MinStil: Juliana Supriano Hovstøl

TYPISK JULIANA: Blazere og fete sko er noe du gjerne ser på henne.

– Jeg vil egentlig ikke si jeg har en spesifikk stil, jeg kler meg etter slik jeg føler meg.

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Mari Nordén, Andreas Kumwenda, Kaja Isdahl og Ramón.

Neste kvinne ut er Juliana Supriano Hovstøl. En 27 år gammel sørlandsjente som har fartet mye, men som nå er bosatt i Oslo.

– Jeg elsker å reise, og ble godt vant til det i tidlig alder etter å ha bodd i Brasil, Sveits og Spania. Jeg er en person som liker å holde meg opptatt med litt av hvert, sier Juliana og fortsetter:

– Jeg jobber som systemansvarlig i et kraftselskap på dagtid, som jeg liker å si, og resten av tiden går til å skape unike minner med nære og kjære, og det ender som oftest opp med å bli dokumentert. Jeg elsker å skape innhold på motefronten, men også på reiser og generelt i det daglige livet.

Nå har hun også landet en modellkontrakt.

– Det skjer veldig mye om dagen, og jeg har virkelig en spennende tid i vente. Om cirka to uker flytter jeg og min bestevenninne og jobbpartner inn i et hus sammen for å fokusere fullt ut på våre drømmer. Det blir mye jobb fremover og vi har store planer, så det gleder jeg meg masse til. Det blir gøy å se hva vi kan skape når vi går «all in»!

– Hva er ditt forhold til klær og mote?

– Åh, jeg elsker! Det er så gøy å leke seg frem med ulike kombinasjoner og stiler. Alltid vært i overkant glad i klær og mote. Jeg husker da jeg var liten, hadde jeg abonnement på Julia-bladet som kom i posten hver måned. Jeg gledet meg alltid til det kom, for da kunne jeg klippe ut ulike kule looks og lage en kollasj som jeg hadde på veggen. Videre har egentlig interessen bare blomstret mer og mer med tid.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Jeg vil egentlig ikke si jeg har en spesifikk stil, jeg kler meg etter slik jeg føler meg. Stilen min er en god blanding av elegant og chill. Jeg liker å prøve ut nye ting hele tiden og føler det er litt tilfeldig hva som faller meg inn i smak. Når det gjelder fargevalg, så er jeg veldig glad i jordtoner som beige, brunt, grønt og oransje.

– Hva er «typisk Juliana» i garderoben?

– Blazere og fete sko! Men først og fremst blazer. Jeg er «obsessed» med oversized blazere, gjerne med litt store skulderputer. Det kan kombineres med alt, og er så enkelt å hive på seg for å skape en fresh look!

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Jeg er glad i litt crazy detaljer av og til, og sko føler jeg er noe du kan gå litt «loco» med hvis stilen er veldig enkel. Øverst på ønskelista står Marni sine limegrønne mules i shearling. De høres helt ville ut, men de er faktisk sykt fete!

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg føler jeg har blitt ganske bærekraftig med tiden, uten å egentlig fokusere så mye på det. Jeg kjøper veldig sjelden store mengder nye klær. Når jeg først kjøper klær, så prøver jeg å se til at det er noe jeg kan bruke ofte. Jeg er også veldig glad i second hand-plagg, og titter ofte innom UFF hvis jeg først er på shopping.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Elsker å titte innom second hand-butikker. Det startet vel kanskje etter at jeg var en tur innom Brick Lane i London for to år siden. Altså, så mye kult man kan få tak i! Du finner mange second hand-plagg i min garderobe.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Mitt beste kjøp så langt må være en brun kasjmir- og ullkåpe jeg kjøpte for ett år siden. Den er oversized, har store skuldre og ikke minst varm; den er varm! Jeg elsker den!

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg er veldig glad i å kombinere plaggene mine på ulike måter. Jeg var på min første moteuke i København i august og da besto ni av ti antrekk av plagg jeg allerede hadde fra før. Jeg gjorde om en kjole til et skjørt, og skjørt til en kjole. Klippet av buksebena på jeansen og lagde noen kule boots, mens resten av buksen ble en shorts. Elsker å være kreativ med stilen!

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Stilmessig blir jeg veldig inspirert av omgivelsene mine. Man blir jo selvsagt inspirert av mye av det man ser i sosiale medier i dag, og jeg tar til meg mye inspirasjon og tips derfra. Pinterest er nok der jeg bruker mest tid for inspirasjon, og «90s fashion aesthetics» er et flittig brukt søkeord!

– Hva er ditt «go to»-partyantrekk?

– Definitivt en lang kjole, blazer og noen søte hæler i en sterk farge.

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– Om våren ser du meg nok ofte i strikkede plagg og løse bukser. Kjolen er en stor vinner for meg om sommeren; lange strikkekjoler, silkekjoler og lignende. Om høsten og vinteren er jeg nærmest alltid å se i en lang kåpe og chunky sko.

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg nok ikke den som er mest oppdatert på trender. Det jeg har sett mye av i det siste er korsett-inspirerte overdeler og kjoler, som jeg elsker. Det tror jeg vi vil se mer av.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Det må definitivt være sko, både sneakers og høye hæler og blazere. Begynner å få litt for mange blazere nå, så kanskje jeg skal få meg en annen «obsession» snart.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Knall rosa. Jeg er overbevist om at rosa ikke er min farge. Jeg forsøkte å kjøpe en kjole jeg skulle style i sommer som var helt rosa, det gikk faktisk ikke. Du ser meg også sjelden i lue, rett og slett for at håret ikke får plass, he he.

– Ditt aller beste motetips?

– Ha det gøy! Ikke vær redd for å utfordre deg selv, og forsøk å dytte grensene hele tiden. Ikke tenk på hva andre synes, tenk på hva du er komfortabel i og hva du synes er kult.

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: