MinGravidstil: Alexandra Hoang

FAVORITTPLAGGET: Alexandra Hoang sverger til kjoler – både når hun er gravid og ikke.

Slik styler hun favorittplagget sitt.

Malin Gaden
Publisert:

Det kan både være utfordrende, gøy, lite inspirerende og spennende å kle seg med en voksende mage. MinMote har bedt et knippe stilfulle kvinner om å dele sine beste tips og triks til å kle seg som gravid.

Her kan du lese tipsene til Marte Bratberg og Gine Margrethe Larsen Qvale.

Men denne gangen har vi hentet inn tips fra forsikringsrådgiver og influencer Alexandra Hoang.

– Hvordan har disse månedene vært for deg?

– Det har vært mange boller i ovnen, sier Hoang og ler.

– Selve graviditeten har vært bekymringsfri, men hverdagen har vært hektisk. Til daglig jobber jeg som forsikringsrådgiver og med kreativ innholdsproduksjon. Privat har vi utvidet familien med en hund, solgt leiligheten vi bodde i og flyttet til et stort oppussingsprosjekt. Det har vært stressende til tider, da oppussing fra nyåret enda ikke er fullført, men jeg gleder meg masse til å skifte fokus og til et nytt kapittel.

– Hvordan vil du beskrive stilen din? Har den endret seg siden du ble gravid?

– Jeg liker å kle meg klassisk og feminint, og velger ofte plagg i nøytrale og balanserte toner. Opp gjennom årene har jeg prøvd mye variert, som er gøy, men jeg forsøker alltid å investere i plagg som er tidløs og elegante – selv under graviditeten.

– Hvordan synes du det er å kle seg som gravid?

– Til tross for at kroppen min har endret seg betraktelig, føler jeg meg langt mer selvsikker, glad og positiv. Favorittplagget er kjoler i alle slags fasonger og farger. Drar jeg på kontoret tar jeg på en blazer over, og skal jeg gi det litt edge blir det ofte stylet med en skinnjakke og høye støvletter.

– Generelt har jeg ikke hatt de største utfordringene med å kle meg som gravid, da jeg liker at plaggene mine er litt romslig i størrelsen. Derfor kunne jeg fortsatt gå i de samme plaggene da jeg ble gravid. Jeg går veldig sjeldent i jeans eller korte og tettsittende skjørt, så da var det bare bankers at jeg fikk ta i bruk alle kjolene mine.

– Hva er «typisk Alexandra» i garderoben din?

– Min garderobe består hovedsakelig av blazere, strikk og kjoler.

– Hvilket plagg har vært din favoritt etter at du ble gravid?

– Kjoler jeg bare kan dra over hodet.

– Tre plagg alle gravide kvinner bør ha i klesskapet?

En enkel kjole: Den skal være helt rett, nesten slip-on, som er lett i stoffet og rynkefri. Sånne kjoler er flatterende på kroppen og ofte slipper du å gå opp i størrelse da de er så bevegelige i passformen.

En «scrunchy» kjole: Velg en kjole med scrunchy stoff rundt midjen. Dette vil føles komfortabelt for magen samtidig som det fremhever midjen. Det beste med sånne kjoler er at de fint går tilbake til sin normale passform etter bruk.

Loungewear: Strikk, natttøy og pysj i gode materialer. Komfortable plagg blir essensielt i en periode der kroppen er i forandring. Jeg anbefaler Daily Sleeper, Soft Goat og Sporty & Rich.

– Har du oppdaget noen nye butikker eller merker som lager gravid-vennlige klær du vil tipse om?

– Stylein. Dette er et merke jeg oppdaget under graviditeten. De har minimalistiske plagg som kan brukes til alle anledninger. Kjolene deres er noe av det mest flatterende og elegante jeg har brukt under graviditeten. Her er det ikke behov for å gå opp i størrelse siden du kommer langt med et mykt, lett og figurnært materiale.

–Jeg har også alltid elsket ByTiMos passform og feminine design. Nesten alle kjoler er konstruert på en flatterende måte som gjør dem like fin både med og uten en voksende mage så under graviditeten har jeg gjenbrukt mye av det jeg allerede har i garderoben fra deres merke rett og slett fordi passformen har vært så bra!

– Og By Malina. Deres kjoledesign er generelt litt store i størrelsen, gode på feminine omslagskjoler og passer veldig bra til både sommer og festlige anledninger.

– Ditt beste gravid-hack?

– Har du lyst å pynte deg litt ekstra til en ferie eller en spesiell anledning – pakk med deg ting i en ryggsekk. Det føles mye mer balansert og stødig på kroppen enn å bære på en toteveske på den ene skulderen. I sommer har jeg reist og gått en god del opp både trapper, til fjells, strender og by. For å kunne holde følge med mitt reisefølge og ha overskudd med energi, har jeg alltid pakket med meg gode joggesko, støttestrømper, vann, frukt og solfaktor 50+.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: