Høydepunktene fra moteuken i Køben

MOTEUKEN I KØBENHAVN: Nok en fashion week er forbi, og vi har hentet frem noen nydelige høydepunkter.
MOTEUKEN I KØBENHAVN: Nok en fashion week er forbi, og vi har hentet frem noen nydelige høydepunkter.James Cochrane / Copenhagen Fashion Week

Dette kan du ikke gå glipp av fra CPHFW.

Copenhagen Fashion Week er over for denne gang, og som alltid har den danske moteuken levert en solid dose inspirasjon.

Her er syv høydepunkter du ikke kan gå glipp av:

Ladies in red hos Rotate

Thora Valdimars og Jeanette Madsens Rotate har blitt et partymerke å regne med – og for en fest de leverte da de lukket moteuken. Samlet i Bella Center ble de inviterte tatt med på en heftig runde i bokseringen. Blant modellene på catwalken var superinfluenceren Emili Sindlev kledd i hvit kjole med slep, supermodell Nina Marker og vår egen it-girl Ceval Omar.

Etter at lekre kjoler, frekke bukser og glitrende detaljer var vist frem på catwalken, ble showet avsluttet med en finale hvor alle modellene var kledd opp i sexy knallrødt og startet festen.

Holzweiler

En visning det snakkes om blant moteprofiler og influencere, er norske Holzweiler. Showet var en oppvisning av plagg man faktisk kan bruke, kombinert med showpieces – alt stylet med en edge.

Merket annonserte nylig at Sequoia Capital China har blitt ny majoritetseier, og skal være med på å sørge for en internasjonal storsatsing. Med showet i København viste Holzweiler seg frem som et motehus med muskler.

Cargobukser, heklede plagg, samt pudrede toner i krem og gult er noen av trendene som vil regjere ifølge det norske merket.

Supermodell Mona Tougaard gikk for Holzweilers visning for våren/sommeren 2023.
Supermodell Mona Tougaard gikk for Holzweilers visning for våren/sommeren 2023. James Cochrane / James Cochrane

Mangfoldet

I lang tid har flere motemerker høstet kritikk for å ikke vise plaggene sine frem på modeller av ulike former, farger og aldere. Det var derfor gledelig å se at flere merker under den danske moteuken hadde tatt tak i dette. Og selv om vi fremdeles har en lang vei å gå, er det godt vi er i gang!

Gannis joyride

Se det for deg: Du sitter i 25 varmegrader ved vannet i København. Plutselig smeller musikken i gang, og ut kommer en paljettkledd BMX-kjører som setter i gang showet. Deretter følger den ene godlåten etter den andre, men også plagg i ekte Ganni-ånd. Med ett er stemningen satt for visningen som har fått navnet «joyride».

Det danske merket vil blant annet hente low waist-jeans tilbake for neste sesong. De har også troen på sterke farger som oransje, rosa og blå, og vil gjerne at du skal bruke én og samme farge fra topp til tå i samme antrekk. Også denim var en viktig del av deres kolleksjon for våren 2023.

Folkefest på Saks Potts

Mange motemerker holder visninger med få, eksklusive plasser. Saks Potts gjorde det motsatte, og gjorde sitt show til en folkefest. It-merket hadde kapret hele Kongens Nytorv i hjertet av København, og lot modellene gå rundt rundkjøringen med deres nye kolleksjon.

Pernille Teisbæk, som til vanlig sitter på første rad under disse visningene, var å se på catwalken som modell.
Pernille Teisbæk, som til vanlig sitter på første rad under disse visningene, var å se på catwalken som modell.Malin Gaden/MinMote

Blant modellene var navn som Pernille Teisbæk, Carin Wester, Mathilde Gøhler og Caroline Bille Brahe. Om vi ikke denne cargobuksen blir et it-plagg skjønner vi ingenting.

Caroline Bille Brahe for Saks Potts ikledd cargobukser, paljett-topp og bomullsskjorte.
Caroline Bille Brahe for Saks Potts ikledd cargobukser, paljett-topp og bomullsskjorte. James Cochrane / James Cochrane
Mathilde Gøhler har mye erfaring fra modellbransjen, men har den siste tiden vært mest å se i publikum. Under Saks Potts-visningen gjorde hun et aldri så lite «comeback».
Mathilde Gøhler har mye erfaring fra modellbransjen, men har den siste tiden vært mest å se i publikum. Under Saks Potts-visningen gjorde hun et aldri så lite «comeback».Malin Gaden/MinMote

To nye favoritter

Det er alltid stas når fremadstormende designere presenterer noe som føles litt nytt! For det er jo ikke lett å skulle «finne opp kruttet» hver eneste sesong. Men både Jade Cropper og A. Roege Hove er to designere som har klart å gi den skandinaviske moten en ny «schwung»!

«Sexy strikk» er to ord som fint kan beskrive A. Roege Hove, og det var akkurat det vi fikk se i København.

Jade Cropper viste frem en rekke plagg med kule cut outs, men også med detaljer som lange ermer og frynsete kanter. Vi gleder oss til å følge disse designerne videre.

Gatemoten

Som alltid er det ikke bare catwalken som inspirerer og imponerer. Etter to corona-år med begrensede show og oppmøte, var gatemoten virkelig tilbake i sitt ess. En av trendene som tidlig pekte seg ut er den struttende gravidmagen, og her kan du se mer av trendene vi har i vente:

Vil du se øyeblikk fra behind the scenes på moteuken? Følg MinMote på Instagram!

Hvordan var din opplevelse i dag?