Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Test: Dette er den beste strømpebuksen

EN KLASSIKER: En svart strømpebukse i rundt 40 denier kommer nok aldri til å gå av moten. MinMote har sjekket hvilken strømpebukse som er best i test.

Panelet triller både toere og én sekser: – Første tanke er «hjelp!».

Publisert:

MinMote-redaksjonen har testet strømpebukser i ulike prisklasser. Vi har hentet frem strømpebukser som er perfekt til fest fra både matbutikk og kjedebutikk, samt de litt dyrere variantene.

Hvem er det som vinner den store strømpebuksetesten? Det får du vite nå:

8. plass: H&M

Testet av MinMote-journalister Elise Alexandra Gulbrandsen og Malin Gaden.

Ubehagelig

Ubehagelig

Finnes kun i 70 denier på nett for øyeblikket.

99,-hos H&M
Gå til butikk

Elise: – Det første som skjer da jeg tar på denne strømpebuksen er at den får et stort hull midt på leggen. Enda jeg er veldig forsiktig går fingeren tvers igjennom. Det hadde vært rimelig krise om det var rett før et selskap, og alle butikker var stengt. Ja ja, med hull på leggen blir det bukse over denne dagen. Denne strømpebuksen er blant de mest ukomfortable i livet, fordi den øverste strikken oppleves veldig stram. Materialet i strømpebuksen oppleves også ganske skarpt mot huden. Denne kommer jeg ikke til å velge igjen.

Malin: – Jeg gledet meg virkelig til å få av denne strømpebuksen etter dag 1 – kun fordi den ikke satt noe godt i skrittet. Selv om jeg gikk opp i størrelse! Materialet føltes heller ikke noe bra på kroppen, og jeg er redd for at det skal bli hull i den idet jeg drar den opp beina. Jeg har tidligere vært fornøyd med strømpebukser fra H&M, så kanskje det bare er denne modellen som ikke er noe for meg? Kanskje den sitter bedre etter dag to? *Spole frem 24 timer*: Nja, den satt kanskje litt bedre etter å ha brukt den et par ganger, men fortsatt langt unna en god strømpebukse i mine øyne. Prisen er god, men det hjelper ikke når den er ubehagelig på.

7. plass: LaMote

Testet av MinMote-journalister Penny Wayne Claire Kembba og Malin Gaden. Denne strømpebuksen finnes kun i 20 denier, men er det rimeligste alternativet på matbutikken, og ble derfor med i testen.

Skuffet

Skuffet

Strømpebukse fra La Mote i 20 denier, størrelse 36-44.

60,-hos Meny
Gå til butikk

Penny: – Det må nevnes at disse er i 20 denier og dermed tynnere enn de andre i testen. Jeg liker looken, matte og tynne som er fint til fest, men det er så ergerlig at man dra og dra for å få de lange og brede nok når de først er ute av pakken. Det gjør at elastikken forsvinner og passformen blir litt merkelig. La Mote skal hylles for å være tilgjengelig over alt, de har reddet mange av mine kleskriser, men de holder som oftest den ene kvelden før de må i søppelet, fra et miljøperspektiv er det litt krise.

Malin: – Umiddelbart er jeg skuffet over at LaMote har én strømpebukse i størrelse 36–44. Det skal litt til for at dette sitter pent på alle størrelser i den kategorien. Når jeg tar den ut av esken ser det ut som den skal passe en 11-åring. Men til min store overraskelse sklir den ganske godt på. Den «fordeler» seg lett utover beina, men den er dessverre litt for kort for meg. Det gjør at den ikke går helt opp og dermed etterlater et aldri så liten glippe. Det er ikke behagelig. Kvaliteten er ikke supergod, men det fungerer greit. Heldigvis har det skjedd noe med strømpebuksene til LaMote de siste årene, men gleden tar dessverre slutt etter noen timer. Da er det nemlig hull i strømpebuksen. På grunn av dette, og at merket fremdeles ikke har et bedre utvalg av størrelser, kan jeg ikke gi den en høyere karakter.

6. plass: Oroblu

Testet av MinMote-journalister Penny Wayne Claire Kembba og Malin Gaden.

Midt på treet

Midt på treet

Strømpebukse fra Oroblu. Shock Up 40 den.

299,-hos Cubus
Gå til butikk

Penny: – Øvre del av strømpebuksen er relativt sømløs, noe som gjør den veldig komfortabel rundt magen, men muligens hemmer hold-in effekten noe. Stoffet er deilig og mykt, og det er mye mindre shine i disse enn de andre, så den roper ikke party på lang avstand. Nedsiden er at den er ganske trang rundt lårene – nesten litt vond. Alt i alt en stødig strømpebukse som dessverre strammer litt for mye.

Malin: – Kvaliteten på denne føles bedre enn de andre, men jeg merker raskt at dette også vil bli et slit å få på. Det er jo tross alt hold in-strømpebukser det er snakk om, så det krever litt ekstra arbeid, men det blir liksom aldri helt 100. Jeg synes denne sitter godt på føtter, legger og knær, men ikke helt rundt lår og i lysken. Forhåpentligvis trenger den bare litt tid på å justere seg! Etter noen timer på jobb justerer den seg, men til det verre! Den sklir ned som bare det, og det er jo litt rart med en hold in-strømpebukse? Den andre dagen av Oroblu-testen går det litt bedre, men dette er fremdeles en helt midt på treet-strømpebukse. Prisen på 299,- hjelper heller ikke!

5. plass: Cubus

Testet av MinMote-journalister Penny Wayne Claire Kembba og Elise Alexandra Gulbrandsen. Dette er den strømpebuksen i testen hvor panelet er mest uenige.

Delte meninger

Delte meninger

Hold-in strømpebuksen fra Cubus i 40 denier ble både elsket og mindre likt av testpanelet.

79,-hos Cubus
Gå til butikk

Penny: – Vet det ikke er lov til å si æsj til mat, men kan man si æsj til strømpebukser? Denne var skikkelig rar å få på seg, veldig glatt og vanskelig å få tak på. Det er lite hold-in i dette paret og det kjennes ut som om strømpebuksen konstant glir nedover, som igjen skaper en utrolig lite sexy glippe mellom strømpebuksen og skrittet.

Elise: – Første tanke om denne strømpebuksen er at den er tight. Det krever litt å få dratt den forsiktig opp. Men da den først sitter, sitter den godt uten å være ubehagelig. Den klemmer heller ikke slik at det blir uflatterende i hverken midjen eller over bena. Strømpebuksen tåler også helt fint å bli brukt i to hele dager uten at den påvirkes av det. Jeg syns strømpebuksen er en anelse for shiny for min hverdagssmak, men at den kan fungere veldig fint til en skikkelig partykjole. Dette er for meg en fest-strømpebukse, og med den snille prisen kan dette lett være en strømpebukse jeg velger igjen.

4. plass: Kappahl

Testet av MinMote-journalister Penny Wayne Claire Kembba og Malin Gaden.

Rumpeløft-effekt

Rumpeløft-effekt

Strømpebukse i 40 denier.

129,-hos Kappahl
Gå til butikk

Penny: – Strømpebuksen fra Kappahl er enkel å få på seg. Det at den er litt matt kan jeg godt like, det gjør den hakket mer allsidig selv om den ser tynnere ut enn de andre i testen. Den holder seg oppe hele testperioden og den rumpeløft-effekten funker faktisk litt. Det er et stort pluss med tanke på at man ofte får en lang og flat rumpe av hold-in. Til gjengjeld er den ukomfortabel rundt lårene og i lysken, samt for høy i livet. Derfor får den ikke full pott av meg.

Malin: – Det bør nevnes at jeg ikke er spesielt glad i hold in-strømpebukser, men jeg vet fremdeles hva jeg skal se etter og hvordan det skal sitte. Etter forsiktig jobbing med strømpebuksen fra tåen og opp til hoften, så sitter den. Og den sitter ikke så verst! Det er noe rart med måten den strammer på i lysken, men det er ikke ubehagelig. Sammenligner jeg den med andre strømpebukser i denne testen, så er dette en langt bedre opplevelse! På dag 2 av testen oppdager jeg dessverre et hull som strekker seg fra under foten og opp ankelen. Ikke vet jeg hvor det kommer fra – kanskje har jeg tråkket på noe? Det er synd fordi jeg likte hvordan denne satt på. Men hvis det er slik at den får hull i seg etter én dag, så er jo ikke det så bra. Jeg hadde likevel gitt den en ny sjanse!

3. plass: Pierre Robert

Testet av MinMote-journalister Elise Alexandra Gulbrandsen og Malin Gaden.

Budsjettvennlig og god

Budsjettvennlig og god

Hold-in-strømpebukse i 20 denier.

129,-hos Pierre Robert
Gå til butikk

Elise: – Det første jeg ser på denne strømpebuksen er at den har et tydelig hold-in-parti formet som en slags shorts. Dette gjør at jeg må jobbe litt ekstra for å få den høyt nok opp. Med en kort kjole over er det fort at det mørke shorts-partiet syns godt på låret. Strømpebuksen er fin i fargen, og den holder seg relativt jevn. Dette oppleves mer som en hverdagsstrømpebukse da den er ganske så matt. En ting jeg ikke liker med den er at den ruller ned i livet da jeg sitter, noe som gjør at den også får en hard og tykk kant i midjen. Når jeg går kan jeg også se en anelse av slark rundt knærne. En stor fordel med denne er at den er tilgjengelig på matbutikken på hjørnet. Selve kvaliteten oppleves hverken som dårligere eller bedre enn forventet. En bankers-strømpebukse rett og slett!

Malin: – Jeg valgte en større størrelse i denne, og det er jeg veldig glad for. Jeg er ikke redd for at den skal bli ødelagt med en gang jeg drar den opp, og jeg har god plass i den. Det føles behagelig. Likevel er det ikke den beste kvaliteten jeg har følt på kroppen, men heller ikke den verste! Etter å ha brukt denne i to dager, så er jeg veldig fornøyd. Selve tightsen «sank» litt utover i dag 2, men det er fortsatt blant de bedre jeg har testet i denne omgang. Det er et stort pluss at denne er å finne i matbutikken. Skulle det oppstå en strømpebuksekrise en gang, så er den tilgjengelig, budsjettvennlig og god.

2. plass: Wolford

Testet av MinMote-journalister Penny Wayne Claire Kembba og Elise Alexandra Gulbrandsen.

Silkemyk luksus

Silkemyk luksus

Testens dyreste strømpebukse. Pure Shimmer 40 concealer fra Wolford.

400,-hos Marinka
Gå til butikk

Penny: – Kjenner at denne er fancy med en gang, brettet i silkepapir, kvalitet og datostempel utenpå. Deilig at det er merkelapp på denne så du ikke risikerer å ta den på feil vei. Strømpebuksen er silkemyk og helt klart den som er mest behagelig mot huden i hele testen, men jeg som bare er 164 centimeter må jobbe for å få den helt opp og etter det glir den konstant nedover. Strømpebuksen er opaque som egentlig passer fint om man skal ha på seg miniskjørtet, men shinen synes jeg nesten ser litt billig ut. Den holder nok lenge, er veldig myk og er i god kvalitet, men det hjelper ikke når den konstant glir ned.

Elise: – Denne strømpebuksen føles som silke! Luksus! Strømpebuksen er lett å ta på, og den føles supermyk mot huden. Når strømpebuksen er på er den veldig komfortabel. Men etter å ha hatt den på noen timer kjenner jeg at den begynner å sige litt, samtidig som den også ruller litt i livet. Det jeg virkelig liker med denne er at sømmene er flate og med det usynlige. Her kan jeg ha en figurnær kjole over uten at strømpebuksen syns. Strømpebuksen oppleves en anelse for matt for min party-smak, og jeg kommer ikke unna at den faktisk koster 400 kroner. Det er stivt, selv om holdbarheten er god. Likevel liker jeg følelsen strømpebuksen gir, og den ser veldig pen ut på.

1. plass: Lindex

Testet av MinMote-journalister Penny Wayne Claire Kembba og Elise Alexandra Gulbrandsen.

Penny: – Jeg pleier egentlig å gå for matte strømpebukser, men liker at det er litt skimmer i disse uten at det oppleves som bodyglitter. Prøver iherdig å se etter noen hull eller skrapemerker, men finner ingenting etter to dager. Den er fortsatt like stram i fisken, gir et glatt underlag for klærne som er et lite pluss selv om jeg i utgangspunktet ikke er så fan av hold in. Jeg liker veldig godt at den er perfekt gjennomsiktig, føler den er ordentlig nok til jobb, men dristig nok til fest.

Elise: – Første tanke er «hjelp!» Kommer jeg i det hele tatt til å få på meg denne? Men da jeg får lirket den på sitter den skikkelig godt! Det oppleves at hold in-delen faktisk har en skikkelig effekt, og materialet føles ikke skarpt mot huden. Wow! Det jeg liker spesielt godt med denne strømpebuksen er at hold in-delen har en slags kile i front, som gjør at den kommer godt over magen. «Shortsen» i strømpebuksen strammer også godt over både rumpe og lår, samtidig som man får dratt den skikkelig opp. Det hele oppleves heller ikke vondt eller ukomfortabelt – noe jeg opplever med de fleste andre hold in-strømpebukser. Strømpebuksen ruller heller ikke ned. Ringene mine lager en liten (uunngåelig) rift på låret i løpet av dagen, men det rakner ikke ytterligere. Alt i alt er denne strømpebuksen en favoritt!

Ny favoritt

Ny favoritt

Semi shine i 40 denier.

149,-hos Lindex
Gå til butikk

Vi har også testet det som skal være «verdens sterkeste strømpebukse». Er det for godt til å være sant? Finn ut ved å lese denne artikkelen.

Publisert:

Finn mer innhold om: