Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Sesongens lekreste: Boots med mønster

JA TAKK: Støvletter som skiller seg ut er elsket av moteeliten, her er et frekt par fotografert under moteuken i Milano. MinMote har samlet støvletter med mønster som kan gi det lille ekstra i høst. Foto: Getty Images
JA TAKK: Støvletter som skiller seg ut er elsket av moteeliten, her er et frekt par fotografert under moteuken i Milano. MinMote har samlet støvletter med mønster som kan gi det lille ekstra i høst. Foto: Getty Images

Boots med mønster er den perfekte måten å gjøre høstantrekket hakket mer spennende.

Vi skal være de første til å innrømme at vi ofte faller for fristelsen til å gå i mørke, ensfargede klær om høsten. Er vi riktig så vågale sprites det kanskje opp med en fargerik veske, men som oftest er det mer unntaket enn regelen.

Kjente designere som Valentino og Laurence Dacade har omfavnet trenden, og laget lekre (men rådyre!) broderte boots. Heldigvis har kjedebutikkene kastet seg på, så det er mulig å finne gode budsjettalternativer.

Et par lekre boots kan løfte et helt antrekk. Bare pass på å velge en lest og helhøyde som er komfortabel. Fine sko er fint på en hylle, men enda finere om de faktisk får luftet seg en tur i blant.

Stylist Rubi Sørvik sier til MinMote at en mønstret støvlett kan fungere til det meste.

– Personlig syns jeg det er kulest å kombinere mønstrete boots med et ellers litt nedtonet antrekk, sier hun.

Mønstrede boots på budsjett (trykk å bildene for å se merke og pris):

mønsterboots1

Ankelstøvletter fra Mango. Foto: Produsenten

mønsterboots1

Ankelstøvletter fra New Look hos Asos. Foto: Produsenten

Stylisten mener likevel at det fort kan bli nesten for trygt å la støvlettene være det som får all oppmerksomheten i antrekket.

– Hvis man våger å teste litt uvanlige kombinasjoner, og mikse forskjellige mønster i antrekket, så er det noe som plutselig fungerer, selvom det er litt crazy, sier hun.

Mønstrede boots i mellomprisklassen (trykk å bildene for å se merke og pris):

mønsterboots2

Ankelstøvletter frra Miss Selfridge hos Asos.com. Foto: Produsenten

mønsterboots2

Ankelstøvletter fra J. Crew. Foto: Produsenten

Om du vil oppdatere skogarderoben med et par mønstrede boots finnes det noen huskeregler til hva du bør være særlig på utkikk etter.

– Jeg elsker modig blomsterprint, gjerne med en mørk basisfarge, og mønster med brokadepreg og metalliske innslag, sier stylist og redaktør Sørvik.

Mønstrede luksusboots (trykk å bildene for å se merke og pris):

mønsterboots3

Ankelstøvletter fra Laurence Dacade hos Net-A-Porter.com. Foto: Produsenten

mønsterboots3

Ankelstøvletter fra Saint Laurent hos Matchesfashion.com. Foto: Produsenten

Er du i tvil om boots med brodert mønster er noe for deg, men ønsker likevel å velge noe annet enn sorte skinnstøvletter finnes det også et annet trendy alternativ i høst, nemlig fløyel.

– Det gir også et luksuriøst preg, uten at de krever så mye oppmerksomhet, råder Sørvik.

Sjekk også ut: MinMotes favorittsko for høsten og vinteren

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?