Kates antrekk vekker oppsikt

BLIKKFANG: Kate valgte knallgult i Jamaica.

Hertuginnen hedrer Jamaica i spesiallaget gul kjole og smykker fra lokal designer.

Emma Louise Fon Mathisen
Publisert:

Hertuginne Kate skaper ofte overskrifter for sine antrekk, og «Kate-effekten» har slått til mang en gang. Nå får hun igjen oppmerksomhet for sine reise-antrekk i forbindelse med en kongelig tur til Karibia.

Tirsdag ettermiddag landet prinseparet i Jamaica, etter å ha besøkt den tidligere britiske kolonien Belize. Allerede da Kate gikk av flyet så hun både elegant og diplomatisk ut da de ble ønsket velkommen av blant annet Jamaicas generalguvernør Sir Patrick Allen og Lady Allen.

Kate var kledd i en gul spesiallaget kjole fra merket Roksanda, og hedret en av Jamaicas flaggfarger.

Den skreddersydde kjolen har et løst skjørt, myke draperinger og sløyfedetaljer. Ifølge Page Six er Kates kjole en versjon av merkets ermeløse «Birgitte»-kjole, med en prislapp på nærmere 10.000 norske kroner.

KONGELIG BESØK: Jamaicas utenriks- og utenrikshandelsminister Kamina Johnson-Smith (til venstre) og Lisa Hanna (til høyre).

Den kongelig reisen til Karibia skjer i forbindelse med dronning Elizabeths platinajubileum – altså 70 år på tronen. Paret besøker tidligere britiske kolonien, og Kate har fått antrekksskryt på veien.

Den åtte dager lange rundturen i Karibia har ikke bare blitt mottatt med jubel. Det er nemlig ikke alle som er fornøyd med besøk fra den tidligere kolonimakten. Paret måtte blant annet avlyse et besøk til en kakaofabrikk, på grunn av demonstrasjoner.

ENTRÉ: Kate gjorde litt av en entré på Jamaica i en gul kjole og smykke fra en lokal designer.

Valgte lokalt design

Kate er kjent for å anerkjenne lokale designere når hun er på tur. Da hun var på et kongelig oppdrag i København tidligere i år, brukte hun øreringer fra det danske smykkemerket Maria Black. Under velkomsten på Jamaica valgte hun håndlagde smykker fra den lokale designeren Inzzpire365, med en prislapp på omtrent 64 dollar, eller 553 norske kroner.

Merkets kreative direktør Lashawndla Bailey-Miller fortalte Page Six at de hadde laget to armbånd til hertuginnen, men at hun ble overrasket da hun så at hertuginnen hadde de på seg.

– Jeg hadde ingen anelse om at de faktisk ble gitt i gave før jeg begynte å motta meldinger på Instagram.

I tillegg stylet hertuginnen den fargerike kjolen med sko fra Aquazurra, med en prislapp på 7550 kroner, og perleøredobber fra det franske merket Sézane.

Smykker fra dronningen

Kate har flere ganger vist seg i en rekke antrekk under det kongelig oppdraget. Under en statsmiddag på Jamaica hadde Kate på seg smaragdgrønn gallakjole fra den britiske designeren Jenny Packham.

Under middagen holdt også prins William tale om den mørke slavehistorien til de tidligere britiske kolonien.

ELEGANT: Kate så elegant ut ikledd kjole fra den britiske merket Jenny Packham.

Den stroppløse kjolen hadde rysjer rundt bysten, og et lett dryss av glitter i livet. La du merke til de glitrende og råeksklusive detaljene i samme dype grønnfarge? Smykkene Kate brukte sammen med kjolen, er ifølge Metro lånt fra selveste dronning Elizabeth.

LÅNT AV DRONNINGEN: Kate lånte smykker fra dronningen til statsmiddagen.

I løpet av besøket på Jamaica møtte også prinseparet Jamaicas statsminister. Under et besøk til et sykehus i Kingston, hvor erfaringer fra pandemien var tema, var Kate ikledd en hvit dress fra Alexander McQueen, en oransje bluse fra Ridley London, en vintage håndveske fra raffia og hvite Jimmy Choo-sko.

I KRITTHVITT: På sin femte dag kledde Kate seg i hvitt og oransje under et besøk til Statsministerens kontor.

Paret besøkte også Trench Town Culture Yard Museum, det tidligere hjemmet til musikeren Bob Marley. Kate strålte i en vintage sommerkjole fra den britiske butikken Willow Hilson Vintage.

– Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier butikkeier Willow Hilson til People, og fortsetter:

– Jeg har gjort dette siden jeg var 21 år, og alt jeg noen gang har drømt om var at en som Kate skulle ha på seg en av mine kjoler!

VINTAGE: Kate brukte også en vintagekjole under besøket i Jamaica.
Publisert:
Emma Louise Fon Mathisen
Emma Louise er journalist I VG. Her jobber hun med tekst- og videosaker innen mote, interiør og skjønnhet. Hun har en lidenskap for skjønnhet og velvære, og elsker å teste nye produkter og trender.

Finn mer innhold om: