hette og være stor nok til at du kan ha på deg en god ullgenser under.

Se flere kule allværsjakker nederst i saken!

- Veldig stilig

TIPSER: Nathalie Helgerud, moteansvarlig i StyleMag. Foto: Privat

Moteansvarlig i StyleMag, Nathalie Helgerud, mener at allværsjakken kan være veldig kul, til tross for at den er et praktisk alternativ.

- Hvis man styler jakken riktig, kan antrekket bli veldig stilig. Man kan for eksempel kombinere jakken med Caterpillar-sko med raggsokker inni, og ha på seg en pologenser inni jakken. Man kan også ta på seg et belte i livet for å markere midjen. Hvis man har på seg et skjerf over, holder man seg varm i tillegg.

Se ni forskjellige måter å knyte skjerfet på!

Helgerud legger til at hun personlig liker best allværsjakker som er litt gammeldagse i stilen, og råder til å kombinere forskjellige materialer i antrekket for å unngå å se for «sporty» ut.

Les også:Nå er Timberland-skoene tilbake i motebildet!

- Trendy

Moteekspert og redaktør i trendmagasinet Vixen, Ida Einarsdottir, er enig med Hlegerud og mener at vanntette jakker helt klart kan være trendy.

EKSPERT: Ida Einarsdottir er redaktør for trendmagasinet Vixen. Foto: Privat

- Tidligere var regnjakker noe helt nødvendig hvis eneste formål var å holde deg tørr. Nå er jo også regnjakker blitt mote, og man trenger ikke se grå og trist ut selv om det regner. De retro jakkene er fortsatt i vinden med farger som rød, grønn og klassisk gul. Vil du ha noe litt mer spenstig er print stadig trendy. Spesielt camo, dyreprint, blomster og geometriske trykk, anbefaler moteeksperten, og legger til:

- Style med et par lave, kule støvler i en knallfarge eller en fresh paraply - eller hva med å la antrekket snakke for seg selv med en gjennomsiktig regnjakke.

Les også:De fineste gummistøvlene i butikk nå!

Og husk, de fleste vannavstøtende jakker er impregnert. Hvis du vasker jakken ofte, kan det imidlertid være lurt å impregnere jakken igjen, da det vannavstøtende midlet kan slites vekk i vask.

MinMote har funnet fem kule vann-og vindavstøtende allværsjakker:

Allværsjakke1

Jakke fra Ellos.com. Foto: Produsenten

699,-
Gå til butikk
Allværsjakke1

Jakke fra Haglöfs hos XXL. Foto: Produsenten

1199,-
Gå til butikk

Jakken til høyre fra Haglöfs er en feminin og sporty variant da den er fargesterk og innsvinget i livet. Jakken til venstre fra Ellos som er mønstrete og lang, og kan pyntes opp med et belte i livet, slik som moteansvarlig i StyleMag, Nathalie Helgerud mente.

Allværsjakke2

Jakke fra Schöffel hos Zalando.com. Foto: Produsenten

1895,-
Gå til butikk
Allværsjakke2

Jakke fra Bergans. Foto:Produsenten

2200,-
Gå til butikk

Vil du gå for den mer praktiske varianten av allværsjakken kan du jo velge deg ut en nøytral farge som jakkene fra Schöffel og Bergans ovenfor viser. Begge to er lange slik at du holder deg varm og tørr over baken og lårene.

Publisert:

Finn mer innhold om: