MinStil: Ella Skorgan

KVALITET OVER MERKE: Ella Skorgan synes kvaliteten på et plagg er mye kulere enn selve merkelappen.

– Ingen skam i å være en «outfit-repeater»!

Malin Gaden
Publisert:

I spalten MinStil snakker MinMote med velkledde og inspirerende folk om klær og stil. Vi har allerede tatt en prat med blant andre Ingeborg Walther, Andreas Kumwenda, Martine Akersveen og Ramón.

Neste kule kvinne ut er den 22 år gamle danseren Ella Skorgan. Hun er utdannet fra Kunsthøgskolen i Oslo og jobber frilans som danser, koreograf, modell og med sosiale medier.

– Livet er ganske deilig om dagen, altså! Mye som skjer, men jeg trives godt med høyt tempo, så det er for det meste gøy.

– Hva er ditt forhold til klær og mote?

– Jeg har alltid elsket klær! Siden jeg var liten har jeg alltid syntes det har vært gøy og stas å uttrykke meg med klær, og jeg planla alltid antrekkene mine for hele uken flere dager i forveien da jeg gikk på barneskolen. Men jeg har vel først kjent meg ordentlig trygg og selvsikker i å eksperimentere med stilen min de siste årene.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?

– Stilen min er ganske avslappet med mye fokus på komfort, men alltid med en liten «dressy touch». Jeg tester gjerne ut nye uttrykk, men jeg føler meg alltid finest når jeg ikke prøver for hardt. «Keep it simple» har alltid vært mitt mote-mantra.

– Hva er «typisk Ella» i garderoben?

– Typisk meg er store knits, gjerne hjemmestrikk. Mamma, aka mitt stilikon, sitt klesskap har alltid vært et ullgenser-Mekka, og jeg har derfor alltid investert i strikk som kan styles opp og ned og som varer lenge. Jeg er også veldig glad i bra denim, gode basics, skuldervesker og trenchcoats! Jeg arvet en trenchcoat fra Burberry av farmoren min da hun døde, det er nok jakken jeg bruker aller mest.

– Hvilke bærekraftige valg tar du i garderoben?

– Jeg forsøker å gå til innkjøp av klær som kan brukes mye og vare lenge. Mindre fast fashion og mer bærekraftige materialer. Jeg synes kvaliteten på plagget er mye kulere enn merkelappen.

– Hva er ditt forhold til brukttøy?

– Elsker, elsker, elsker! Jeg handler aller helst vintage om jeg er på utkikk etter nye tilskudd til garderoben. Digger at det ikke finnes tusenvis av de samme plaggene – og at de har en historie!

– Hva er ditt beste second hand- eller vintagekjøp?

– Jeg elsker Dior-vesken min som jeg kjøpte vintage i Paris for er par år siden. Den bruker jeg absolutt hele tiden. Har også et par store skinnjakker jeg alltid tror jeg kommer til å ha i garderoben min, de funker år etter år.

– Hvordan får du mest mulig ut av garderoben din uten å kjøpe noe nytt?

– Jeg er lite tilhenger av å vise meg i nye plagg som kjennes «brukt opp» etter å ha blitt brukt én gang. Ikke synes jeg det er spesielt inspirerende når andre gjør det heller. Jeg prøver heller å bruke plagg mange ganger og style dem på nye måter. Jeg investerer heller i en god grunn-garderobe, og varierer mer på tilbehøret. Spør du meg er det ingen skam i å være en «outfit-repeater»!

– Hva står øverst på ønskelisten din akkurat nå?

– Åh, det er mye. Mitt neste planlagte innkjøp er garn til en stor, deilig ull-cardigan som svigersøsteren min skal strikke for meg.

– Hvem eller hva inspirerer deg?

– Jeg tror en av mine styrker som kunstner, og kanskje som menneske generelt, er at jeg så lett blir inspirert. Mennesker på gaten, familie og venner, magasiner, sosiale medier, natur og så utrolig mye annet. Det finnes jo inspirasjon overalt og det synes jeg er skikkelig fint!

– Hva er ditt go to-partyantrekk?

– Jeg er svak for et par løse dressbukser, en stroppløs topp og håret i en stram knute. Med en god basic base er det så lett å dresse opp eller ned med hæler, vesker og smykker etter anledningen.

– Hvordan ser et typisk antrekk ut for deg om våren, sommeren, høsten og vinteren?

– Om våren digger jeg lette, flowy stoffer, en crisp skjorte, denimbukse og en liten veske. Jeg er også svak for oversized blazere, søte kjoler og høye skinnstøvletter.

– På sommeren går jeg aller helst i badetøy med noe jeg kan knyte rundt så ofte jeg kan. Silkekjoler med store ullgensere over er også en go-to.

– Høsten er favorittårstiden min! Lag på lag, varme gensere, store skjerf og boots. Mmm! Om vinteren begraver jeg meg også i mange lag, store kåper og gjerne noen høye støvletter.

– Hvilke trender har du troen på?

– Usikker om det regnes som en trend, men kapsel-garderober! Gode baser som kan brukes år etter som kan friskes opp uten å bytte ut hele klesskapet. Bytt heller ut solbrillene og sminken enn hele skapet hver gang det dukker opp en ny trend eller årstid.

– Hva er din motesvakhet, som du alltid er på jakt etter?

– Jeg får aldri nok av Levi’s-buksene jeg kjøper brukt. Bruker dem til det er hull og slitasje over alt. Det er nok de plaggene jeg sliter ut oftest og alltid er på utkikk etter.

– Hva ser vi deg aldri i, og hvorfor?

– Pels! Av helt åpenbare grunner. Jeg har et anstrengt forhold til dyreprint generelt, og pels har alltid føltes veldig lite meg.

– Ditt aller beste motetips?

– Gå i det du føler deg fin og vel i!

Publisert:
Malin Gaden
Malin er journalist i VG. Hun skriver saker innenfor MinMotes kategorier interiør, skjønnhet og mote, men har også stor interesse for å utvikle nye ideer og konsepter for merkevaren.

Finn mer innhold om: