Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Dette er treningsprofilenes tights­favoritter

TIGHTSFAVORITT: Inger Houghton er ikke i tvil om hvilken treningstights som er hennes favoritt.
TIGHTSFAVORITT: Inger Houghton er ikke i tvil om hvilken treningstights som er hennes favoritt.RASMUS KONGSØRE

Hvordan finner man tightsen man kan ha glede av i mange år? Det vet disse treningsprofilene litt om.

Det kan virkelig være litt av et slit å finne en treningstights som er ordentlig god. Noen ganger er den for lav i livet, andre ganger for høy. I det ene øyeblikket kan den skli langt ned på rumpa, det andre er den slitt etter å ha blitt brukt kun et par ganger.

Så hvordan skal vi finne ordentlige gode treningstightser? Jo, vi spør de som bruker dem så å si hver dag!

Her er treningsprofilenes favorittights:

– Jeg bor i tights

Eventyreren Elisa Røtterud har nettopp kommet seg ned fra det 6812 meter høye fjellet Ama Dablam i Nepal når MinMote får tak i henne. Nå er hun klar for å snakke om treningstights med oss.

– Jeg bor i tights, forteller Røtterud.

– Skal jeg svette på Barry’s eller Sats, sverger jeg til Pro-serien fra Nike eller Lululemon. Helst i svart da fargepaletten gir en god følelse av seriøsitet til treningen.

Favorittightsen har hun hatt i fire år uten at de har fått nevneverdige nupper eller mistet fasongen.

– De sitter godt, har ingen glidelåser som irriterer, eller sømmer som gnager. Kvaliteten til Lululemon er utrolig bra. De er litt stive i prisen, men verdt hver krone. Pro-serien til Nike er i noe dårligere kvalitet, men føles fantastisk på kroppen!

Dersom dagens treningsøkt blir yoga, liker eventyreren å leke med farger og mønstre da hun føler det åpner opp sinnet for kreativitet, spiritualitet og tilstedeværelse. Da velger hun gjerne tights fra norske Run & Relax eller Stella McCartney for Adidas.

– Siden jeg liker å trene variert, ergo ulike tights til hvert formål, er det vanskelig å trekke frem et spesielt par. Men må jeg blir det Lululemon sine Wunder train. Den sitter fantastisk og gir rumpa et flott lite push. Den har også en gjemt lomme som ikke irriterer under bevegelser, og har en fantastisk bra kvalitet.

Hun anbefaler alle å kjøpe en tights av god kvalitet neste gang de skal det.

– Invester i solid utstyr. Da vil du ta bedre vare på det og du får en bedre treningsopplevelse. En herlig bonus er at du føler deg fresh og fokusert under trening.

– Hva er viktig for at det skal være en god treningstights?

– PASSFORM. Ingen irriterende sømmer på legger og rundt lår. Kvalitet må være god, og det skal ikke være noen glidelåser som gnager under bevegelser. Trening skal gi en befriende følelse! Detaljene teller og de minste sømmer kan raskt irritere økta di. Goood trening!

Privat
Mellomhøy midje

Mellomhøy midje

Svart treningstights fra Nikes Pro-serie.

– Sitter som støpt

Personlig trener Inger Houghton deler daglig inspirerende og tøffe treningsøkter med sine 213 000 følgere på Instagram. Det er ingen hemmelighet at mange av disse øktene utføres i tights.

Det ble derfor helt naturlig å spørre «Inger in Dubai» om hvilken tights som er hennes favoritt. Og svaret kom kjapt.

– Align pants fra Lululemon. Ingen over, ingen ved siden. Den er bare best!

Hun kjøpte den første tightsen i 2015, og siden den gang har hun supplert med tre til.

– Den er så sykt myk og behagelig. Sitter som støpt både til løping og styrketrening, uten at den klemmer inn noe sted. Jeg foretrakk den til og med under tvillinggraviditeten, så det sier kanskje litt om hvor behagelig den er. Og så ser den ok ut på også. Helt plain, liksom, men med fint snitt og passe høyt liv i et flatterende materiale.

Tightsen bruker hun cirka annenhver gang hun trener, og tar den gjerne på når hun ikke skal trene også. Det viktigste for Inger når det gjelder treningstights er at den føles bra og sitter godt på. Dette anbefaler hun også andre å se etter.

– Tenk at den skal sitte «fast» slik at man ikke må justere på den underveis i økten. Å løpe i en tights som siger kan ødelegge en økt for meg. Samtidig skal den ikke være så stram at man føler seg begrenset. Om den i tillegg ser kul ut og er flatterende er det selvsagt et pluss, men aldeles ikke avgjørende.

RASMUS KONGSORE
Godt størrelseutvalg

Godt størrelseutvalg

Align pants fra Lululemon går fra US-størrelse 0 til 26.

– God plass til alle mine former

For Priscilla Louisa Kwaa, personlig trener med spesialkompetanse innen kvinnehelse, er det den budsjettvennlige tightsen fra H&M som har vært favoritten i de siste 2–3 årene.

– Den er sømløs med høy midje og har en deilig passform. Den sitter helt perfekt på og har god plass til alle mine former, så den er helt fantastisk å både trene, jobbe og slappe av i.

Privat

Det blir derfor til at tightsen hentes frem flere ganger i løpet av uken. Noen ganger skifter hun et par ganger om dagen mellom trening og jobb.

– Har du noen tips til hva folk bør se etter når de skal kjøpe seg en treningstights?

– Skal du investere i en tights, så er mine tips å se etter tights for dine treningsformål. Skal du løpe, se etter en løpetights som ikke sklir ned. Skal du trene styrke, knebøy eller markløft, pass på at tightsen ikke ruller, er gjennomsiktig eller ikke setter en stopper for bevegelsen din.

Sømløs

Sømløs

Høy midje med bred, elastisk, ribbestrikket kant.

– Kan ødelegge hele økten

Reebok sin Lux Highrise-tights er Hanna Sundquist, redaksjonssjef i ShapeUp, sin favorittights.

– Den er «squat-proof», altså ikke er gjennomsiktig. I tillegg er den høy på livet og i et behagelig stoff. Jeg takler ikke tightser som er lave på livet og som sklir ned mens man trener. Det kan ødelegge hele økta! Det er også digg å vite at folk ikke ser trusen mi når jeg trener knebøy og markløft ...

Hun kjøpte treningstightsen for ett år siden, og har den i både sort og mørkegrønn. Sundquist forteller til MinMote at hun bruker dem så mye at de kommer til å ryke i sømmene.

– Jeg bruker dem hvert fall hver uke (hvis jeg får klesvasken gjort).

Privat

Tightsen faller spesielt godt i smak hos henne fordi den også fint kan brukes utenom treningsøkten også.

– Jeg liker best enkle tights uten for mye mønster. Jepp, jeg er en av dem som går på kontoret i tights, til motefolkets store fortvilelse, he he. For meg er det viktig med et hverdagsantrekk som gjør det enkelt å få inn aktivitet i løpet av dagen. Det frister ikke like mye å sykle til og fra jobb eller å ta trappen hvis du har et stramt skjørt på deg.

– Har du noen tips til hva folk bør se etter når de skal kjøpe seg en treningstights?

– Prøv tightsen først. Det er viktig at den sitter godt på, men den skal ikke stramme sånn at det er ubehagelig. Målet med tightsen bør jo være at du slipper å tenke på hvordan den sitter på. Du skal kunne hoppe, løpe og danse uten at du trenger å ofre treningstøyet en tanke, sier hun og fortsetter:

– I tillegg bør den ha et mykt og behagelig stoff som transporterer svette. Vær obs på at noen tightser har et stoff som gjør at svetten vises skikkelig godt. Jeg har selv stått på trening med en tights som gjør at det ser ut som at jeg har tisset på meg. Not cool! Styr unna grå tightser! Noen tightser har en stor lomme på låret til mobilen, det er ganske digg. Eventuelt kan du se om tightsen har en liten lomme til nøkkelen hvis du skal ut på joggetur.

Høyt liv

Høyt liv

Elastisk linning og hurtigtørkende materiale. fra Reebok.

– Hjelper på treningsmotivasjonen

Stine Hartmann jobber for Oslo Maraton, og er en aktiv treningsinfluencer. Hun har flere favoritt-tightser i skapet, og de har gjerne en spesiell ting til felles.

– Jeg elsker generelt fargerike tights som hjelper stort på treningsmotivasjonen!

Som Inger Houghton, er også favorittightsen til Stine Hartmann Align pants fra Lululemon. Men hun har også et par favoritter til i garderoben.

– Tightsen fra Budgy Smuggler, som egentlig er et badetøymerke, elsker jeg også. Hauteletics har også megamorsomme tights som sitter godt og har meget god kvalitet. Jeg har fremdeles en tights fra Hauteletics jeg har brukt i over fem år som ser flunkende nye ut!

FARGEFEST: Stine Hartmann i en av sine favoritt-tights fra Budgy smuggler.
FARGEFEST: Stine Hartmann i en av sine favoritt-tights fra Budgy smuggler.

Lululemon-tightsen sier hun er herlig til løping.

– Den sitter som støpt uten at den strammer. Den har også god holdbarhet tross jevnt og trutt bruk både med tanke på løping, men også styrketrening! De har også en stor lomme.

– Tightsen fra Budgy Smuggler sitter bra, falmer ikke i vask og jeg kan løpe langt i den uten at jeg trenger å dra den opp 24/7.

– Hvor ofte bruker du treningstights?

– Så å si hver dag. Noen har blitt brukt i fem år. Tightsen fra Budgy Smuggler har vært gjennom tre år med knegøy, dansing og løping, og holder fortsatt koken!

Leopardprint

Leopardprint

Fargerik tights med to praktiske lommer på siden.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?