MinStil: Annika Sofie

COOL CAT: Annika Sofie bruker stilen for å vise personlighet.
COOL CAT: Annika Sofie bruker stilen for å vise personlighet. Privat

Annika Sofie elsker spreke farger og vil utforske med sin personlige stil.

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Rune J’Atoche, Pernille Rosenkilde og Andreas Feet.

Nå er det Annika Sofie Eliassen, aka Anni, som står for tur. Hun er oppvokst i Oslo, men bor for øyeblikket i London, med samboer og hans 6-åring på deltid – på sitt tredje år. Til daglig jobber hun for Coca-Cola, og tar på seg stylingoppdrag i ny og ne. Hun elsker farger, former og kreative prosjekter.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Litt street, litt cute. Jeg er glad i farger og former, og for meg er det viktigste å være komfortabel. Kanskje alltid litt extra! Det er heller ikke det enkleste å finne kule(!) klær i min størrelse, så det har alltid vært litt vanskelig å utrykke meg slik jeg har hatt et ønske om. Men det jobber jeg med!

– Hva er «typisk Annika Sofie» i garderoben din?

– Jakker og vesker! Jeg donerte og solgte så og si hele garderoben min på Tise før jeg flyttet til London, så jeg begynte nesten på nytt. Men jakker, og spesielt blazere, er nok fremdeles det jeg vil si er mest «typisk meg» i garderoben. Virkelig et nøkkelplagg, som kan styles på så mange måter.

– Hva er ditt beste second hand- eller vintage-kjøp?

– Vet du hva, jeg har aldri kjøpt meg en vintage designerveske, eller noe av den sorten. Men venninnen min kjøpte en gang en veldig spesiell veske til meg på et marked – som var en del av antrekket mitt når jeg endte opp med å vinne 5000 kroner på et event under Oslo Fashion Week for best kledde. LOL! Vil si at det er det beste kjøpet, selv om jeg ikke kjøpte den selv. Jeg fikk kallenavnet Anni5000, og brukte opp alle pengene på champagne i baren og nattmat til hele følget på Texburger i Universitetsgata.

– Hva står øverst på ønskelisten akkurat nå?

– Sunnei’s pea green labauletto bag! Og kjoler fra Julia Heuer! Har også kommet over et sykt kult merke fra NYC som heter WRAY, som lager klær som faktisk passer meg og min fasong.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Kanskje kleint, men kjæresten min inspirerer meg veldig – hver dag. Hans motivasjon for det han holder på med, og pågangsmotet han har for å lykkes er veldig beundringsverdig. Og stilen hans er *chefs kiss*. Også mye inne på Pinterest. Altfor mye.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg har en tommelfingerregel jeg prøver å følge, at jeg kjøper et nytt plagg kun dersom jeg virkelig vil ha det. Tar et par runder med meg selv først. Plagg som jeg kan elske flere år frem i tid, og som kan brukes ved flere anledninger er noe jeg aktivt ser etter når jeg er på shopper’n.

– Hvilke trender har du troen på nå?

– Okei, så jeg bryr meg egentlig ikke så veldig om trender, men jeg er så gira på alt som er «in» nå! Det er så mye fint. Endelig ser vi mindre jordtoner, og mer juicy farger. Store solbriller, chunky «g-streng» sandaler og psykedeliske prints. Har også trua på tynne øyenbryn og at Crocs har kommet for å bli.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Er nå på jakt etter en ny skinnblazer da jeg har vokst ut av favoritten i løpet av det forrige året, og bukser. Det er ikke lett å finne bukser. Må som regel alltid ta dem til skredder.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Skinny jeans. Høye hæler. Det bare går ikke!

– Ditt aller beste motetips?

– Tør å være deg selv, og eksperimenter! Jeg har alltid skilt meg ut, helt siden barneskolen, blitt mye mobbet og utestengt og derfor ikke alltid turt å være meg selv 100 prosent. Nå som jeg har bikket 30 med et par år, og kan se tilbake, er det så mye jeg skulle gjort annerledes. Utforsk og vær nysgjerrig.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Kjøpe klassiske og tidløse og gjerne oversized plagg som passer selv om jeg går litt opp eller ned i vekt. Ellers er et veldig fint tips å ha byttekveld med venner. Ut med noe gammelt, inn med noe nytt – på en bærekraftig måte.

– Hva betyr mote for deg?

– Jeg tror det spiller en viktig rolle i vår transformasjon og utvikling som mennesker. Du kan fortelle alle om din personlighet ut fra typen klær du har på deg – og «when you look good, you feel good». Det er så viktig. Mote er mer enn bare klær, men også følelser.

Elise Alexandra Gulbrandsen
Elise Alexandra er journalist i VG. Her skriver hun om mote, interiør og skjønnhet. Hun har en forkjærlighet for bruktshopping, og vil inspirere deg til å finne din egen stil.

Hvordan var din opplevelse i dag?