MinStil: Nana Asamoah

TROR PÅ FARGER: Fremover tror Nana Asamoah (bildet) at sterke farger om spriter opp antrekket vil bli en viktig del av trendbildet.
TROR PÅ FARGER: Fremover tror Nana Asamoah (bildet) at sterke farger om spriter opp antrekket vil bli en viktig del av trendbildet.Privat

Nana Asamoah har lært at man aldri skal si aldri, men du ser henne nok ikke i lue med det første.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Zupermaria, Ada Martini Strøm, Nathan Kahungu og Chris Holsten.

Neste stilige kvinne ut er Nana Asamoah.

– Jeg er oppvokst på Sandnes med røtter fra Ghana. De siste årene har jeg bodd i Oslo, hvor jeg jobber med logistikk og kundeservice. Ved siden av det driver jeg med «content creating» i egne sosiale medier. Jeg elsker alt det kreative ved det, forteller Nana.

På Instagram-profilen hennes får vi ofte se henne kledd i kule antrekk.

– Jeg har alltid vært veldig glad i å stelle meg og se fresh ut. Jeg synes det er gøy å kunne uttrykke meg selv gjennom klær og mote, samt at jeg også føler det kan få meg til å føle med bedre på en dårlig dag.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min varierer, men jeg liker først og fremst kle meg i hva enn jeg føler meg finest i og mest komfortabel i. Den er nok blanding av mange forskjellige stiler. Både classy, sexy, fargerikt, all black og urban. Jeg liker å variere mye, og elsker bare ta på meg det jeg føler for der å da.

– Hva er «typisk Nana» i garderoben?

– Her må jeg nok si en fresh kåpe eller jakke, noen kule boots og blazeren. Kan aldri ha nok av det, og det er superlett å style.

Privat

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– I det siste har jeg blitt mye flinkere til å ikke kjøpe nye plagg med mindre det er nødvendig. Hvis ikke blir det bare liggende og da syns jeg det er ekstra gøy å kunne gi plaggene et nytt hjem. Jeg er opptatt av å kjøpe plagg jeg vet jeg kommer til å få brukt mye.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Med tanke på miljøet, og det faktum at vi lever i et bruk og kast-samfunn, synes jeg det er skikkelig bra og kult at gjenbruk har blitt så populært som det har. Mange av vennene mine elsker det, og finner utrolig mye fint hele tiden! Jeg har kommet litt inn i det ved selv å benytte meg av salg via gjenbruksapper, og har også selv funnet noen skatter på samme plattform. Jeg ønsker dog å bli mer aktiv når det kommer til akkurat dette!

– Men jeg er veldig fornøyd med kjøpene jeg har gjort ved å benytte meg av gjenbruksappene. Likevel skal jeg bli mer aktiv i søken rundt gode kjøp på dette området. Jeg hører om mange kule vintage- og second hand-butikker rundt om i Oslo, og skal absolutt sjekke dem ut. Jeg er veldig nysgjerrig på utvalget!

Privat

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Baseplagg i garderoben «is a must». De gjør det enkelt å style ting videre med så mye forskjellig. Et godt tips, som jeg gjør, er å ta ut alt i garderoben og legge det inn på ny. Da får jeg en ny oversikt over hva jeg har, samt at jeg får ideer til nye outfits.

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– En lang, oversized, svart kåpe! Og litt materialistisk er man jo, så hundre prosent en Ophidia GG-miniveske fra Gucci.

Privat

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg blir inspirert av folk som virkelig står på, utnytter potensialet sitt, følger drømmene sine og samtidig løfter opp andre. Det å se andre følge drømmer og få det til – shit! Man vet at det er hard work, og det er sykt inspirerende.

– Hvilke trender har du troen på?

– Jeg følger egentlig ikke med på trender. Jeg går i det jeg føler kler meg best. Men hvis jeg skulle nevne noe, så har jeg troen på mer sterke, fargede plagg i garderoben, uavhengig av hvilken sesong vi er i. Det gjør liksom noe med humøret. Spicer hverdagen litt opp.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Det er desidert en kul eller classy blazer og/eller jakke. Føler det virkelig gjør et antrekk!

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Du ser meg ALDRI i lue, ha ha. Jeg føler ikke det kler meg! Men jeg syns det er fint på andre, da. Og man skal aldri si aldri, plutselig dukker jeg opp i en fresh lue med en kul farge. Men for nå så må en big no på meg være lue.

Privat

– Ditt aller beste motetips?

– Med årene har jeg virkelig blitt en mer «comfort over everything»-person. Så mitt aller beste motetips er å gå i det du føler deg mest komfortabel i. Prøv kanskje også å utfordre stilen din litt. Du finner fort ut av andre ting du kanskje ikke hadde trodd du ville like.

– Gå i det som får deg til å føle deg bra. Mange føler vel at det ofte er et jag å skulle følge nye trender hele tiden, men jeg er veldig for egen stil. Det DU føler deg vel og best i. Hvem vet, plutselig er du den som setter en ny trend? Det starter alltid et sted.

Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?