Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

Høstens hotteste genser er stripete

HOT NÅ: Stripete gensere er blant sesongens mest populære plagg.

Det er dette mønsteret som gjelder nå.

Malin Gaden
Publisert:

Noen ganger kan et plagg bare ta helt av. Og det er ikke alltid like lett å forklare hvorfor. Noen ganger er det fordi en kjendis har hatt på seg plagget, andre ganger er det fordi det er en sesongbasert favoritt som kommer tilbake i trendbildet år etter år.

Akkurat hvorfor den stripete strikkegenseren er hot nå, er det ikke et tydelig fasitsvar på. Kan det ha med å gjøre at den var å se på catwalken til Ports1961? Er det fordi influencerne elsker den? Kanskje er det fordi en deilig og god genser hører høsten til? Eller er det fordi vi elsker enkle plagg som har en søt, liten detalj på seg her i Norden?

Eller er det en kombinasjon av alt? Det kan godt være. Uansett hva grunnen er, så er det ingen tvil: Den stripete genseren er blant høstens hotteste plagg!

Vi har sett moteprofiler bruke genseren med jeans og søte ballerinasko, men også over en kjole som plukker opp fargen i genseren. Genseren kommer i alle mulige farger, lengder og passformer, men den utførelsen vi har sett mest av i det siste, er en mer oversized variant.

Det er også noen farger som har skilt seg litt ut. Kombinasjonen av mørkeblå og hvitt, samt kremfarget og svart, er svært populært i disse dager. Men her er det bare fantasien som kan stoppe deg! Kjør på med akkurat de fargene du vil og style på den måten du ønsker. Kanskje har du allerede en stripete favoritt i garderoben?

Selv om den mer chunky genseren er populær nå, kan du også bruke en tynnere variant når du styler antrekk ditt i lag på lag. Dette er helt supert nå som det blir kaldere ute, og det er så fint at det stripete mønsteret kan være med å bryte opp selve antrekket litt.

Strikkeplagg kommer alltid til å være en favoritt i garderoben, så denne genseren kommer nok til å holde seg relevant i lang tid fremover. Om du ikke er fremmed for å ta fatt på strikkepinnene, så kan du jo også strikke deg et stripete plagg! Du kan ta en titt på MinMotes strikkeplagg her, eller scrolle deg nedover i saken for litt inspirasjon.

100% kasjmir

100% kasjmir

Hvit genser med høy hals og svarte striper nederst.

2500,-hos COS
Gå til butikk
Ullmiks

Ullmiks

Mørkeblå genser med hvite striper i 95% ull.

599,-hos H&M
Gå til butikk
Strikkeoppskrift

Strikkeoppskrift

Lys genser med mørke kontraststriper.

50,-hos Petitknit
Gå til butikk
Bomull og ull

Bomull og ull

Mørk genser i avslappet passform med hvite kontraststriper.

1200,-hos Arket
Gå til butikk
Beige og hvit

Beige og hvit

En lang genser i ull- og bomullblanding i lyse farger.

890,-hos COS
Gå til butikk
Oppskrift og garn

Oppskrift og garn

Fargerik genser. Oppskriften kan kjøpes til størrelse XS til XXXL.

1538,-hos Sandnes Garn
Gå til butikk
Striper i ulik tykkelse

Striper i ulik tykkelse

Blanding av bomull og ull.

990,-hos & Other Stories
Gå til butikk
Brukt genser

Brukt genser

Vintage, stripete genser.

1085,-hos Etsy
Gå til butikk
100% merinoull​

100% merinoull​

Stripete genser fra «topp til tå».

1299,-hos Pierre Robert
Gå til butikk
Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: