De nye it-jentene: Emilie Billington

KLASSISK MED EN EGDE: Slik beskriver influencer og modell Emilie Billington stilen sin.

Influenceren og modellen er opptatt av å utforske klær og stil: – Det er ikke nødvendig å hoppe på hver eneste trend. Gjør det du føler for!

Malin Gaden
Publisert:

Vi i MinMote lar oss stadig inspirere og imponere av stjerner i sosiale medier, og det er alltid gøy å finne nye kontoer å følge. Redaksjonen har derfor plukket ut fire kvinner vi har troen på at vi kommer til å se mye av i det kommende året.

Emilie Billington (26) er blant disse fire. Hun jobber som modell, men studerer også til en master i design, og bruker det til å jobbe kreativt på spennende prosjekter.

– I skrivende stund sitter jeg i en lobby i New York, men når jeg ikke er på reisefot finner du meg i Oslo, forteller hun til MinMote.

– Hva tenker du om å være en del av MinMotes liste over nye it-jenter?

– Det tar jeg som et stort kompliment! Det er så mange kule, kreative og inspirerende profiler der ute, så det er veldig stas at dere har plukket meg ut i mengden.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Klassisk med en liten edge. Stort sett kler jeg meg etter dagens humør. Jeg er veldig glad i å mikse maskulint med feminint. Figurnære silhuetter i kombinasjon med skulderputer, power-suits og vintage herrefrakker, føles veldig meg akkurat nå.

– Hvilke nøkkelplagg finner vi i klesskapet ditt?

– I tillegg til power-suits og vintage-frakker, er matchende sett en stor favoritt. Da ser man alltid gjennomført ut. Jeg har ofte kleskrise om morgenen, og da slipper jeg å tenke så nøye gjennom det før jeg går ut døren. Topper gjerne med en stor blazer eller frakk med et bra belte i midjen, for å fremheve den.

– Hva er typisk deg?

– Te! Tror jeg består av 60 prosent te i stedet for vann.

– Hva har du lært det siste året?

Know your worth! Gjør mer av det som gjør deg glad og bringer energi i hverdagen. Sett pris på de menneskene rundt deg som gir deg positivitet og ikke minst heier på deg. Sånn, dagens peptalk!

– Har du noen regler når det kommer til klær og stil?

– Utforsk, utforsk, utforsk! Det er så viktig for å kunne utvikle sin egen stil. Hva funker, hva funker ikke? Samtidig tenker jeg at det ikke er nødvendig å hoppe på hver eneste trend. Gjør det du føler for!

– Hva kommer du aldri til å gå i?

– Aldri si aldri. Jeg er i forandring hele tiden og hvem vet hva jeg kommer til å like om noen år. Det viktigste er å gå med det man føler seg vel i der og da. Om jeg må svare noe, vil jeg driste meg til å nevne shutter shades.

– Hvilket bilde på telefonen din er det du kommer til å huske best fra 2022?

– Et screenshot av Vogue Scandinavia sin «Best Street Style»-artikkel fra moteuken i København. Hadde noen fortalt unge Emilie at hun en dag skulle havne i Vogue, og i tillegg for noe hun hadde på seg, så hadde hun garantert ikke trodd på det. Så dette måtte jeg selvfølgelig forevige.

– Hva får du aldri nok av?

– Jeg føler aldri at jeg får nok av solbriller. De perfekte solbrillene kan virkelig sette prikken over i-en. For en som fort går lei av et antrekk, er det en flott måte å skape litt variasjon på.

– Hvis du skal ta litt ekstra vare på deg selv en dag, hva gjør du da?

– Jeg legger vekk mobilen. Deretter setter jeg på musikken jeg føler for i øyeblikket, lager meg en stor kopp te, har hjemmespa og ruller på massasjeball. I ekstra stressende perioder setter jeg av tid til å være litt artsy. Da soner jeg helt ut og glemmer alt rundt meg.

– Hvordan forholder du deg til klær og bærekraft?

– Jeg har virkelig fått sansen for å handle second hand. Tenk så mange flotte skatter som finnes der ute. Det er utrolig mange som ikke aner verdien av det de selger eller sender til bruktbutikkene. Så her kan man virkelig gjøre noen kupp, dere! Samtidig er det veldig viktig å ta vare på det man allerede har i skapet. Fra tid til annen shopper jeg i klesskapet til typen, og vipps – ny garderobe!

– Er det noe i garderoben du aldri vil kvitte deg med, og hvorfor?

– Et armbånd jeg fikk av bestemor. Hun fikk det av bestefar og gikk med det hver dag i sikkert 60 år. Så bestemte hun seg for å gi det videre til meg. Det kommer jeg aldri til å kvitte meg med.

– Hva er planene dine for året som kommer?

– Jeg har ikke lagt de største planene enda. Det er noe med det å la ting skje litt av seg selv og være litt spontan. La livet få en naturlig flyt på en måte. Når det er sagt, så har jeg et par spennende ting på gang, som jeg gleder meg til å kunne dele, som jeg tror blir veldig bra!

– Hva gleder du deg til i 2023?

– Jeg gleder meg til å oppleve nye steder, reise, dra på festivaler, dance party i stua med venner og forhåpentligvis hverdagen generelt. Men det jeg gleder meg aller mest til er ny musikk fra kjæresten min Aden Foyer!

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: