MinStil: Filthy Burger Girl

ROSA: Namra Beatrix Saleem (t.v.) og Sarah Christin Calvert (t.h) har skapt sitt eget rosa univers.

Bandet Filthy Burger Girl elsker rosa og nekter å gå i noe annet på scenen.

Penny Wayne Claire Kembba
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Sumaia Hassan, Annika Sofie, Alphons Amuri og Pernille Rosenkilde.

Denne gangen har vi tatt en prat med duoen bak bandet Filthy Burger Girl, som består av Namra Beatrix Saleem (35) og Sarah Christin Calvert (31). De har skapt seg et univers av rosa, tyll og rock som minner om 60-tallet. Men med låter om «f**kboys» og «ghosting» minnes man fort på at vi lever i 2021.

I 2017 prøvde Saleem å flykte fra kjærlighetssorgen ved å reise til Los Angeles. Sittende i en bås på In-N-Out Burger med en grisete burger i hånden fikk hun ideen om å starte Filthy Burger Girl. Vel hjemme igjen i Oslo traff hun Calvert og de «bondet» raskt over historier om ubesvart kjærlighet. Resten er, som de sier, historie.

– Hva handler musikken deres om?

– Hver eneste låt vi har laget handler om ubesvart kjærlighet og det å «crushe» skikkelig hardt. Vi liker hvordan ting man gjør når man er forelsket kan oppleves som søtt hvis den andre personen føler det samme, men som er «stalkerish» og i grenseland om personen ikke liker en tilbake. Akkurat den «sketchy» grensen der er veldig spennende å utforske.

– Vi henter mye inspo fra 60-tallet, men også lekenheten fra 80-tallet både når det kommer til musikken vår og klær.

– Hvordan vil dere beskrive Filthy Burger Girl sin stil?

Noen ville kanskje sagt at vi er «too much» med våre rosa outfits, men det er på scenen vi virkelig kan uttrykke oss og ta den helt ut. Stilen er søt som sukkerspinn, men vi liker også å variere med en mer androgyn look med «oversized» dressjakke eller lag på lag. Men, det er alltid rosa.

– Hvorfor rosa?

– Noen ganger tenker vi at rosa valgte oss. Det er noe veldig punk med fargen og for oss symboliserer den mer enn man først tenker. Rosa er en kraftfull farge, den er leken og den er «in your face». Vi føler musikken og stilen vår går hånd i hånd.

– Hva er «typisk» Filthy Burger girl?

– Store puffermer, gjennomsiktige stoffer og gjerne tyll.

– Vi elsker også å kunne leke med hår og sminke, og går gjerne med musefletter. Nå snakker vi om å bli blonde sånn at vi kan se like og litt «creepy» ut. Vi går for enkel sminke, men alltid med ansiktssmykker eller glitter under øynene for å etterligne tårer, siden vi tross alt synger om hjertesmerte.

– Hvem eller hva inspirerer dere?

– Vi blir veldig inspirert av karakterer i film og TV-serier! Sminken i «Euphoria» introduserte oss for ansiktssteiner og Face Lace. Attituden i serien «Pose», søte og skumle Villanelle fra «Killing Eve» som er leiemorder i gigantiske rosa tyllkjoler.

– Hvilke bærekraftige valg tar dere?

– Vi handler brukt, låner klær og prøver å tenke nytt når vi skal sette sammen et antrekk. Vi samarbeider med designere som også er opptatt av bærekraftighet og det å bruke gode materialer, deriblant Tekla Lou, Mari Nordén og Iben Bergstrøm.

– Hva er det beste second hand- eller vintage-kjøpet dere har gjort?

– Sara kjøpte en ganske styggfin rosa ballkjole fra 80-tallet på en bruktsjappe. Den har vi brukt masse, blant annet i en musikkvideo vi lagde.

– Hva er deres motesvakhet?

– Alt som gjør et altfor stort nummer av seg selv. Akkurat nå er vi på jakt etter en vill kappe, en topp eller kjole med så lange frynser at det ser ut som vinger. Vi er også veldig svake for «over the top» hodepynt.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Cecilie Bahnsen designet noen heftige rosa kjoler for to sesonger siden, som vi fortsatt drømmer om. Vi snakker puffermer, digg stoff og fine detaljer.

– Hvilke trender har dere troen på nå?

– Vi så nylig et bilde av en med sikksakk-skille i håret og ble helt «er sikksakk-skille tilbake? I want it!». Vi elsket sikksakk-skille på 90-tallet, og vi elsker det fortsatt.

– Hva ser vi dere aldri i, og hvorfor?

– Du vil aldri se oss i grått. For all del, folk kan se fine ut i grått, men for oss minner den fargen om kontor. Og hvis vi kan unngå det vil du heller ikke se oss i polyester, det verste stoffet noensinne. Det puster ikke og blir liksom aldri rent, også er det garantert ikke bra for miljøet heller.

– Er dere noen gang uenig når det gjelder antrekk?

– Vi er stort sett samkjørte når det kommer til antrekk og hvem som skal bruke hva, men det har skjedd at vi begge har lyst til å ha på oss det samme. Men, det har vi alltid klart å løse. Med en slåsskamp. Nei, da.

– Av og til kan det være praktiske grunner, Namra spiller synth, mens Sarah spiller gitar, så antrekkene må funke på scenen. Også er vi jo det venneparet hvor den ene er veldig høy og den andre lav. Greia er at vi er jo ikke bare er opptatt av at vi skal se «badass» ut selv, men at vi begge ser bra ut, er komfortable og ikke minst: at vi matcher hverandre.

– Hvordan får dere mest mulig ut av garderoben uten å kjøpe noe nytt?

– Vi prøver gjerne nye kombinasjoner eller låner klær av hverandre. På den måten får vi faktisk brukt antrekkene våre flere ganger uten at vi hele tiden må kjøpe noe nytt.

– Hva betyr mote for dere?

– Mote for oss er virkelig en måte å uttrykke oss på og en måte å kommunisere hvem vi er. Vi digger hvordan det rette antrekket til og med kan løfte humøret. Når vi står på scenen med rosa tyll og gitarer føler vi oss uovervinnelige.

– Hva er deres beste motetips?

– Tør å skille deg ut og lek litt med stilen din. For de som synes det virker skummelt, kan det hjelpe å begynne smått. Du kan man gå med klær som ikke gjør så mye ut av seg, men kjøre på med øyensminke med masse «bling», eller en grafisk liner.

Publisert: