Mote

Her kan du kjøpe vintage og brukt på nett

INSPIRERT?: Lar du deg inspirere av ikoner fra 60 og 70-tallet er vintageshopping midt i blinken. Her er Brigitte Bardot og Gunther Sachs på bryllupsreise i 1966. Foto: AP

Jakter du den perfekte vintagevesken, eller bare ønsker å kjøpe mer brukt? I jungelen av muligheter har vi samlet 12 gode destinasjoner for vintage og second-hand på nett.

  • Åsa H. Aaberge
Publisert:

Listen over grunner til å velge brukt fremfor nytt er lang. For det første er det bedre for miljøet, dessuten kan du finne unike plagg fra eksempelvis 1970-tallet eller skoene du ikke hadde råd til for ti år siden. Mange elsker skattejakten ved å gå på loppis eller i bruktbutikker, men om tålmodigheten ikke strekker til eller om du har noe spesielt i tankene, kan nettbutikker være hakket enklere.
Vi anbefaler å filtrere søkene i de store nettbutikkene slik at det blir lettere å finne akkurat det du er ute etter. Istedenfor å søke Chanel-veske, søk etter den konkrete modellen eller fargen du er ute etter. Samme gjelder jeans, hatter eller kjoler – hva enn det måtte være. Her er 12 destinasjoner med variert utvalg og pris, hvor du kan starte jakten.

KLÆR

Dette bør du kjøpe brukt

Finn

Finn.no er en gullgruve for både moteartikler, interiør og nips. Filtrer søket mot merke, område eller spesifikk artikkel så blir det lettere å finne noe som passer deg.

Vestiaire Collective

Vestiaire Collective er et luksusunivers uten sidestykke. Brukte plagg og tilbehør fra garderober verden over selges her. Enten du er på jakt etter en vintage Hermès Birkin Bag eller en trenchcoat fra Burberry finner du det sannsynligvis her.

The Level Store

The Level Store finner du håndplukkede vintage og secondhand-klær, dette er siden for blazere, Levis-jeans og skjorter. The Level Store streber etter et bærekraftig fokus også når de pakker og sender klær.

Fretex

Nok en norsk klassiker. Om du ikke har en Fretex-butikk der du bor kan du heldigvis nyte deres brede utvalg på nett!

Etsy

Etsy er en global markedsplass på nett for kreative enkeltpersoner og små bedrifter. Her selges alt fra kunstartikler til klær fra hele verden. Husk å velg «vintage» når du filtrerer søket om du vil kjøpe vintage eller brukt, for her finnes også mye nytt.

Emes Drawer Too

Esmes drawer too tilbyr håndplukket vintage på Instagram. Drøm deg bort i romantiske blonder, sarte pasteller, bluser og 1920-talls vibber.

Asos Marketplace

Asos Marketplace finnes det plagg og tilbehør fra både bruktbutikker og privatpersoner. Dette er destinasjonen for second-hand streetwear.

The Real Real

The Real Real er gull om du er på jakt etter luksus og designeritems fra noen sesonger tilbake – til en kraftig redusert pris.

The Vintage Studio

Hos britiske Vintage Studio selges rekonstruerte vintage-plagg. Hva med en jakke og skjørt laget av en gammel YSL-blazer?

Fransk Bazar

Fransk bazar bringer Frankrike til Norge. Her finnes det skatter til både hjemmet og klesskapet.

Persephone vintage

Dersom du drømmer om bluser med store krager og strikkegensere er Persephone butikken for deg. Du finner dem på Etsy eller Instagram under @persephonevint.

Tise

Last ned appen Tise og scroll i vei. Sannsynligheten er stor for at årets sommerkjole ligger gjemt her.

Finn.no eies av Schibsted, som også eier MinMote/VG.

Publisert:

Les også

  1. KLÆR

    20 shortser du kan bo i hele sommeren

  2. TILBEHØR

    Hageutstyret med det lille ekstra

  3. KLÆR

    Singlet – det ultimate basisplagget

Relaterte artikler

KLÆR

MinStil: Rikke Sandvold

KJENDIS

MinStil: Sophie Jebsen

KLÆR

Tre allsidige plagg til 17. mai

KLÆR

MinStil: Theresa og Hedda

NYHETER

Åpner «luksus-Fretex»: – Skal være lettere å finne skatter

KLÆR

MinStil: Monica Ugelvik

KLÆR

MinStil: Kristiane Kvasnes Standal