Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På MinMote finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter MinMote skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener MinMote penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på MinMote, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Stor guide: Årets sommertrender

PUFF OG STROPPER: Fra franske Jacquemus sin sommerkolleksjon, som inneholder magetopper, smale stropper, cut-out og puffermer, fire av sesongens mest markante trender.
PUFF OG STROPPER: Fra franske Jacquemus sin sommerkolleksjon, som inneholder magetopper, smale stropper, cut-out og puffermer, fire av sesongens mest markante trender.Pascal Le Segretain / Getty Images Europe

La deg inspirere av motebildet som er en deilig blanding av søtt og hett denne sesongen.

Kom sommeren litt brått på? Om du trenger inspirasjon til sommerstilen kan motebildet være en fin kilde til det. Trendene som går igjen hos tungtveiende motehus, designere, i gatebildet og i sosiale medier, preges av klassikere og fokus på detaljer, stoff og tekstur.

Det passer dermed superfint å gjenbruke plagg og tilbehør du allerede har i garderoben, lete på bruktmarkedet, og kanskje til og med sy noe selv?

Vil du oppgradere med noe nytt i sommer, er det som alltid smart å velge noe du kan ha glede av både lenge og til flere antrekk og anledninger – og som du føler deg fin i. Motebildet representerer et mangfold av stiler og snitt slik at man uavhengig av personlig smak, trolig kan la seg inspirere av noe i denne saken.

Fra søtt til hett – dette er ni av sesongens tendenser, pluss et utvalg favoritter fra butikkene.

Cut-out og smale stropper

Hei hud! Ben, mage, rygg, vis det du vil. For en snacksy sommer er tendensene med cut-out og tynne stropper, som både dukket opp i fjor, og flere motehus og designere inkluderer i kolleksjonene også i år, perfekt.

For eksempel 90-talls slip-on-kjoler med spaghettistropper, smale skjørt med snøring rundt livet og splitt, og «hull» ved midjen på kjolen. Trenden oppfordrer til å vise hud på en chic måte, skriver Vogue.

Designerinspirasjon: Se til blant andre Victoria Beckham, Fendi, Kenzo, Versace og Miu Miu.

Kjole med stropper og cut-out

Kjole med stropper og cut-out

Kjole fra & Other Stories.

Snuppete mini-topper

Også med magetopper og braletter oppfordrer motebildet til å vise hud i sommer. Isabel Marant og Jacquemus gjør små magetopper søtere og litt 80-talls med puffermer. Hos Dior er braletten kombinert med minishorts eller løse bukser, mens Chanel foreslår kort tubetopp med skjorte eller jakke over.

På de kalde kveldene, kan en skjorte eller blazer over en liten topp gjøre susen – litt hud og samtidig ikke for kaldt for den norske sommeren.

Designerinspirasjon: Chanel, Hermès, Jacquemus, Dior, Isabel Marant, Versace.

Crop-top i lin

Crop-top i lin

Topp fra & Other Stories i 100 prosent lin. Finnes også i beige.

Topp i linLuksus

Topp i lin

Gul topp i lin fra franske Jacquemus.

Solgul topp fra Acne Studios

Solgul topp fra Acne Studios

Kort topp fra Acne Studios.

Dior vår/sommer 2021.
Dior vår/sommer 2021.BENOIT TESSIER

Voluminøse puff

Voluminøse puffermer som vi de siste sesongene har sett mye av, forblir i sommer. Kombiner en puffermet topp med et enkelt, smalt skjørt med splitt, som hos Alberta Ferreti og Jacquemus, eller la en hvit sommerkjole à la Gabriela Hearst og Cecilie Bhansen med luftige ermer stå for puffen.

Designerinspirasjon: Jacquemus, Gabriela Hearst, Isabel Marant, norske iLag.

Kjole i bomull

Kjole i bomull

Kjole fra danske Skall Studio i 100 prosent bomull. Finnes i hvit og svart.

Bluse i luftig poplynNorsk design

Bluse i luftig poplyn

Bluse med sommerlig østers-mønster fra norske Ilag.

Lette naturmaterialer

Ingen sommer uten plagg som puster i varmen laget av lette stoff som tynnvevd bomull, lin, viskose og silke.

Det gjelder hver eneste sommer, og er slik en tidløs investering uavhengig av trendene i motebildet. En linbukse med løs, drapert fasong glir likevel rett inn i motebildet.

Sett i lin

Sett i lin

Skjorte med tilhørende shorts i lin fra Arket.

Bukser i linmiksNorsk design

Bukser i linmiks

Bukser i lin og bomull fra Holzweiler.

Hjemme-heklet

Heklede plagg og tilbehør, som hatt, bikini, topp og kjole, får også plass i sommer – gjerne med litt 70-tallspreg. Fint fordi hekleplagg kan du lage selv!

Designerinspirsasjon: Se til Dior, Bottega Veneta, Prada, Loewe og kjente fjes som Hailey Bieber, Bella Hadid, Ella Emoff og Rihanna.

Heklet pannebånd

Heklet pannebånd

Pannebånd fra Zara.

Heklet topp

Heklet topp

Heklet topp fra Mango.

Login • Instagram

Sukkersøte pasteller

Skjønne pastellfarger mot solkysset hud? Ja, takk. Designerne har tatt inspirasjon fra iskremdisken, og leverer alt fra vesker til dresser og sukkerspinn-kjoler i sommerens skjønneste farger.

Designerinspirasjon: Emilio Pucci, The Attico, Chanel, Fendi, Salvatore Ferragamo.

Skinnsandal i pastell

Skinnsandal i pastell

Flat skinnsandal i lys lilla fra Zara.

Glitter og glam

Det er ikke få av oss som craver litt fest, dansegulv, glitter og glam nå. Det passer det kanskje derfor fint at det gjenspeiles i motebildet med glitter og metallisk tekstur på stoffene i sommer?

Designerinspirasjon: Louis Vuitton, Chanel, Celine, Gucci, Saint Laurent og Balmain er blant dem som inviterer på fest nå.

Glitterkjole

Glitterkjole

Kjole fra Tôteme hos Moniker.

Smykke med krystaller

Smykke med krystaller

Armbånd fra norske Crystal Haze, gullbelagt og med krystaller.

Monokrom magi

Kanskje sjakkfeberen etter Netflix-suksessen «The Queens Gambit» har en finger med i spillet, for svart og hvitt i kombinasjon spiller en viktig rolle på motekartet denne sesongen. Enkelt, elegant og tidløst.

Designerinspirasjon: Jil Sander, Proenza Schouler, The Row, Bottega Veneta.

Bukser i organisk bomull

Bukser i organisk bomull

Bukser fra Paloma Wool.

Gate-atlet

Game on! Tennisskjørt, collegegenser, caps, joggesko og varsity-jakke tar deg fra jobb til trening og alt der imellom.

Designerinspirasjon: Celine, Gucci.

Skjørt

Miniskjørt fra Fila hos Zalando.

Login • Instagram

Søt vaffelsøm

På kjoler, topper og badetøy – du har sannsynligvis lagt merke til den søte og flatterende vaffelsømmen. Dette er en sømform som man ganske enkelt kan sy selv, for dem som er glad i å ta symaskinen fatt.

Bikinitopp med vaffelsøm

Bikinitopp med vaffelsøm

Bikinitopp fra & Other Stories.

Login • Instagram
Åsa H. Aaberge
Journalist @asa.aaberge

Finn mer innhold om:

Hvordan var din opplevelse i dag?