Mote

Dette ønsker vi oss fra moteukene

SUPERMODELL: Bella Hadid på catwalken til Alberta Ferretti. Foto: PA Photos

MinMote oppsummerer de aller største trendene fra sesongens moteuker.

  • Ingeborg Aspeli
Publisert:

Moteuken er over for denne gang, hvor motehus og designere viste høst- og vinterkolleksjonen for 2019.

Moteuken gir oss en ordentlig smakebit på hva som kommer til å prege motebildet den kommende tiden, og vi bet oss merke til noen spesifikke trender som gikk igjen.

Her er noen ting som står på ønskelisten fra moteukene:

Skinnfrakk fra Stella McCartney

Et av vårens aller største trender når det kommer til yttertøy er desidert lange skinnfrakker. Den var en gjenganger på catwalken til blant andre Balenciaga, Bottega Veneta og Ganni, men også heftig til stede i gatemotebildet. Skinnfrakkene hos Stella McCartney skyter fram som en favoritt, i og med at den britiske designeren bruker kunstig skinn. McCartney har også inngått er samarbeid med Hunter, og de klumpete støvlene hadde vært perfekt i slapsete vær.

TRENDY: Skinnfrakker er en av de største trendene nå, så denne blå i kunstig skinn fra Stella McCartney havner rett på ønskelista. Foto: AFP

Kjole fra Rotate by Birger Christensen

Rotate, som er startet opp av motestjernene Jeanette Friis Madsen og Thora Vladimarsdottir, er det nye, danske it-merket. De fokuserer på lekre kjoler, gjerne med et spennende snitt som virkelig skiller seg ut fra mengden. Vi sier ikke nei takk til noen av kjolene, men den med blomstermønster og brede skuldre eller en av satengkjolene er kanskje øverst på ønskelisten.

TILBEHØR

Gjør deg klar for vår med kule sneakers

Bøttehatt fra Dior

Hatter generelt har vært en gjenganger på catwalken denne sesongen – alt fra Handmaids tales-versjon hos Valentino til flosshatter hos Ann Demeulemeester. Men den vi har aller mest lyst på er bøttehattene signert Maria Grazia Chiuri for Christian Dior. De var i mange forskjellige varianter – for eksempel i skinn eller med ruter. Inne i hatten tittet det gjenkjennelige Dior-mønstret fram, noe som satt prikken over i-en.

BØTTEHATT: Vi sier ja takk til Dior sin bøttehatt. Foto: AFP

Støvletter fra Nanushka

Vi ønsker oss egentlig alt fra det ungarske merket Nanushka, men skal vi trekke fram en ting er kanskje de fargerike strømpestøvlettene en favoritt. Nanushka er også ekstremt gode på jakker, så man skal ikke se bort ifra at trenchcoaten finner fram til (drømme)-garderoben heller.

Veskene fra Bottega Veneta

SKINNVESKE: Bottega Veneta er kjent for sine fantastiske lærvarer, og veskene er ikke til å kimse av. Foto: Reuters

Fargekombinasjonen hos Victoria Beckham

Beige er en av de mest regjerende fargene for tiden, men vi elsker hvordan Victoria Beckham stylet det med den sterke kontrastfargen rødt.

Oversized poncho fra Marc Jacobs

Den amerikanske designeren avsluttet som vanlig New York Fashion Week, og lekte seg med proporsjoner med høst- og vinterkolleksjonen for 2019. Det som fristet aller mest var å pakke seg inn i en av de oversizede poncholignende jakkene, enten med et lekent leopardmønster eller ruter. Valentino, Redemption og Lanvin viste også poncho eller kappe-lignende kåper på catwalken.

PAKKET INN: Denne ponchojakken vil vi gjerne pakke oss inn i neste vinter. Foto:
LEOPARDMØNSTER: Denne kåpen i leopardmønster vil vi gjerne sprite opp det mørke vinterværet med. Foto: AFP

Vinterferieantrekk fra Chanel

Hvis vi noen gang skal på vinterferie til Alpene (og ikke minst har noen millioner på konto) vil vi gå kledd som modellene som spradet nedover catwalken til avdøde Karl Lagerfelds siste show for Chanel. Her var ullgensere med mønster i paljetter, aftenkjoler med skimønster og tweed i en skjønn forening.

VINTERKLAR: Man blir nesten ikke lei vinteren når man ser antrekk som dette. Foto: AFP
STILIG KOMBO: Fargerik boblejakke og en mønstre strikkekjole er ifølge Chanel en perfekt kombinasjon. Foto: AFP

Power suit fra Givenchy

Dresser har vært i motebildet en stund, og det ser ikke ut til at den er på vei noe sted. Denne power suiten fra Givenchy, designet av britiske Clare Waight Keller. er helt perfekt med rutene, magebeltet og de ekstra brede skuldrene.

POWER SUIT: Rutete dressjakke og -bukser fra Givenchy. Foto: EPA
Publisert:

Les også

  1. KLÆR

    Høydepunkter fra moteuken i Paris

  2. KLÆR

    Høydepunkter fra moteuken i Milano

  3. KLÆR

    Uforglemmelige øyeblikk fra Karl Lagerfelds karriere

Relaterte artikler

KLÆR

De største trendene fra moteukene

KLÆR

12 frekke skinnfrakker

KLÆR

Dette blir de største trendene i 2020

KLÆR

Høstens største trender 2019

KLÆR

Høsttrend: Skinn på skinn

KLÆR

Bottega Veneta er motebransjens nye favoritt

KJENDIS

Se gatemoten fra moteuken i København