MinStil: Linn Seljeset

KITTEN HEELS: Linn Seljeset løfter hverdagsantrekk med sko som har det lille ekstra.

– De dårligste dagene krever litt morsomme sko, vesker og smykker.

Penny Wayne Claire Kembba
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Maggie Alva, Alphons Munanga Amuri og Lulia Tesfay.

Vi har denne gangen tatt praten med Linn Seljeset (34), som er oppvokst på Rælingen, men som de siste årene har bodd i Oslo. Hun har jobbet for noen av de mest spennende high-end butikkene i Oslo, derfor er det ikke helt overraskende at hun har en stor interesse for mote. I dag jobber hun som e-commerce manager for konseptbutikken Moniker.

På Instagram deler hun bilder fra livet, leiligheten og ikke minst «outfits». Hun har en tendens til å løfte hverdagsantrekkene med en uventet vri, ofte i form av fine og fargerike sko.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg vil beskrive stilen min som humørbasert. Jeg kler meg desidert ut ifra humør! Jeg har også en rar greie om at det absolutt ikke skal synes at jeg har en dårlig dag eller er syk, så da går jeg alltid litt ekstra all in. De dårligste dagene krever litt morsomme sko, vesker og smykker.

– Hva er typisk Linn i garderoben din?

– Typisk Linn vil jeg si er kitten heels, morsomme vesker, oversized passformer og litt «quirky» elementer.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Det må være en vintage grønn Celine-clutch, den fikk jeg i gave av min gode venninne. Den er fantastisk fin!

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– For øyeblikket har jeg nettopp gått til innkjøp av de to tingene som var høyest opp på lista, nemlig to Totême-jakker jeg har siklet på en stund. Den perfekte trenchcoaten og den perfekte kamelfargede kåpen! To jakker jeg kommer til å bruke i mange, mange år fremover.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Alt og ingenting! Jeg føler jeg kan få like mye inspirasjon av en spasertur i byen som en reise til utlandet eller en time eller to på Pinterest.

– Hvilke bærekraftige valg tar i garderoben?

– Jeg handler veldig mye vintage og second hand, og jeg opererer også med regelen om at hvis noe skal inn så må noe ut. Hvis jeg skal på vintageshopping så pleier jeg som regel å ha med en pose som jeg donerer i samme slengen. Det gjelder både klær og interiør. Jeg er også flink til å selge alt jeg ikke er like begeistret for på lenger på Tise.

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Jeg er ikke så opphengt i trender, selv om jeg sikkert hopper på fler enn hva jeg får med meg.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg elsker og er veldig svak for tilbehør! Vesker, sko og smykker. Jeg har også haugevis av blazere, og elsker å kjøpe herreblazere second hand. Jeg vil ha de oversized og med litt store skuldre.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Ekte pels tviler jeg på at jeg noensinne kommer til å bruke, hovedsakelig fordi det ikke er noe jeg kan stå inne for. Ellers føler jeg at alle trender kommer og går hele tiden, så man kan gå på en smell hvis man insisterer på at man ikke skal bruke spesifikke plagg eller hoppe på visse trender.

– Ditt aller beste motetips?

– Det er sagt hundre ganger før, men gjør din egen greie! Kle deg i det som gjør at du føler deg vel og drit i hva som er trendy. Mote er som best når det skinner igjennom at man føler seg vel.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg syns det hjelper veldig å rydde bort mellom sesongene! Nå har jeg nettopp tatt frem høstgarderoben igjen, og for meg så er det virkelig out of sight, out of mind. Jeg gjenoppdager plaggene, og det fører automatisk til nye kombinasjoner og ikke minst at man setter pris på det man har!

– Hva betyr mote for deg?

– For meg betyr mote kreativitet. Jeg har ingen sånn hyggelig historie om at når jeg var liten så løp jeg rundt i mammas høye hæler. Jeg syns mote er en fin måte å uttrykke kreativitet på og jeg liker å eksperimentere med forskjellige looks og uttrykk. På samme måte som jeg føler at hjemmet mitt representerer meg, så føler jeg også at klær er en måte å representere en personlighet eller en følelse på.

– Påvirker det at du jobber med mote stilen din?

– Man får med seg alt av nye impulser og trender, noe som jeg føler gjør at man også automatisk tenker frem i tid i stedet for å leve i nåtiden, motemessig. Man er alltid en sesong lenger frem! Men, jeg føler samtidig ikke at klesstilen min er så voldsomt trendbasert, jeg er ikke så opptatt av å alltid ha det nyeste og det kuleste som jeg kanskje var når jeg var yngre. Man gjør muligens en ekstra innsats, ettersom man er rundt fine folk i fine klær hele tiden. Så det krever litt mer å ha en «off» dag.

A post shared by Linn Seljeset (@linnseljeset)

En leilighet man bli glad av

Det er ikke bare via antrekkene sine Seljeset griper muligheten til å uttrykke seg. I en 3-roms litt øst for Oslo sentrum har hun skapt et fargerikt hjem, fylt med nips og utallige vintage tekopper.

– Jeg elsker å være hjemme! Som regel blir jeg både glad og avslappet så fort jeg kommer inn døren hjemme. Når jeg malte gangen var det også viktig for meg å male i en farge som ga meg energi, men også ro, ettersom det er det første og siste man ser når man kommer og går.

TRENDY TAK: Seljeset har malt taket på soverommet i en deilig blå farge.

– Hvordan begynte du å samle på tekopper?

– Tekopp-samlingen begynte egentlig så fort jeg oppdaget eBay og Etsy! Jeg husker jeg kjøpte min første vintage Chanel-veske på eBay for et halvt liv siden, og så fort jeg begynte å utforske vintage på nett så var det kjørt. Min perfekte søndag er en tur innom en kaffesjappe og deretter gå i vintagebutikker på skattejakt. Mamma ler alltid av det jeg kjøper ettersom det er ting som har vært kult en gang eller to i løpet av hennes liv allerede.

– Hva er det beste du vet med leiligheten din?

– Det beste jeg vet med leiligheten min er alle de gode følelsene den gir meg! Jeg har ofte øyeblikk hvor jeg tar meg selv i å tenke «herregud, leiligheten min er sykt fin», eller at jeg kjenner på følelsen av å føle meg ekstremt takknemlig!

– Hvor har du hentet inspirasjon fra til interiøret?

– Litt overalt vil jeg si, jeg blir veldig inspirert av farger og kombinasjoner. Jeg finner også mye inspirasjon av å se på leiligheter som er i helt andre stiler enn hva jeg selv har valgt. Jeg elsker Pinterest, akkurat nå gjør jeg research til oppussing av badet.

– Hva er favorittgjenstanden i leiligheten din?

– Oi, det er ganske mye! Jeg er veldig glad i taklampene mine, selvfølgelig alle kaffe- og tekopper, alle bildene på veggene og all nipsen.

– Hvordan vil du beskrive leiligheten din?

– Leiligheten min er full av farger, men på en (ifølge meg selv) diskret måte. Jeg liker veldig godt farger, men jeg er ikke noe glad i at det føles overdrevent. Jeg har prøvd å gjøre hvert rom til sitt eget, men likevel ha en rød tråd. Jeg liker følelsen av at man ikke helt vet hva som venter rundt neste sving. Jeg liker ikke når ting blir forutsigbart, og det er også derfor interiøret og veggfarger ofte endres her hjemme.

– Noe du vil endre?

– Leiligheten min er fra 50-60-tallet og så ikke ut da jeg flyttet inn. Stikkord er strietapet, forferdelig kjøkken, gulv og vegger. Alt var ganske grusomt! Tok en kjapp og lett renovering med en gang, men det er først de to siste årene jeg har fått endret ting som har plaget meg. Jeg startet med å male hele leiligheten, så byttet jeg ut kjøkkenet. Neste på lista er derfor badet og ikke minst rive ut et par innebygde klesskap som har vært der i cirka 50 år. Jeg trenger også en ny lampe på gjesterommet/kontoret som per dags dato står uten lys. Så det er alltid et prosjekt på gang!

Publisert: