Anne Rimmen i supertrendy luksussko på Idrettsgallaen

GLEDER SEG: Anne Rimmen er klar for å lede Idrettsgallaen for fjerde år på rad. MinMote møter henne mens hun prøver kjolene hun skal ha på seg på lørdag. Foto: Trond Solberg/VG

Sportsanker Anne Rimmen (33) skal lede Idrettsgallaen iført en swarovski-belagt kjole og noe av det mest trendy man kan ha på føttene: Valentino-stiletter med en prislapp på nesten 8000 kroner.

Thea Roll Rakeng
Publisert:

Rimmen leder Idrettsgallaen på NRK for fjerde år på rad. I 2011 og 2012 gjorde hun jobbben med programlederkollega Haddy N’jie (35), men i år som i fjor kjører Rimmen enmannsshow.

Mellom intensiv manusskriving og replikkmemorering har sportsankeren og hennes faste stylist, make up-artist og designer, Susanne Hoftun, lagt en slagplan for Idrettsgallaens ultraglamorøse side – nemlig kjolene. Rimmen hadde på seg to kjoler under gallaen. MinMote ble med på kjoleprøvingen på NRK.

BLONDER: Anne Rimmen hadde på seg en blondekjole med lekre burgunderrøde paljetter som kjole nummer to. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

— Vi kan jo tulle litt og si at når det bare er én programleder, blir kjolebudsjettet dobbelt så stort. Det er dessverre ikke sånn, men jeg er bevisst på å tenke nytt. Det har blitt en del kjoler opp gjennom karrieren, så jeg vil gjerne ha på meg noe som ingen har sett meg i før, sier Rimmen til MinMote.

Og det sørger Hoftun for. Da hun og Rimmen var i London for nøyaktig ett år siden stoppet stylisten brått opp utenfor et butikkvindu. Der er den, der er kjolen Anne skal bruke under Idrettsgallaen neste år, tenkte hun. Den burgunderrøde kjolen med paljetter og blonder satt som et skudd.

Se MinMote-Sonias ulitmate shoppingguide til London!

— Det var kanskje litt tidlig å kjøpe gallakjolen allerede da, men den var så perfekt. Vi måtte bare ha den, sier Hoftun som har lært Rimmen å kjenne godt og dermed vet hva hun vil ha.

Saken fortsetter under bildet.

FRITT FRAM: NRK-stylisten og Rimmen har samarbeidet i mange år og har blitt gode venner. – Jeg har sluttet å reagere når Susanne skal rette på underskjørtet. Det føles helt naturlig, ler Rimmen. Foto: Trond Solberg/VG

Rådyre stiletter

I tillegg skal sportankeren ha på seg de eksklusive stiletthælene med gullnagler fra motehuset Valentino. «Rock Studs»-skoene er en solid kjendisfavoritt, og kronprinsesse Mette-Marit har flere par. Ifølge Valentinos nettsider har skoene en prislapp på rundt 7600 kroner.

— Skoene er dyrere enn begge kjolene tilsammen for å si det sånn, men vi får rabatt, forteller Hoftun som presiserer at hun har holdt seg innenfor budsjettet.

— Vi bare måtte ha dem. Kjolene er fine i seg selv, men Valentino-skoene fungerer virkelig som glasuren på kaken, mener stylisten.

LUKSUS: - Jeg tror nesten ikke vi har brukt så mye penger på et par sko på NRK før, sier Hoftun og legger til at Valentino-skoene ble kjøpt til redusert pris. Foto: Trond Solberg/VG

Hoftun forteller at hun har pyntet opp Annes kjole ytterligere med Swarowski-stener for at den skal skinne finere på TV-skjermen. Selv liker Rimmen enkle kjoler med rene linjer og snitt, og innrømmer at kjolen skiller seg ut fra de hun har vært iført tidligere.

— Jeg stoler 100 % på Susanne, og det er spennende å utfordre smaken og de tidligere kjolestilene. Det er et klart skille mellom hva som ser bra ut på skjermen og hvordan plagg ser ut «live». I virkeligheten hadde jeg nok syntes at denne kjolen hadde vært litt for mye, men jeg skal stå på en stor scene der det er masse lys. Det er tross alt galla, og da er det lov til å dra på litt, sier hun.

Les også:Slik legger du perfekt mascara uten klumper eller dryss.

Pynter seg ikke for Ailo

- Hva vil du ikke kle deg i?

— Jeg er vel som alle andre jenter at det er visse områder på kroppen jeg er mer fornøyd med enn andre. Det viktigste for meg er at jeg slipper å passe på at BH-en sitter som den skal, at underskjørtet ikke ruller seg opp og lignende, sier Rimmen.

- Mens jeg er opptatt av komfort, er Susanne mest opptatt av at det skal se fint ut. Så der er vi litt uenige noen ganger, ler hun.

DOLLET OPP: Rimmen innrømmer at hun liker å pynte seg, men er mest opptatt av at plaggene hun bærer skal være komfortable. – Det er ofte der vi er litt uenige, fleiper hun og ser bort på stylisten Susanne Hoftun. Foto: Trond Solberg/VG

— Når Anne sier at skoene er «litt vonde», sier jeg samma det og trykker dem på, fleiper Hoftun.

Rimmen har vært sammen med den tidligere motorcrossproffen Ailo Gaup siden 2008, og forteller til MinMote at han liker best når hun ikke er så dollet opp.

— Når jeg blir stylet til TV-opptak og har masse sminke tør han nesten ikke å gi meg en klem engang, sier hun og illustrerer en stiv luftklem.

— Han er vel mest vant til å se meg i joggebukse hjemme, ler hun.

Publisert:

Finn mer innhold om: