Prinsesse Dianas ikoniske Travolta-kjole til slags

IKONISK ØYEBLIKK: Prinsesse Diana og John Travolta fikk de andre gjestene i Det hvite hus til å måpe da de svinget seg på dansegulvet i 1985. Foto: EPA/NTB scanpix.

Og den koster ikke småpenger ...

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Du husker kanskje det ikoniske bildet av prinsesse Diana og skuespilleren John Travolta snurrende rundt på dansegulvet i Det hvite hus i 1985? Kjolen Diana hadde på seg under middagen arrangert av det daværende presidentparet Ronald og Nancy Reagan, fikk massiv oppmerksomhet.

KJENDIS

Slik ble prinsesse Diana et moteikon

Fløyelskjolen uten skuldre regnes i dag som et av de mest kjente antrekkene hennes.

Nå er den midnattsblå kjolen designet av Victor Edelstein til salgs hos auksjonshuset Kerry Taylor for en mildt sagt stiv pris. Det er nemlig estimert at fløyelskjolen vil koste rundt 450.000 dollar, som tilsvarer 4,1 millioner kroner, skriver People.

JULEGAVEØNSKE? Kjolen aksjoneres bort hos auksjonshuset Kerry Taylor for den nette sum av 4,1 millioner kroner. Foto: NTB scanpix

Edelstein designet kjoler for de kongelige i mange år, og det var Diana selv som spesialbestilte kjolen i en dyp blåfarge etter å ha sett den samme kjolen i burgunderrød på designerens kontor, ifølge auksjonshuset selv. Kjoleprøvingen før selve arrangementet skal ha funnet sted i Dianas private leilighet i Kensington Palace, og ifølge magasinet skal Diana ha vært så fornøyd med kjolen på den siste kjoleprøvingen at hun løp til prins Charles, som mente at hun så fantastisk ut, skriver People.
Fikk du med deg? Prinsesse Dianas treningsgenser solgt for 450.000 kroner

TIL SALGS: Den blå fløyelskjolen går inn i historiebøkene som et av de mest minneverdige antrekkene til moteprinsessen Diana. Kjolen som nå er til salgs for 4,1 millioner kroner, er designet av Victor Edelstein. Foto: NTB scanpix

Travolta: – Livets høydepunkt

John Travolta har tidligere uttalt til den tyske TV-kanalen Één at han aldri kommer til å glemme dansen med Lady Di.

– Jeg forventet ikke å danse med Lady Diana, og det var faktisk presidentens kone, Nacy Reagen, som fortalte meg at prinsessen ønsket å danse med meg. Rundt midnatt gikk jeg bort og prikket henne på skulderen og spurte «vil du danse med meg?» Hun snudde seg rundt og skakket på hodet slik som bare Diana kunne, og så danset vi i minst ett kvarter, forteller Travolta.

Under en «Good Morning America»-sending i 2016 ble den amerikanske skuespilleren spurt om det var ett øyeblikk fra 80-tallet han hadde lyst til å oppleve igjen.

– Ja, jeg danset med prinsesse Diana på midten av 80-tallet, og det er et av de absolutte høydepunktene i livet mitt. Så det er det beste minnet fra 80-tallet for min del, svarte han til TV-kanalen.

Publisert: