Mote

Bør du sove med eller uten truse?

MED ELLER UTEN? Flere leger mener det å sove med undertøy kan ha en negativ påvirkning på underlivet. Foto: Getty Images

Å sove med eller uten undertøy er kanskje først og fremst et spørsmål om smak og behag – eller har det noe å si for helsen din? Det mener flere leger.

Line Blokhus
Publisert:

Om du liker å sove i en lekker nattkjole eller i en tykk og god pysjamas, så må du selvsagt få lov til det. Og er du en skikkelig frossenpinn, er det klart at det ikke er noe alternativ å sove helt naken. Men ifølge flere eksperter skal sistnevnte være det soleklart beste.

KLÆR

Slik styler du den.

På dagen er de fleste av oss nødt til å være ganske påkledd, men det behøver vi jo ikke om natten. Er du av de som er litt sensitive der nede, og lett klør eller blir irritert, vil det ifølge Huffington Post være gunstig å droppe trusa når du kan.

– Jeg anbefaler ofte pasientene mine å sove uten undertøy, sier legen Alyssa Dweck, som har skrevet boken «V is for Vagina», til nettsiden Shape.

KLÆR

Fem trusetyper du bør ha i samlingen

Kan gi soppinfeksjon

Ifølge legen kan nemlig konstant bruk av undertøy bidra til slitsomme plager i underlivet.

– Dersom området er konstant tildekket – spesielt av tekstiler som ikke er fukttransporterende – vil fukt samle seg, noe som gir perfekt grobunn for bakterier og sopp, sier hun.

KLÆR

Her er de beste nettsidene for undertøyshopping.

Den amerikanske urologen Brian Steixner hevder det samme gjelder for menn også, og mener at en holder «utstyret» renere, tørrere og sunnere når man sover naken.

– Undertøy holder varmen og fukten inne – og bakterier trives i det miljøet. Flere bakterier øker sannsynligheten for at irritert hud der nede får infeksjon, sier Steixner til MensHealth.com.

Norsk lege kritisk

Det er imidlertid ikke alle som mener at det å sove med truse har noen påvirkning på underlivet. Gynekolog og professor emeritus ved NTNU, Mette Haase Moen, tror det generelt er mange myter ute og går – og at dette er én av dem.

– Jeg kan ikke se at det er et medisinsk spørsmål i det hele tatt. Det er vel andre faktorer som er avgjørende for valget. Simpelthen om man fryser uten undertøy, sier Haase Moen og poengterer:

– Jeg kan ikke helt forestille meg hvordan ulikt undertøy kan påvirke bakteriemiljøet inne i skjeden.

Fikk du med deg? - Menn, dropp knallfarget undertøy!

Publisert:

Relaterte artikler

HUDPLEIE

Voksing av underlivet: Dette må du huske på når du tar «brazilian wax»

SKJØNNHET

Kommentar: La håret gro i fred, gutter!

NYHETER

Kritisk til Caroline Berg Eriksens hyllest av underlivsdeodorant

SKJØNNHET

Ny trend: Skjønnhetsprodukter til underlivet

BRUD

Fra «usynlig» til blonder: Undertøyet du trenger til brudekjolen

HUDPLEIE

«Maskne» – slik kan du unngå kviser etter bruk av munnbind

HUDPLEIE

Kan man bli avhengig av leppepomade?