De nye it-jentene: Jenny Gehrken

ELSKER BRUKT: Jenny Gehrken kjøper alle klærne sine brukt og synes det er mye morsommere.
ELSKER BRUKT: Jenny Gehrken kjøper alle klærne sine brukt og synes det er mye morsommere.Privat

For «Pusterommet»-podkaster Jenny Gehkren er det en selvfølge å kun handle brukt.

Vi i MinMote lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge. Redaksjonen har derfor plukket ut fire kvinner vi har troen på at vi kommer til å se mye av i det kommende året.

Den siste tiden har vi virkelig sperret øynene opp for stjerneskuddet Jenny Gehkren. 21-åringen fra Bærum bor for tiden i et kollektiv i Oslo og jobber fulltid som junior partnerskapsmanager i e-sportsorganisasjonen 00 Nation. Her jobber hun blant annet med å lage rapporter etter samarbeid de har hatt.

I september startet hun sin egen selvutviklingspodkast ved navn «Pusterommet». En podkast som har klatret seg opp på topplistene.

– Hva tenker du om å være en del av MinMotes liste over nye it-jenter?

– Det er veldig hyggelig og spennende. Det føles bra å ha bygget en profil basert på selvutvikling, og morsomt at min lidenskap for stil har kommet frem med tiden og at folk legger merke til det.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg ønsker å kle meg formelt, men også være komfortabel. Mye er bygget på en god kapsel-garderobe, og så elsker jeg å «spice» opp antrekkene med mine beste bruktfunn. Ønsker ikke å spare de fine plaggene mine til spesielle anledninger, vil jo vise dem frem! Så vil kanskje beskrevet stilen min som tidløs, komfortabel og grenseløs.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i klesskapet ditt?

– Har flere blazere, midiskjørt og gensere som jeg bruker til alle anledninger, enten om det er lunsj med venner, et jobbmøte eller en fest. Nøkkelplaggene mine er de som passer til mange ulike anledninger og som jeg er komfortabel i.

Privat

– Hva er typisk deg?

– Spurte jentene i kollektivet mitt og de svarte det samme som meg: midiskjørt og korte blazere. Jeg elsker den kombinasjonen.

– Hva har du lært det siste året?

– At jeg ikke ønsker å spare de morsomme plaggene mine til spesielle anledninger. Hvis jeg ikke kan se for meg å bruke plagget like mye til hverdags som i selskaper, vil jeg heller la det ligge igjen i butikken. Jeg har også lært veldig mye om hva som passer til min kropp, hva slags fasonger, stoff og tekstiler jeg liker å ha på meg og føler meg komfortabel med. Dette har gjort det mye lettere for meg å se etter ting brukt, fordi jeg vet cirka hva jeg ser etter, og kan se for meg å bruke mye.

Privat

– Har du noen regler du lever etter når det kommer til klær og stil?

– Hvis jeg ikke har brukt et plagg på over 12 måneder, kommer jeg mest sannsynlig ikke til å bruke det, og da selger jeg det eller gir det bort. Jeg lever også veldig etter «hvis du kler deg bedre, presterer du bedre». Liker å føle meg bra når jeg går ut døren, for da føler jeg at jeg gjør det bedre generelt.

– Hva kommer du aldri til å gå i?

– Stilen min endrer seg mye, og jeg blir ofte overrasket over ting jeg ender opp meg å gå i. Men capri-bukse tror jeg ikke at jeg kommer til å gå med. Men, jeg vet aldri, haha.

Privat

– Hvilket bilde på telefonen din er det du kommer til å huske best fra 2022?

– Oi, vanskelig spørsmål, har skjedd utrolig mye fint i år. Men etter mye utvikling dette året, er jeg ekstremt takknemlig for å ha flyttet inn i drømmeleiligheten med mine bestevenninner! Så kanskje dette bilde fra den første middagen vi hadde sammen:

Privat

– Hva får du aldri nok av?

– Midiskjørt! Finner så mange ulike kule fasonger, farger, design og tekstiler på skjørt! Og man kan bruke de til så mye forskjellig.

– Hvis du skal ta litt ekstra vare på deg selv en dag, hva gjør du da?

– Isbading hjelper alltid! Ellers liker jeg å kjøpe meg Häagen-Dazs-iskrem, rødvin, scampi-pasta, og bare skrive ned ting jeg tenker på i dagboken min.

– Hvordan forholder du deg til klær og bærekraft?

– Kjøper alle klærne mine brukt, og har gjort det i snart to år! Hvis det er treningstøy, T-skjorter, undertøy eller lignende, kjøper jeg det nytt. Å kjøpe brukt er blitt en selvfølge for meg og mine venninner. Siden nesten alle plaggene jeg kjøper er unike, vil jeg si det er plaggene som inspirerer meg mest. Synes brukt er mye morsommere!

– Er det noe i garderoben du aldri vil kvitte deg med, og hvorfor?

– Tingene jeg har arvet av min stilfulle farmor kommer jeg nok aldri til å kvitte meg med! Har sydd de inn slik at de passer meg perfekt, og jeg ønsker at de skal fortsette å gå i arv.

Privat

– Hva er planene dine for året som kommer?

– Satse på podkasten min! Elsker å hjelpe unge voksne, jeg merker at det føles riktig. Jeg ønsker å finne mer ut hva jeg absolutt trenger i hverdagen min for å få energi, slik at jeg ikke ender opp med å bli utbrent. Gleder meg også til å inspirere unge til å kjøpe mer brukt, har et kommende moteprosjekt som blir superspennende.

– Hva gleder du deg til i 2023?

– Gleder meg til å tilbringe masse til alene, med familie, venner og jentene i kollektivet mitt! Gleder meg til å bli mer tilfreds og fokusere på å leve i nuet. Blir et bra år!

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?