Trendalarm: Glitrende plagg

GLITTER OG GLAM: Det er det som står på menyen for SS23.

Designerne i København er enige: Våren 2023 skal glitre!

Malin Gaden
Publisert:

Mange tar nok som oftest i bruk sine mest glitrende plagg i løpet av desember, når festsesongen virkelig herjer. Men nå vil designerne at du skal ta med deg paljetter, glitter og glam inn i vår- og sommersesongen for 2023 også.

Kan det ha noe med det fremadstormende merket Santa Brands, som har vært å se overalt på Instagram den siste tiden?

TRENDSETTER: Det ukrainske merket har tatt bransjen med storm.

Gjennomsiktig og glitrende er nemlig to ord vi ville brukt for å beskrive merket som har tatt Instagram med storm. Vi har allerede sett kjolene på en rekke moteprofiler, deriblant norske Nina Sandbech, og vi tror populariteten bare kommer til å øke fremover.

Hvert fall etter å ha sett en haug med glitrende plagg på catwalken i København!

Under moteuken i den danske hovedstaden ble det nemlig presentert en rekke antrekk hvor glitrende plagg gjorde litt ut av seg. Hos Saks Potts så vi det i form av at den klassiske, hvite skjorten hadde blitt stylet med et knallrosa paljettskjørt.

GOD KOMBO: Vi falt pladask for kombinasjonen av det knallrosa paljettskjørtet med den avslappede, hvite skjorten.

Rotate, med Thora Valdimars og Jeanette Madsen i spissen, får alltid i gang festen under moteuken. Både med stemningen de skaper på visningene, men selvfølgelig er det også en god dose party i plaggene de presenterer.

Og det er klart at det glitret litt hos Rotate også. De viser ofte frem en rekke kjoler i sine kolleksjoner, og det var intet unntak for neste sesong. Her så vi blant annet «den lille sorte» med cut outs, splitt og et glitrende materiale.

FESTSTEMT: Rotate er alltid klar for fest, og neste år ønsker de at vi skal gå for glitrende kjoler med cut outs.

Hos Samsøe Samsøe ble glitrende plagg stylet på en veldig kul og kreativ måte. Under mer hverdagslige plagg, som for eksempel en chunky strikkegenser, kunne det dukke opp et gjennomsiktig, glitrende skjørt.

Et slikt grep skaper en superfin kontrast i antrekket. En grå dress, som alene er stilsikker og en skikkelig garderobefavoritt, fikk et løft med en «nettingoverdel» i et glitrende materiale som stakk frem under blazeren.

Men det er flere merker som også har veldig troen på den glitrende, gjennomsiktige kjolen. Både Ganni og Stine Goya viste hver sin versjon, men som var ganske så like også! Det er ingen tvil om at de danske designerne mener dette er noe å satse på fremover.

Her fikk vi også se ulike måter å style kjolen på. Én med blazer og cowboyboots, en annen med glitrende veske og sko. Skulle den gjennomsiktige effekten bli for mye for deg, kan du alltid bruke kjolen over en annen kjole – en svart «slip dress», for eksempel.

TENKER LIKT: Både Ganni (t.v.) og Stine Goya (t.h.) mener en svart, gjennomsiktig, glitrende kjole er noe du bør ha i garderoben din.

På catwalken til Stine Goya var det en rekke glitrende plagg å spotte. De hentet tilbake et matchende sett de tidligere har hatt suksess med i grønt og oransje, men denne gangen var det sølv de gikk for. I kolleksjonen befant det seg også lange, glitrende kjoler – blant annet i blått.

Og så må vi selvfølgelig ikke glemme gatemoten. Det kan godt hende vi vil se mye mer glitter fremover, men under moteuken hadde flere moteprofiler allerede omfavnet glitrende plagg.

Noen holdt det enkelt med en veske, mens andre tok trenden fullt ut og kjørte på med både glitrende og gjennomsiktige kjoler.

GLITRENDE GATEMOTE: I København så vi flere moteprofiler iført den fremadstormende trenden.

Nå venter vi bare i spenning til vår- og sommersesongen 2023 ankommer. Kommer den til å glitre like mye som designerne ønsker?

På MinMotes Instagram kan du holde deg oppdatert på det som skjer under moteukene:

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: