MinStil: Sofie Årnes

Sofie Årnes hovedbilde

Det er ett plagg, et salgskupp faktisk, som Sofie Årnes (26) ser på som helligere enn bunaden sin.

Synne Krogstad Johnsen
Publisert:
Sofie Årnes hovedbilde

Sofie Årnes. Foto: Privat

Sofie Årnes hovedbilde

Sofie Årnes. Foto: Privat

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har tidligere tatt en prat med blant andre ELLE FURE, MARIE MURSTAD, ANNIKEN JØRGENSEN og MARTE KROGH.

Denne gangen er det Sofie Årnes som står for tur.

Sofie Årnes er 26 år og bor i nykjøpt leilighet i Oslo, men er opprinnelig fra Sykkylven på Sunnmøre. For tiden jobber hun som brand manager for det norske merket IBEN.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– I løpet av en uke – og kanskje til og med enkelte dager – er jeg nok innom flere stilarter. Jeg har alltid hatt en greie for å mikse ulike stiler. På den måten kan du skape noe unikt i alle antrekk. Når jeg scroller gjennom kamerarullen er det likevel en ting som nesten alltid går igjen: Antrekkene har en sporty edge.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i din garderobe?

– Jeg måtte bli voksen før jeg skjønte viktigheten av enkle basisplagg. Blant nøkkelplaggene i min garderobe finner man jeans fra IBEN, hvite t-skjorter og store blazere. Det som kjennetegner nøkkelplaggene i garderoben min er kvalitet. Dette er klær som varer og som jeg ikke blir lei.

– Hva står øverst på din ønskeliste akkurat nå?

– En Rolex – og der har den stått i flere år. Det er nok noe med at den er såpass «uoppnåelig» som gjør at den holder seg på toppen av lista. Pappa ville nok gjort meg arveløs om jeg hadde brukt så mye penger på en «ting».

– Ditt beste moteøyeblikk?

– Jeg tenker at hver dag er et moteshow og at gatene er en catwalk, så man har alltid en unnskyldning for å ta på seg det kuleste man har. Jeg sparer aldri antrekk til spesielle anledninger. Mote skal være gøy!

– Hva er din hverdagsuniform?

– Jeg har ingen hverdagsuniform. Jeg planlegger sjelden antrekk på forhånd, og tar stort sett bare på akkurat det jeg føler for den dagen. I og med at jeg jobber for IBEN går jeg selvfølgelig en del i klær derfra.

– Hva er det viktigste du har i garderoben din?

– En trenchcoat fra Edda Gimnes. Jeg trodde aldri jeg skulle eie noe fra henne, så døde nesten da jeg kom over den på salg. Et skikkelig kupp. Den er helligere enn bunaden!

– Du har totalt kleskrise, hva gjør du?

– Da ender jeg stort sett alltid opp i nøkkelplaggene mine; Jeans, T-shirt og blazer. Det er en grunn til at man anser de som nøkkelplagg – man føler seg vel i de. Føler man seg vel, føler man seg fin.

– Ditt beste skjønnhetstips?

– Drikk mye vann og ta vare på huden din med gode hudpleieprodukter.

– Hvis du kunne «raidet» klesskapet til hvem som helst. Hvem ville du valgt, og hvorfor?

– Jan Thomas! Han er den mannlige versjonen av meg. Han er også alltid sporty i bunn. Har også lagt merke til at vi er store fans av mange av de samme merkene, Balenciaga for eksempel.

– Hva ser vi deg aldri i og hvorfor?

– Converse eller Michael Kors. Vet man aldri skal si aldri, men akkurat «disse to» har blitt min DO NOT greie. Det er faktisk så ille, at alle som kjenner meg ville kunne svart 100 % riktig på akkurat dette spørsmålet.

– Hvem inspirerer deg?

– Hailey Bieber. Jeg digger henne og kjenner meg veldig igjen stilen hennes – sporty, men ekstra. Hadde heller ikke hatt noe imot å ta over mannen hennes...

– Hva er ditt neste kjøp?

– En taklampe. Jeg har akkurat kjøpt meg leilighet, så for tiden går alle pengene mine til interiør. Det blir fort dyrt når en som er så glad i klær plutselig får opp øynene for interiør også.

– Ditt aller beste motetips?

– Mitt beste motetips er rett og slett å gi litt f. Regler er til for å brytes. Man skal ha det gøy med mote og trender.

Publisert: