MinStil: Sara Flaaen Licius

Sara

Sara (23) er full av energi og har alltid mange baller i luften. Heldigvis har hun skapet fult av nøkkelplagg som passer enhver anledning i en travel hverdag.

Åsa H. Aaberge
Publisert:
Sara

@saraflaaen

Sara

@saraflaaen

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre RIKKE SANDVOLD, JULIE THOMSEN og ODA VIKTORIA KINNERØD.

Denne gangen er det Sara Flaaen Licius som står for tur.

Norsk-franske Sara (23) ble født i Ålesund, vokste opp i Tromsø og kaller nå Oslo sitt hjem. Til daglig sjonglerer hun jobb innen sosiale medier og som bartender med studier og modelloppdrag. Sara er utdannet journalist, og har studert fransk. Når verden er i balanse igjen vil hun fortsette studiene utenlands.


– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg er faktisk ikke så opptatt av hvilken «stil» jeg har, men foretrekker som regel en ganske enkel look med et element som bryter – enten det er en farge, sko, veske eller tilbehør. Jeg liker også en feminin look, så fremhever gjerne ben og midje med eksempelvis slengbukser og belter.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Først og fremst turtlenecks! En god turtleneck ser alltid «fab» ut i seg selv, samtidig som den passer under så godt som alt annet – dessuten er jeg ganske kald av meg, så har som oftest behov for et par ekstra lag i antrekkene mine. Ellers synes jeg gode dressbukser og jeans er et must for å bygge antrekk. Finner jeg en modell som innfrir, skaffer jeg meg helst samme bukse i flere farger!

– Ditt beste second hand/vintage-funn?

– Jeg er veldig glad i mine tre vintage-vesker fra Louis Vuitton, Fendi og Gucci – klarer ikke velge mellom disse! Strategisk nok er det også tre helt forskjellige vesker, så jeg føler vel egentlig de til sammen dekker så godt som enhver anledning.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Egen leilighet i Oslo! Men her er det bare å slutte å ønske seg og heller bli flinkere til å spare, det er jeg smertelig klar over.

– Planlegger du antrekk i forveien?

– Jeg planlegger ofte for å unngå å måtte bruke tid på dette på morgenen. Da ender jeg som regel opp med den frustrerende følelsen av å ikke ha noe å ha på seg. Har jeg ikke fått planlagt tyr jeg som regel til en dress, eller strikk og jeans.

– Dine beste skjønnhetstips?

– Jeg er veldig fan av en naturlig look. Jeg bruker lite sminke, og går ofte helt uten. Jeg tror at det å være komfortabel med eget utseende og være glad i seg selv gir deg en glød og utstråling som ikke kan måle seg med noe annet. Ellers er det et absolutt must for meg å drikke mye vann – det har en god effekt på hud, hår, kropp, sinn og energi!

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Oversized dress med sneakers eller hæler og noen store øredobber til, er som regel min løsning på enhver kleskrise. Det er også heldigvis en look som egner seg i veldig mange ulike settinger.

– Har du et favorittplagg i klesskapet?

– Faktisk ikke. Favorittype plagg derimot, er oversized blazere og slengbukser.

– Hvem/hva inspirerer deg?

– Jeg finner mye inspirasjon til antrekk gjennom Instagram. Lagre-knappen blir flittig brukt! I tillegg finner jeg ofte inspirasjon i filmer og serier. Carrie Bradshaw er mitt stilikon – selv om jeg likevel virkelig ikke synes min stil kan sammenlignes med hennes. Jeg synes hun alltid finner en perfekt balanse mellom stilmessige kontraster i ett og samme antrekk.

– Bok, film eller serie-tips?

– Jeg leser hele tiden, og det har jeg alltid gjort. Jeg deler alltid hva jeg leser på Instagram (lagret under egen highlight), så det er bare å følge med der for boktips!

– Gjør du noen bærekraftige valg i garderoben?

– Jeg prøver, men vet jeg ikke er i nærheten av flink nok. Jeg handler altfor mye nytt, så bør bli flinkere på å handle brukt. Derimot blir jeg ikke så lett lei av klær, heldigvis, så har mange plagg i skapet som jeg har hatt i årevis og fremdeles bruker i ny og ne. Skal jeg kvitte meg med noe selger eller gir jeg det vekk.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor ikke?

– Skinnjakker, faktisk! Og dette er mest fordi jeg hele oppveksten idoliserte Peyton Sawyer fra One Tree Hill sin stil, og hun la vel egentlig listen for kule skinnjakker ganske så høyt. Jeg finner rett og slett aldri den perfekte skinnjakken – men det jaktes iherdig!

– Ditt aller beste motetips?

– Sørg for at du selv liker og er komfortabel i antrekkene dine – det synes veldig godt om man ikke er det, og selve følelsen er jo tross alt heller ikke noe god. Man trenger ikke henge seg opp i trender! Det jeg liker best med mote at det er en måte å utfolde seg og uttrykke seg kreativt, så synes ikke man skal være redd for å eksperimentere eller pushe komfortsonen.

Publisert: