MinStil: Chioma Anugweje

FARGERIK STIL: Influencer, makeupartist og journalist Chioma Anugweje lar seg ofte inspirere av fargen på flettene sine når hun skal kle seg.

– Jeg finner de beste vintageskattene i smykkekolleksjonen til mamma.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Ingeborg Walther, Andreas Kumwenda, Martine Akersveen og Ramón.

Denne gangen har vi snakket med influenceren Chioma Anugweje (30). Hun jobber med sosiale medier og som journalist hos 730.no. Hun er i tillegg makeupartist, og brenner for musikk, mote, sminke og populærkultur.

– Hvordan er livet ditt om dagen, Chioma?

– Livet er bra om dagen, men jeg kjenner jeg venter på at sommeren skal starte på ordentlig. De siste årene har fått meg til å sette pris på norsk sommer, men jeg håper likevel på en utenlandstur i løpet av sommeren. Jeg har nylig flyttet inn i ny leilighet, så bruker en del tid til å komme på plass i nytt sted. Det er spennende med interiør og jeg gleder meg til å få det akkurat slik jeg vil.

– Hva er ditt forhold til klær og mote?

– Jeg elsker det! Det er en morsom måte å uttrykke seg selv på. Jeg har alltid vært interessert i å uttrykke meg selv gjennom valg av klær, hår, og sminke, og stilen og interessen har utviklet seg med årene. Stilen min forandrer seg med tiden og jeg liker å hente inspirasjon fra ting rundt meg. Jeg liker å eksperimentere med ulike mønstre og tekstiler. Klær skal være gøy. Jeg synes det er gøy å se hvordan stilen min har endret seg med årene.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg vil nok beskrive stilen min som fargerik, sexy og behagelig! Jeg liker å kombinere søte elementer med litt edgy plagg. Under vinterhalvåret dominerer komfortable plagg garderoben min. Da går det mye i lag på lag, kule joggedresser og sneakers. På sommerhalvåret elsker jeg kjoler, og da gjerne kjoler som fremhever beina mine. Jeg pleier alltid å ha forskjellige farger på flettene mine, og antrekkene/stilen min blir ofte inspirert av hvilken farge jeg har på håret den måneden.

STOR INTERESSE: Interessen for mote har utviklet seg over årene, sier Chioma.

– Hva er «typisk Chioma» i garderoben?

– Et matchende sett! Jeg elsker å bruke matchende sett, det bare gir et helt spesielt uttrykk. Det er noe du ofte kan se meg i.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Før jeg handler, prøver jeg å tenke ut alle forskjellige måter jeg får brukt plagget på, sånn at jeg vet at det blir godt brukt.

LIKER Å EKSPERIMENTERE: Chioma liker å eksperimentere med ulike mønstre og tekstiler i antrekkene sine.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Jeg digger å handle på Fretex og Tise. Har også en konto på Tise hvor jeg selger klær.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Jeg glad i oversized vintagejakker, jeg får aldri nok av det. Jeg finner de beste vintageskattene i smykkekolleksjonen til mamma. Samlingen hennes går tilbake til 80-tallet, så det er mange skatter der. Jeg har også nylig arvet et vintage marmorbord fra foreldrene mine – elsker det!

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg prøver alltid å se etter nye måter kombinere plaggene jeg allerede har, men jeg liker også å gjenta et antrekk jeg liker godt flere ganger. Jeg synes den enkleste måten å få mest mulig ut av min garderobe er å endre tilbehøret; sko, veske, hårfarge eller sminken.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Det må nok være Pradas «Symbole»-solbriller. De er så kule!

KNÆSJ: Chioma er ikke redd for fargerike antrekk.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg blir inspirert av alt rundt meg. Folk på sosiale medier, kjendiser, vennene mine. Elsker stilen til Nnenna Echem og Rune J'Atoche.

– Hva er ditt go to-partyantrekk?

– Det må nok være en «little black dress». En svart silkekjole er alltid en klassiker! Det er et antrekk som jeg synes passer alle anledninger, og ikke minst et antrekk jeg føler meg vel i.

INSPIRERT: Influenceren blir inspirert av alt fra sosiale medier, kjendiser og venner.

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– På høsten og vinteren liker jeg å kle meg komfortabelt. Det blir mye lag og lag og behagelige plagg. Jeg er veldig glad i jakker og kåper, og liker å rotere kolleksjonen min gjennom de kalde månedene. Et typisk antrekk for meg på vinteren er matchende joggedress, sneakers og kåpe. Jeg bruker som regel kjole året rundt, men spesielt på sommeren. Da lever jeg i kjoler.

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg elsker oversized og Y2K-trenden!

SOMMERLIG: Om sommeren er favoritten en fin kjole, sier Chioma.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg er alltid på jakt etter en ny kjole, en som er kort og har litt V-hals! Sånne type kjoler passer kroppsfasongen min veldig godt.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Et veldig godt spørsmål! Det må nok være low cut-jeans sammen med en crop top. Det vil bare ikke se så bra ut på meg. Går heller ikke med så mye hvitt, selv om jeg syntes det er en nydelig farge på andre. Blir alltid så stresset når jeg bruker hvite plagg fordi jeg ikke vil få sminke på klærne.

– Ditt aller beste motetips?

– Finn ut av hva du selv liker og hva som passer din kroppsfasong. Lek med farger og bruk klær du føler deg komfortabel i.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: