Høydepunkter fra moteuken i Paris

Moteuken i Paris

Fransk design ønsker 70- og 80-tallet velkommen. Her er høydepunktene fra moteuken i Paris for høsten og vinteren 2019.

Publisert:
Moteuken i Paris

Celine. Foto: AFP.

Moteuken i Paris

Grace Jones for Tommy Hilfiger. Foto: Reuters.

Moteuken i Paris

Chanel. Foto: AFP.

Moteuken i Paris

Louis Vuitton. Foto: EPA.

Moteuken i Paris, som avslutter denne sesongen, er over for denne gang. Vi oppsummerer de beste showene:

Celine

Da Hedi Slimane viste sin første kolleksjon for Celine fikk han mye kritikk for å ikke ta vare på estetikken til den tidligere designere Phoebe Philo. Han kjørte i sin vante stil på med sin rocka og sexy design og fargepaletten gikk stort sett i svart og grått. Nå virker det som Slimane har tatt kritikken på alvor, for den nye kolleksjon har et helt annet preg.

– Borte var glam-klubbkids-uttrykket, og isteden var kolleksjonen fylt med anvendelige og chice plagg som så å si hvem som helst vil kle seg i den kommende høsten, skriver W Magazine.

Celine

Celine AW19. Foto: AFP

Celine

Celine AW19. Foto: AFP

Celine

Celine AW19. Foto: AFP

Celine

Celine AW19. Foto: AFP

Saint Laurent

Saint Laurent viste, som alltid, en sexy og rocka kolleksjon. Denne gangen var skuldrene i fokus med store skulderputer, og asymmetriske lårkorte kjoler, svarte blonder og paljetter preget antrekkene. Flere av modellene ble stylet med tynne strømpebukser med prikker, et triks mange sannsynlig vil plukke opp i festsesongen mot slutten av året.

Saint Laurent FW 2019

Saint Laurent FW 2019. Foto: AFP.

Saint Laurent FW 2019

Saint Laurent FW 2019. Foto: Reuters.

Saint Laurent FW 2019

Saint Laurent FW 2019. Foto: AFP.

Saint Laurent FW 2019

Saint Laurent FW 2019. Foto: Reuters.

Tommy Hilfiger x Zendaya

Årets samarbeidskolleksjon for Tommy Hilfiger er med artisten, skuespilleren og modellen Zendaya (22). Zendaya bruker ofte stemmen sin for å fremme Black Lives Matter-bevegelsen og viktigheten med mangfold innen popkulturen. Når hun skulle ha sitt eget moteshow var derfor dette i sentrum: Modellene som gikk nedover catwalken hadde forskjellig etnisitet, ulike former og aldersspenn, og legendariske Grace Jones fikk æren med å avslutte showet med sangen «Pull Up to the Bumper». Showet var inspirert av «Battle of Versailles Fashion Show» i 1973, som skrev seg inn i historiebøkene som et viktig steg mot å bringe fransk og amerikanske mote sammen. Kleskolleksjonen tok utgangspunkt i 70-tallet med glitter, sleng og farger.

NYHETER

Norske Polina Sova gjorde comeback på catwalken

Tommy Hilfiger

Tommy Hilfiger og Zendaya med modellene i bakgrunnen. Foto: AP

Tommy Hilfiger

Grace Jones på catwalken. Foto: Reuters

Tommy Hilfiger

Modellen Winnie Harlow på catwalken. Foto: Reuters

Isabel Marant

Isabel Marant, hadde i likhet med Saint Laurent, skuldre i fokus med tydelige 80-tallsreferanser. Tenk deg en bohemsk parisienne – det er slik hun vil gå kledd i høst. Her var det sauepels, skinn og lettere materialer i skjønn forening.

Valentino

Pierpaolo Picciolo, sjefdesigner hos det franske luksusmerket, fikk skryt for haute couture-kolleksjonen som han presenterte i januar, men ready to wear-kolleksjonen får nå minst like mye ros. Kolleksjonen var typisk for Valentino romantisk og den var fylt med sterke farger, spennende mønster og hatter som kanskje kan minne litt om de fra serien Handmaids Tale.

Valentino

Valentino AW19. Foto: EPA

Valentino

Valentino AW19. Foto: Reuters

Valentino

Valentino AW19. Foto: AP

Chanel

Et stort høydepunkt under moteuken i Paris var visningen av Karl Lagerfelds siste kolleksjon for Chanel. Her kan du lese alt om visningen!

VINTERLANDSBY: Slik så det ut da Chanel viste sin kolleksjon for høsten og vinteren 2019. Foto: Reuters.

Balenciaga

Demna Gvasalia fortsetter å imponere med sine kolleksjoner for Balenciaga, og denne gangen var han inspirert av et moderne Paris. Han hadde også med seg tre nordmenn på catwalken. Jenny Sinkaberg gjorde comeback på den internasjonale motearenaen, og hun gikk side om side med Sunniva Vaatevik og Stine Omar.

KLÆR

Høydepunkter fra moteuken i Milano

Visningen hadde skulpturelle skuldre og krager, oversizede kåper, rette jeans og plagg vi ser for oss på gaten – selv om det er skikkelig luksus. Kolleksjonen var laget for å passe i det virkelige liv, og noen av modellene gikk på catwalken med handleposer. Legg også merke til at ingen av modellene (!) var stylet med sneakers.

Louis Vuitton

Også Nicolas Ghesquière har troen på 80-tallet og præriebluser i høst. Det var stor variasjon i kolleksjonen som ble vist, og sjefdesigner Ghesquière viste at han har latt seg inspirere av street wear. Flere av modellene, inkludert norske Signe Veiteberg, var stylet med små skinnhatter og sminket med rød leppestift.

Louis Vuitton AW 19

Louis Vuitton AW 19. Foto: EPA.

Louis Vuitton AW 19

Louis Vuitton AW 19. Foto: EPA.

Louis Vuitton AW 19

Signe Veiteberg på catwalken. Foto: EPA.

Publisert: