Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Dyre versus billige T-skjorter – dette mener moteprofilene

Vi har spurt fire moteprofiler om hva som er den perfekte hvite T-skjorten.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Publisert:

Den perfekte T-skjorten i bomull er en gjenganger i de fleste moteprofilers garderobe. Men hva er det som gjør den perfekte T-skjorten perfekt? Og er en bomulls-T-skjorte en bomulls-T-skjorte uansett, eller har prisen noe å si for kvaliteten?

Innad i MinMote-redaksjonen er meningene delt.

Selv mener jeg at jeg har funnet den hellige T-skjorte-gral hos japanske Uniqlo. 100 prosent bomull som er både tykk og glatt, koster snaue 200 kroner og har akkurat passe lange ermer. Jeg er en søler, og vet at en hvit T-skjorte er hvit bare enn så lenge. MinMote-kollega Malin Gaden på sin side sverger til T-skjorten fra norske Julie Josephine som koster drøye 1000-lappen og mener det er er hun får mest verdi og best passform for pengene.

KLÆR

Test: Dette er den beste strømpebuksen

Moteprofil Janka Polliani har en fargerik stil, som gjerne består av statementplagg fra eksklusive motehus. Men den enkle, hvite T-skjorten er også en viktig del av garderoben.

– Akkurat når det kommer til den hvite T-skjorten så går jeg ikke for de dyreste, men velger noe litt billigere. Jeg vil også gjerne velge noe som er mer bærekraftig. Av erfaring vasker jeg like gjerne ut den dyre som den billige T-skjorten. Favoritten er fra herreavdelingen hos Cos.

Hun har også prøvd seg på dyrere T-skjorter, uten den helt gode erfaringen.

– Jeg gikk på en smell og kjøpte dyrt fra The Attico, men jeg søler like mye som på den som de billige. Jeg putter heller inn egne skulderputer skulderputer i de rimelige T-skjortene mine for å gi dem passformen jeg vil ha.

For Tsutsumi Hoang er komfort et av de viktigste stikkordene når det kommer til den hvite T-skjorten.

– En basic T-skjorte skal være basic, sier hun beskriver:

– Den må være passe oversized, og passe lang på ermene. Den må være myk og behagelig, og ikke gjennomsiktig i stoffet. Jeg velger litt rimelige hvite T-skjorter, etter som de etter hvert blir misfarget eller får flekker uansett. Min favoritt er fra Cos.

Salsabil Saaliti mener den perfekte hvite T-skjorten er den som er litt tykk i stoffet, ikke er gjennomsiktig og som har en «solid» god kant oppe rundt halsen. T-skjorteermene bør heller ikke være for smale eller for korte. Hennes favoritter er fra Cos, H&M og BikBok.

Den hvite T-skjorten bruker hun til alt, og ser på som et nøkkelplagg i sin garderobe.

– Jeg bruker hvit T-skjorte til et chill søndagsantrekk med en joggebukse, men samtidig også til finere middager eller fest – til et skjørt eller en pen bukse. På overkroppen passer den hvite T-skjorten under alt. Og da mener jeg alt, sier Saliti.

Tone Damli sverger til T-skjortene fra det norske merket Julie Josephine, og sier at hun bruker dem nesten daglig.

– Det er noe med kvaliteten som er fantastisk deilig og fin. Jeg kjøper heller litt dyrere som varer lenger, og jeg syns du ser at den er litt finere.

Ettersom T-skjorten er av den litt dyrere sorten, med pris på en drøy tusenlapp, sier Damli at det gjør at hun er mer forsiktig med dem.

– Jeg får lyst til å ta vare på den, vasker den forsiktig og henger den fint opp.

Her er noen av moteprofilenes favoritt-T-skjorter:

Tykk bomull

Tykk bomull

T-skjorte i tykk bomull. Rund hals og lett oversized passform.

290,-hos Cos
Gå til butikk
Helt enkel

Helt enkel

T-skjorte i bomull med rund hals.

190,-hos Cos
Gå til butikk
Norsk design Luksus

Norsk design

T-skjorte i bomullsjersey. Rett passform og rund hals.

1100,-hos Julie Josephine
Gå til butikk
Publisert:
Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Finn mer innhold om: